Uit de media 2010

Auteur Topic: Uit de media 2010  (gelezen 327910 keer)

0 gebruikers (en 12 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1220 Gepost op: 30 november 2010, 12:41:38
www.rechtspraak.nl

LJN: BO5327, Rechtbank 's-Gravenhage , 09/757359-10 en 09/900925-06 (TUL)   Print uitspraak
Datum uitspraak:   29-11-2010
Datum publicatie:   29-11-2010
Rechtsgebied:   Straf
Soort procedure:   Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie:   Verdachte heeft zijn vriendin met benzine overgoten en in brand gestoken, nadat hij tevoren al had aangekondigd dat hij dit zou gaan doen en de daarvoor benodigde benzine alvast had klaargezet. Gevangenisstraf van 10 jaar + TBS met verpleging van overheidswege. TUL: toegewezen 1 maand gevangenisstraf.

Uitspraak
RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE

Sector Strafrecht

Meervoudige strafkamer

Parketnummers 09/757359-10 en 09/900925-06 (TUL)

Datum uitspraak: 29 november 2010

Tegenspraak

(Promis)

De rechtbank 's-Gravenhage heeft op de grondslag van de tenlastelegging en naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting het navolgende vonnis gewezen in de zaak van de officier van justitie tegen de verdachte:


  [verdachte],
  geboren te [plaats] op [datum] 1962,
  thans gedetineerd in de penitentiaire inrichting Haaglanden te Zoetermeer.


1.  Het onderzoek ter terechtzitting

Het onderzoek is gehouden op de terechtzittingen van 31 mei, 23 augustus en 15 november 2010.

De rechtbank heeft kennis genomen van de vordering van de officier van justitie mr. T. Berger en van hetgeen door de raadsman van verdachte mr. M.A. Westendorp, advocaat te 's-Gravenhage, en door de verdachte naar voren is gebracht.


2.  De tenlastelegging

Aan de verdachte is - na wijziging van de tenlastelegging ter terechtzitting - ten laste gelegd dat:

1.

hij op of omstreeks 22 februari 2010 te 's- Gravenhage, ter uitvoering van het door verdachte voorgenomen misdrijf om opzettelijk en al dan niet met voorbedachten rade [slachtoffer] van het leven te beroven, met dat opzet en al dan niet na kalm beraad en rustig overleg:
- benzine, althans een brandbare stof over die [slachtoffer] heeft gegoten, althans die [slachtoffer] in aanraking heeft gebracht met een brandbare vloeistof, en/of
- benzine, althans een brandbare stof in aanraking heeft gebracht met een brandende aansteker/sigaret, althans met open vuur,
terwijl de uitvoering van dat voorgenomen misdrijf niet is voltooid;
art 289 Wetboek van Strafrecht
art 45 lid 1 Wetboek van Strafrecht

(...)

veroordeelt de verdachte tot:

  een gevangenisstraf voor de duur van 10 jaren;

bepaalt dat de tijd, door de veroordeelde vóór de tenuitvoerlegging van deze uitspraak in verzekering en voorlopige hechtenis doorgebracht, bij de tenuitvoerlegging van de hem opgelegde gevangenisstraf geheel in mindering zal worden gebracht;

  gelast tevens de terbeschikkingstelling van verdachte;

  beveelt dat de ter beschikking gestelde van overheidswege zal worden verpleegd;

gelast de gedeeltelijk tenuitvoerlegging van de straf, voorwaardelijk opgelegd bij voormeld vonnis van deze rechtbank, op 1 maart 2007 gewezen onder parketnummer 09/900925-06, te weten gevangenisstraf voor de duur van 1 maand.

(...)


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1221 Gepost op: 30 november 2010, 14:02:26
Amsterdammer beledigt telefonist meldkamer  

http://www.oogtv.nl/ontwikkelen/php/home.php?subaction=showfull&id=18451&archive=&start_from=&ucat=2010-11-30%2010:25:25
dinsdag 30-11-2010 10:25

GRONINGEN - Een 25-jarige Amsterdammer is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden. Hij had een telefonist van de meldkamer in Groningen beledigd.

In het begin van de nacht kreeg de centralist van de meldkamer een man aan de telefoon. Die vertelde dat er een vechtpartij was geweest in de Poelestraat. De beller vertelde dat hij ruzie had gehad en dat hij hierbij een aantal keren was geslagen.

Tijdens het telefoongesprek beledigde de man uit Amsterdam meerdere keren de centralist. Politieagenten die op de melding reageerden, kwamen de man tegen bij een horecazaak in de Poelestraat. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij verhoord is. Na verhoor mocht hij weer gaan, alleen wel in het bezit van een bekeuring.
Samen sterk in de hulpverlening!


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1222 Gepost op: 30 november 2010, 20:05:12
http://www.destentor.nl/regio/zwolle/7712784/Heldendaad-in-snel-zinkende-auto.ece

Heldendaad in snel zinkende auto

door Janine Stougie . dinsdag 30 november 2010 | 07:00 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 30 november 2010 | 11:44
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

http://www.destentor.nl/multimedia/archive/01657/ST_13027645_130276_1657279b.jpg

Dick Sluiter (links) werd gistermiddag in de bloemen gezet door politie IJsselland, hier zeer toepasselijk in de persoon van politieman Heinz Wolsing, die samen met de eerder in de gracht gesprongen Sluiter de 72-jarige man kon redden. foto Frans Paalman
Quantcast

ZWOLLE - Beiden hebben ze er niet over nagedacht. Zonder een seconde te aarzelen sprongen ze achter de auto aan die vrijdagmiddag over de rand van de kade in Zwolle kukelde en tegenover ziekenhuis De Weezenlanden tussen wal en schip terecht kwam. "Ja, later ga je pas nadenken.

Mensen vragen nu wel of je van tevoren er wel over nagedacht hebt hoe je er zelf uit kunt komen. Maar je denkt op zo'n moment niet. Je handelt", aldus politieman Heinz Wolsing.

Wolsing was niet de eerste die ingreep. Hij was wel de eerste hulpverlener ter plekke en hij aarzelde geen moment om de omstanders die al bezig waren de 72-jarige Zwollenaar uit z'n auto te krijgen te helpen. Gert Jan Makaske en Dick Sluiter waren de eerste redders in nood. Makaske zag het ongeluk gebeuren en probeerde met een steen één van de ramen in te slaan om de man eruit te krijgen. Dick Sluiter, die gegil hoorde en paniekerige mensen zag, liep naar de consternatie toe en zag onmiddellijk dat er zwaarder geweld aan te pas moest komen om de beveiligde autoruiten kapot te krijgen.

"Ik heb altijd een krik onder de stoel van mijn busje liggen. Daar krijg je zo'n ruit wel mee kapot." Sluiter liet zich vervolgens via de achterzijruit in de auto glijden om de bejaarde drenkeling van de voorstoel af te krijgen. "De auto dreef toen nog, maar dook ineens met z'n neus het water in. Ik had de man bij z'n kraag vast en probeerde hem de auto uit de trekken, maar dat lukte niet. Hij zat ergens aan vast. Ik kon 'm net met z'n kin boven water houden, maar op een gegeven moment hield ik hem niet meer. M'n krachten vloeiden weg."

Sluiter, opgelucht dat iedereen het overleefd heeft, grinnikt. "Hij gaf mij eerst z'n aktetas. Nee, riep ik: ik moet u hebben. Ja, in grote nood doe je blijkbaar rare dingen."

Politieman Heinz Wolsing (38) kwam net op tijd om Sluiter en de automobilist uit hun hachelijke positie te halen. "We zaten op bureau en kregen de melding dat er een auto met inzittende te water was geraakt. Iedereen sprong op en racete de deur uit. Toen we er aan kwamen was de auto al bijna onder water verdwenen."

Wolsing aarzelde geen moment, sprong in het water om Sluiter bij te staan. Al snel bleek dat de benen van de man ergens aan vast zaten. De agent dook onder water om ze los te trekken. "Ineens voelde ik dat het lichter werd en dat we dus naar boven konden. Maar ja, het kostte best veel moeite om boven water te blijven. Door de kou vloeien je krachten weg."

De brandweer haalde eerst de twee andere mannen aan wal. "Ik dacht dat ik het zelf wel kon. Maar mooi niet", glimlacht Wolsing. "Je hebt het eerst niet door, maar water en kou putten je uit."

Beide heren hebben aan hun reddingsactie wel wat overgehouden. Zo bleken Wolsings handen onder de splinters te zitten, omdat hij een van de kadepalen gebruikt heeft om af te dalen. Ook zijn zowel z'n schoenen als kleren onbruikbaar. Wat voor grote hilariteit onder z'n collega's zorgt: "Je zei pas nog dat je aan nieuwe kleren toe bent. Wel een beetje rigoreus om het zo te regelen..." Wolsing grinnikt en vertelt ietwat besmuikt dat het Zwolse grachtwater niet echt gezond is. "De dokter zei al dat ik misschien diarree zou krijgen. En ja, dat gebeurde ook."

Sluiter heeft nog wat last van z'n rug. "Ik ben met m'n rug door dat kapotte raam geschoven. Dat doet nog wel een beetje pijn. Maar ach, ik ben dankbaar dat het allemaal zo goed is afgelopen. En daar gaat het immers om."


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1223 Gepost op: 1 december 2010, 00:17:52
http://www.pzc.nl/regio/zeeland/7717594/Marine-zet-duikteams-in-tegen-terreuracties-in-havens.ece

Marine zet duikteams in tegen terreuracties in havens

dinsdag 30 november 2010 | 17:00 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 30 november 2010 | 17:02
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Quantcast

VLISSINGEN - De koninklijke marine houdt vanaf 1 januari constant twee duikpelotons paraat voor beveiliging van de Nederlandse havens. De teams worden in het licht van terreurbestrijding ingezet voor de inspectie van scheepsrompen, havenbodems en kademuren.
Daarbij gaat het niet alleen om militaire belangen, aldus luitenant-ter- zee Wiebe Wester. De specialisten van de Duik- en Demonteergroep (DDG) komen op verzoek ook in actie voor het aanmeren van (Amerikaanse) passagiers- en vrachtschepen, die een potentieel economisch doelwit vormen. Dit in het kader van de intensivering van de civiel-militaire samenwerking.


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1224 Gepost op: 1 december 2010, 15:13:52
Poolse brandweer razend op 'Heil Hitler'-baas
AUGUSTOW - Een Poolse brandweerbrigade heeft genoeg van haar commandant die zich zou hebben bezondigd aan machtsmisbruik en vernedering van zijn manschappen. De brandweerlui zeggen onder meer dat ze elkaar elke ochtend met 'Heil Hitler' moesten begroeten.

De getergde brandweerlieden uit de stad Augustow, in het oosten van het land, richtten een verzoek aan de regionale brandweerleiding om hun commandant uit zijn functie te zetten, meldt de Daily Telegraph op zijn website.

Vrienden te gast in kazerne
In een klacht worden 27 gevallen van machtsmisbruik aangehaald, het ene al zwaarder dan het andere. Zo gebruikte de commandant noodtelefoons om eten te bestellen, liet hij vrienden logeren in de slaapzaal van de spuitgasten en moesten de brandweerlui hapjes en drankjes serveren aan de 'gasten' in de kazerne.

Al die taken werden uitgevoerd tijdens de werkuren. Wie durfde te protesteren, werd de huid volgescholden. Daarnaast stond de chef er ook op dat de brandweerlui elkaar elke dag met een luidkeels 'Heil Hitler!' begroetten, wat extra pijnlijk is gezien de zware onderdrukking van Polen door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog.

"We hebben dit schandaal nooit gewild", zegt een van de manschappen tijdens een interview met de lokale tv. "We willen gewoon een normaal leven, en een normale commandant. Men mag best veeleisend zijn, maar dan wel op een beschaafde manier. Onze baas heeft het hele korps, de stad en de regio te schande gemaakt."

Terwijl de regionale leiding zegt de 'ernstige en ingewikkelde' affaire te onderzoeken, blijft de commandant in functie. De man verklaart dat alle klachten van zijn korps uit de lucht gegrepen zijn.

http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/547034/2010/12/01/Poolse-brandweer-razend-op-Heil-Hitler--baas.dhtml


Dokterswacht

  • fotograaf/AED bediener
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 691
Reactie #1225 Gepost op: 1 december 2010, 15:48:02
http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/31250/Veerboot_Schier_aan_de_grond.html

De situatie aan boord van de Monnik schijnt erg koud te zijn, verwarming is niet optimaal op de noodstroom. Er kunnen door het ijs en de lage waterstand geen boten in de buurt komen om de passagiers er af te halen. Er staat een dokter standbij voor het geval er zich aan boord een medisch probleem zou voor doen. Die zal dan evt met een helicopter aan boord worden gebracht. Er is een oudere man aan boord die naar een verzorgingshuis zou gaan vandaag, en de gezondheid van betreffende man gaat achteruit werd verteld door een toevallig aanwezige radioverslaggever.

Ze hopen dat de veerboot rond 16 uur vlotgetrokken kan worden, er zijn meerdere sleepboten onderweg, onderandere de Noordgat van Terschelling en een sleper vanuit Lauwersoog.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1226 Gepost op: 2 december 2010, 12:59:41
Leids ziekenhuis zonder verwarming
LEIDEN - In het hoofdgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is de verwarming uitgevallen. Het ziekenhuis heeft daarom alle operaties en overige medische verrichtingen moeten opschorten, zo maakte het donderdag bekend.
Patiënten die nu niet kunnen worden behandeld, worden daarover persoonlijk geïnformeerd.
Om patiënten die op hun kamer liggen tegen de kou te beschermen, deelt het ziekenhuis extra dekens uit. Verder wordt om warmte te sparen alleen de hoofdingang gebruikt.
www.nu.nl

Gelijk duidelijk waarom de ovdg en hs-ghor gealarmeerd werden vanmorgen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1227 Gepost op: 2 december 2010, 13:09:55
Leids ziekenhuis zonder verwarming
LEIDEN - In het hoofdgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is de verwarming uitgevallen. Het ziekenhuis heeft daarom alle operaties en overige medische verrichtingen moeten opschorten, zo maakte het donderdag bekend.
Patiënten die nu niet kunnen worden behandeld, worden daarover persoonlijk geïnformeerd.
Om patiënten die op hun kamer liggen tegen de kou te beschermen, deelt het ziekenhuis extra dekens uit. Verder wordt om warmte te sparen alleen de hoofdingang gebruikt.
www.nu.nl

Gelijk duidelijk waarom de ovdg en hs-ghor gealarmeerd werden vanmorgen.

Hoeveel patienten liggen er in dit gebouw?


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1228 Gepost op: 2 december 2010, 14:46:53
Hoeveel patienten liggen er in dit gebouw?

Ik durf het niet te zeggen en in hun jaarverslag staat het niet vermeld.
http://www.jaarverslagenzorg.nl/


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1229 Gepost op: 2 december 2010, 14:48:05
Gefaseerde opstart verwarming Gebouw 1
14.30 uur - Het lek dat eerder vandaag de verwarmingsproblemen in Gebouw 1 van het LUMC veroorzaakte, is inmiddels afgesloten. Momenteel zijn monteurs druk doende het verwarmingssysteem gecontroleerd op te starten.
Dankzij adequate back-upsystemen kon het grootste gedeelte van de bedrijfsvoering gewoon doorgaan. Helaas moesten wel alle operaties van vandaag afgezegd worden. Dit is bijzonder vervelend voor de 46 patiënten die vandaag in het LUMC geopereerd zouden worden. Deze patiënten krijgen in overleg zo spoedig mogelijk een nieuwe afspraak.
www.lumc.nl