de OVD-GMK is in RR 1 persoon.....
En juist dat vind ik apart, om de volgende redenen
hij moet van 3 parate diensten alle kennis hebben ivm met opschalen enz
Dat hoeft niet; hij kijkt alleen maar of iedereen dezelfde info heeft en op het zelfde niveau van opschaling zit (middel / groot of grip 1 of 2 bijvoorbeeld). Wie wat stuurt bepalen de centralisten zelf of in overleg met een stafofficier.
hij geeft leiding over 3 diensten waarvan er 1( de Politie) niet onder de VRR valt.
Ook dat maakt niet uit; hij of zij is alleen met het incident bezig. Hoe dat juridisch afgesproken is. Geen idee.
hij komt van 1 van de diensten....dus moet hij opgeleid worden voor de andere diensten.
Dus niet, zie uitleg hierboven.
Nu een vraag van welke dienst komen ze ?
Heb ik hierboven staan, je moet het alleen even lezen...
"Dit team wordt bij ons gevormd door leidinggevende van alledrie de diensten en zijn altijd aanwezig op de meldkamer of directe omgeving, zodat deze binnen enkele minuten ter plaatse is op de GMK."
Trouwens; je geeft het antwoord zelf al in je vraag hierboven. Of ben ik nu abuis :| .
In IJsselland zijn er meerdere CaCo's (Die overigens niet tegelijk werken). Deze zijn voor zover ik weet allemaal van de MKA afkomstig. Toeval? Ik kan me best voorstellen van niet. Het lijkt mij namelijk een stuk makkelijker om aan de hand van een paar factoren de beslissen of iets een 'zeer grote brand' of 'middel-hulpverlening' is, omdat je dat naar mijn idee snel kunt zien aan de algehele grootte van een incident. Een verpleegkundig centralist van de MKA bepaalt een GRIP 1 of 2 aan de hand van het aantal slachtoffers, de verwondingen, de medische hulp die daarvoor nodig is en nog een aantal factoren in overleg met de brandweer. Ik denk dat een CaCo van de brandweer of politie zonder goede kennis van medische zaken geen goede CaCo is, o.a. omdat bij een groot incident de gezondheid van slachtoffers voorop gaat, en dat de MKA daarin zeker de grootste rol speelt.
Ik heb niet heel veel kennis van politie- of brandweerzaken, dus als ik het fout heb, laat het dan weten!
De meldkamer hier zal in principe niet opschalen naar GRIP. Wanneer een centralist dat zou willen (indien de factoren daar allemaal voor aanwezig zouden zijn) adviseert hij de eerste OvD op te schalen naar een GRIP-situatie.
Sowieso; GRIP 1 is voornamelijk een overlegstructuur voor de officieren in het veld en voor de meldkamer geen meerwaarde.
Dus bovenstaande situatie zal in Rotterdam niet gebeuren. GRIP 2 wordt wel door de meldkamer gemaakt indien er 3 of meer gasmeetploegen ingezet worden of er sirenes gaan. Overigens zal dit ook altijd in overleg zijn met de OvD ter plaatse.