Blijkbaar heeft hij toch door dat er volgend jaar verkiezingen zijn... Is hij nu een lapzwans...
Deelraadsvoorzitter: "Feesten moeten mogelijk blijven"
23 augustus 2009
In een eerste reactie spreekt Paddy Roomer, voorzitter van de deelgemeente Hoek van Holland, zijn medeleven uit aan de nabestaanden van het slachtoffer. Exclusief tegenover RTV Rijnmond laat hij weten verbijsterd te zijn over de anti-climax.
"Het is onbegrijpelijk dat het schijnbaar niet mogelijk is om een leuk feest te organiseren. Vorig jaar was de sfeer zo relaxt en dat wordt dit jaar dan verpest door een aantal idioten. Maar ik zou wel een lapzwans van een politicus zijn als ik dan zou zeggen ‘dan maar geen feesten meer’. Want uiteindelijk zijn deze grote evenementen wel wat de mensen in Hoek van Holland graag willen. Daarom mag de gemeenschap hier ook nooit onder lijden."
"We moeten evalueren waar het mis is gegaan. Als daadwerkelijk blijkt dat de fout ligt bij het fouilleren, moeten we daar serieus naar kijken. Vorig jaar was de entree nog helemaal open; dit jaar waren er hekken. Maar kennelijk was dat niet genoeg"aldus deelraadsvoorzitter Roomer.
bron: www.rijnmond.nl
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4666030/__Politicus__moest_ook_rennen__.html
zo 23 aug 2009, 17:12 | 61 reacties | lees voor
Voorzitter deelgemeente moest ook rennen
HOEK VAN HOLLAND - Voorzitter Paddy Roomer van de Rotterdamse deelgemeente Hoek van Holland moest zaterdagavond ook maken dat hij weg kwam van het festivalterrein Sunset Grooves. Hij woonde met zijn vrouw en haar 15-jarige dochter het muziekfestival op het strand bij.
„Het was een gezellig feest, er waren wat kleine schermutselingen, maar verder was er weinig aan de hand. Ik heb wel op een gegeven moment een sms'je gestuurd naar de organisatie met de raad: pas op welke muziek je draait”, aldus Roomer. Hij bedoelde dat ze de muziek rustig moesten houden en het publiek niet moesten opzwepen.
Nadat hij zijn naasten in veiligheid had gebracht, ging Roomer terug het festivalterrein op. Dat wil zeggen: hij bleef wel 'backstage'. Het was een chaos, er waren heel veel mensen die naar buiten moesten zien te komen, aldus de deelgemeentevoorzitter. Ondanks dat hij het nu even niet meer zo ziet zitten, blijft hij geloven dat dergelijke feesten mogelijk moeten blijven. „Eerdere evenementen deze zomer op het strand zijn wel goed verlopen en hoewel dit vreselijk is, gaan we door.”
http://www.nu.nl/algemeen/2067297/geen-strandfeesten-meer-in-hoek-van-holland.html'Geen strandfeesten meer in Hoek van Holland'
Uitgegeven: 24 augustus 2009 11:50
Laatst gewijzigd: 24 augustus 2009 12:19
AMSTERDAM - Hoek van Holland geeft geen vergunningen meer af voor strandfeesten zoals Sunset Grooves van afgelopen zaterdag.
Dat zegt de voorzitter van de Rotterdamse deelgemeente Paddy Roomer op BNR Nieuwsradio: “In Hoek van Holland wil ik dit soort feesten niet meer. Dat ga ik Hoek van Holland niet aandoen”.
Bij het dance-feest kwam zaterdagavond een 19-jarige Rotterdammer om bij een vechtpartij. Zes anderen raakten gewond.
Boos aankijken
Volgens Roomer moet er in Nederland nooit worden toegegeven aan de minderheid die het voor de meerderheid verpest.
Maar in Hoek van Holland niet meer, zo zegt de stadsdeelvoorzitter in het BNR-programma Aan de Slag: “
Ik heb Hoekenezen gezien die me gisteren boos aankeken en vandaag ongetwijfeld ook boos aankijken […] Ik moet gewoon de verantwoordelijk nemen en zeggen: dit gebeurt nooit meer.”
Geen Feyenoorder
De 19-jarige Rotterdammer die zaterdagavond werd doodgeschoten, is geen lid van de officiële supportersvereniging van Feyenoord. Dat heeft een woordvoerder van de fanclub maandag gezegd.
''Hij komt niet voor op de ledenlijst'', aldus algemeen manager Joop Verschuuren. Hij vindt het vervelend dat de dodelijke vechtpartij in de media gelinkt is met Feyenoord.
''Er zijn op internet beelden van jongeren die 'Rotterdam-hooligans' roepen. Dat heeft, als je het mij vraagt, heel weinig met Feyenoord te maken. Het is natuurlijk treurig wat er is gebeurd, maar er is geen enkel verband met Feyenoord.''
Korter lontje
Volgens Verschuuren hebben mensen tegenwoordig een steeds korter lontje en zijn dit soort uitwassen een maatschappelijk probleem.
''Je kan hier in Rotterdam geen enkel evenement meer houden zonder dat er weer iemand wordt vermoord. Bij het carnaval was dat ook al het geval. Als er dan toevallig iemand in een Feyenoordshirtje loopt, hebben wij het gedaan. Maar je kan niet alle Feyenoordfans over één kam scheren.''