Duo steelt politieportofoons
Portofoons C2000 van politie voor 50 Euro te koop.woensdag 28 oktober 13:30
ASSEN/EMMEN - Een 23-jarige vrouw uit Barger-Compascuum is woensdag door de politierechter in Assen veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De vrouw heeft als medewerkster van de Stichting Veiligheidszorg Drenthe twee portofoons verduisterd. Ze stond de apparatuur af aan een 31-jarige man uit Erica. Die had als ex-medewerker van de stichting grote belangstelling voor dit communicatiesysteem van de politie.
Stichting Veilligheidszorg Drenthe ontdekte begin 2008 dat er vier portofoons uit de voorraad waren verdwenen. Kort daarop merkten medewerkers van de stichting en politie Drenthe dat er op momenten portofoons waren ingelogd, terwijl die niet ingelogd behoorden te zijn. Via signalen werd de drager in Emmen getraceerd. Die verklaarde de portofoon voor 50 euro van iemand uit Erica te hebben gekocht. Via de man uit Erica kwamen de agenten bij de medewerkster.
De vrouw werkte via een uitzendbureau bij de stichting. Zowel de man als de vrouw hielden stug vol niets met de verdwijning van de portofoons te maken te hebben. Na zes verhoren kwam het verhaal beetje bij beetje op tafel. De vrouw verklaarde eenmaal perongeluk een portofoon meegenomen te hebben naar huis. In plaats het apparaat terug te brengen naar het werk, gaf ze dit aan een goede bekende. Ze drukte vervolgens nog een portofoon achterover.
De officier van justitie noemde de daad bijzonder laakbaar. ,,De stichting wordt ingehuurd door de politie Drenthe. Dit gesloten en duur systeem is juist op de markt gebracht voor de veiligheid van de agenten. Als medewerkster en ex-medewerker van de stichting hebben deze mensen een inbreuk gemaakt op dit systeem en het vertrouwen ernstig beschaamd", meende de officier. Ze vroeg de rechter naast een werkstraf een voorwaardelijke celstraf voor de duur van twee maanden op te leggen. Dit noemde de rechter een station te ver. ,,Stichting Veiligheidszorg Drenthe had dan ook wel zorgvuldiger met deze kostbare attributen om kunnen gaan", meende de rechter. ,,Ze liggen nu achter slot en grendel en worden elke dag geteld", klonk een medewerker van de stichting vanuit de zaal.
REACTIES:
Reacties op dit bericht
Hmmm schreef op woensdag 28 oktober 2009 om 14:13
Is ook niet zo vreemd dat dit gebeurt, alle tuig kan daar maar aan het werk. En wat voegt het nu toe?, denk je nou echt dat de jongeren respect hebben voor iemand van veiligheidszorg die lachen ze gewoon uit...
Rudy schreef op woensdag 28 oktober 2009 om 19:06
Volgens de officier van justitie: "De stichting wordt ingehuurd door de politie Drenthe. Dit gesloten en duur systeem is juist op de markt gebracht voor de veiligheid van de agenten."
Dus de politie moet vertrouwen op die stichting voor hun veiligheid... Ik dacht dat de politie in de uitvoering van het werk zelf verantwoordelijk is voor de veiligheid, maar deze officier geeft openlijk toe dat de politie afhankelijk is gemaakt van buitenstaanders. Wordt het niet gewoon tijd dat de politie zelf weer alle politiewerk gaat uitvoeren zodat ze geen nepagenten hoeven in te huren?
Bron:
www.emmen.nu