en tja dat de 2 TS terplaatse komt is mischien wel een beetje raar maja dat is een vrijwillig korps en die rijden vaak gewoon door ook al word je af gemeld bij ons in het dorp is dat ook! een OMSje afgemeld is prio 2 door.
Dat noemen ze bij ons gewoon een motivatie-ritje.... Misschien kan de VR-RR daar nog eens na kijken voor dat ze overal voertuigen gaan wegbezuinigen. Dit punt is echter duidelijk, het klopt voor geen meter en daar moeten ze maar iets aan gaan doen.
Dat de politie meerijdt:absoluut een goed idee. Dat er een paar brandweermannen ter plaatse komen als first responder: nodig in bepaalde gebieden in Nederland.
Maar meer dan 10 man? Serieus, hoe doet men het dan in Belgie? 2 ambulanciers vaak als eerste ter plaatse, bij een REA gevolgd door een MUG (spoedarts+VPK). Het is pas als er sprake is van beknelling of een horizontale evacuatie, dat de brandweer mee komt. Of de ambulanciers nu van de brandweer zijn of niet, doet wat dit betreft niks ter zake: ze zijn met 2 en komen met een ambulance.
Tsja, ik zie er de meerwaarde van, mede gezien de tijdsbesparing die het op kan leveren. Zelfde dat men in sommige regio's bij een reanimatie of andere heftige medische inzet (indien beschikbaar), alvast motorrijders of de verkeerspolitie laat aanrijden voor een eventuele begeleiding. Tot voor kort rukte er in Nederland ook maar een klein aantal kazerne's uit voor reanimatie's, echter ziet men er op steeds meer plaatsen het nut van. Om een voorbeeld te nemen aan een vrij grote veiligheidsregio in het westen (en relatief dichtbevolkte) gedeelte van Nederland, Amsterdam-Amstelland.
De politie rijd met één noodhulpvoertuig voor drie gemeenten (Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen). Grote oppervlakte, in sommige gevallen komt het voor dat de eerste ambulance vanaf de post in Amstelveen rijd, de tweede ambulance vanaf de Karperweg (Amsterdam) of vanaf Hoofddorp. De politie is niet beschikbaar (of moet van ver komen), de tankautospuit van de brandweerkorpsen in Uithoorn of Aalsmeer zitten bij een reanimatie-melding snel op de weg en zijn in heel veel gevallen sneller ter plaatse dan de andere hulpverleners.
Overigens is er in bovenstaande plaatsen ook sprake van een steeds groter wordende groep AED-responders (vrijwillig).
Voor onze (Belgische) forumbezoekers, pak Google-Maps er eens bij en kijk eens naar de afstanden