Dat hoop ik toch niet.. Kan ook zijn door de grootte van het gebied en eventuele specialisten , het gaat toch om het verband leggen tussen meerdere, grote stukken verbrand natuurgebied.. Is natuurlijk geen dageijkse kost voor de "gewone" recherche.
Misschien je eerst even verdiepen in de taken van de rijksrecherche voordat je zulke opmerkingen maakt dat de 'gewone' recherche dit niet aan zou kunnen...
We verwachten van leden hier wel dat, als ze reageren op een onderwerp, ze enige basiskennis hebben of verzamelen...
De eerste hit op google
:
http://www.om.nl/organisatie/rijksrecherche/(...)
Inzet Rijksrecherche
Rijksrecherche-onderzoeken richten zich primair op opsporingsonderzoeken tegen (semi-) overheidsfunctionarissen (ambtenaren) die verdacht worden van strafbare gedragingen (misdrijven), waarbij de integriteit van de rechtspleging en/of die van het openbaar bestuur (de overheid) in het geding is. Vanuit haar onafhankelijke positie ten opzichte van de politiekorpsen kan de Rijksrecherche ook onderzoeken doen naar het optreden van politiemensen die tijdens de uitoefening van hun taak geweld hebben gebruikt of nalatig in hun optreden zijn geweest waarbij letsel is ontstaan.
De Rijksrecherche draagt daarmee bij aan de bewaking en behoud van een integere overheid. Onze rechtstaat, elke betrokkene, elke burger, maar ook de overheid zelf, heeft daar recht op en het grootste belang bij.
Niet elk onderzoek op dat gebied wordt overigens door de Rijksrecherche gedaan. Onderzoeken kunnen ook worden toegewezen aan de binnen eigen organisaties werkzame Bureaus Interne Zaken of -Onderzoeken ( BIZ of BIO).
Om een en ander op de juiste wijze te kunnen uitvoeren heeft het College van procureurs-generaal een aanwijzing vastgesteld. Doel van die aanwijzing is om duidelijk te maken volgens welke de criteria de Rijksrecherche kan worden ingezet (zie Kerntaken/ inzetcriteria). Tenslotte bepaalt de Coördinatie Commissie Rijksrecherche ( CCR) of en wanneer een onderzoek daadwerkelijk door de Rijksrecherche zal worden uitgevoerd.
De Rijksrecherche wordt dus niet ingezet bij de algemene politietaak en kent geen 24-uursbezetting of ploegendiensten. Via het Openbaar Ministerie is de Rijksrecherche buiten kantooruren via een piketregeling echter altijd bereikbaar voor spoedeisende inzet (denk hier bijvoorbeeld aan schietincidenten waar politiemensen bij betrokken zijn en waarbij letsel is ontstaan). Eenmaal ingeschakeld zal de Rijksrecherche veelal binnen één uur ter plaatse zijn.