Familiedrama zoon & dochter door vader om het leven gebracht - Zierikzee 06-03-2010

Auteur Topic: Familiedrama zoon & dochter door vader om het leven gebracht - Zierikzee 06-03-2010  (gelezen 14119 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/familiedrama/6371334/Alarmkastje-voor-bedreigde.ece

'Alarmkastje voor bedreigde'

dinsdag 09 maart 2010 | 07:37 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 09 maart 2010 | 18:24

DEN HAAG - Mensen die stelselmatig worden bedreigd door hun ex-partner zouden een alarmkastje moeten dragen dat de politie waarschuwt bij gevaar.

Die aanbeveling doen hulpverleners, politici en deskundigen naar aanleiding van de gezinsmoord in Zierikzee. De vrouw die daar bedreigd werd en wier kinderen werden vermoord door haar ex-man beschikte niet over zo'n apparaatje.

Hoewel onduidelijk is of dat in dit geval verschil had uitgemaakt, wordt het mobiele alarmsysteem gezien als methode om gewelddadige excessen te voorkomen. Door het indrukken van een knop weet de politie waar de drager zich bevindt en wat er aan de hand is. Als het apparaat wordt geactiveerd, levert dat direct een aangifte op.

Het kastje is inmiddels in vijftien van de 25 politieregio's ingevoerd. Dat zou in alle regio's moeten, vindt onder meer PvdA-Kamerlid Khadija Arib. Zij pleit deze week tijdens een spoeddebat voor landelijke invoering. Ook het CDA zegt geen belemmeringen te zien voor veelvuldiger gebruik.

Politiecommissaris Mariëtte Christophe, bij de politie verantwoordelijk voor de aanpak van huiselijk geweld, ondersteunt de pleidooien. Zij wil daarnaast dat justitie, politie en gemeentelijke instanties nog beter samenwerken. Betere uitwisseling van gegevens kan duidelijk maken of er direct gevaar dreigt  ::) ::), meent zij.

De politie Zeeland werkt niet met een dergelijk alarmeringsysteem, omdat het korps niet kan garanderen dat binnen enkele minuten een patrouillewagen ter plaatse is. Daarvoor is het werkgebied te uitgebreid en zijn er te weinig agenten.

Reclassering Nederland pleit voor een snellere uitbreiding van het gebruik van toezicht met elektronische hulpmiddelen zoals enkelbanden. Jaap Smit, directeur van Slachtofferhulp Nederland, is ook voorstander van de enkelband. Maar hij wil ook verder kijken. "Hoe komt het dat mensen hun handen niet kunnen thuis houden?"

Demissionair minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil dat plegers van huiselijk geweld en andere agressievelingen sneller onder elektronisch toezicht kunnen worden geplaatst. Hij heeft hiertoe eind januari een voorstel tot uitbreiding van de wet naar de Tweede Kamer gestuurd.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
???

http://www.pzc.nl/regio/zeeland/6374854/Nabestaanden-gezinsdrama-mogelijk-nog-in-gevaar.ece

Nabestaanden gezinsdrama mogelijk nog in gevaar

dinsdag 09 maart 2010 | 19:21 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 09 maart 2010 | 19:26

ZIERIKZEE - Burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland sluit niet uit dat nabestaanden van het familiedrama nog gevaar lopen.

Hij heeft overleg gehad met demissionair minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) over hun bescherming. Desgevraagd zegt hij dat er geen concrete dreiging is maar dat hij 'overal rekening mee houdt'.

Hij heeft dinsdag de minister geïnformeerd over alles wat er gebeurd is rondom het drama waarbij een man (45) van Irakese afkomst zaterdagavond in de Oesterstraat twee van zijn kinderen om het leven bracht. Vervolgens pleegde de man zelfmoord.


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Rechtbank erkent waarschuwing OM eerwraak
Uitgegeven: 9 maart 2010 20:17
Laatst gewijzigd: 9 maart 2010 20:17

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag erkend dat het Openbaar Ministerie (OM) meermalen heeft gewaarschuwd dat de man die zaterdag in Zierikzee twee van zijn drie kinderen doodschoot, zinde op eerwraak.
 
De rechtbank schorste de man op 24 februari uit zijn voorlopige hechtenis.
Het OM maakte maandag bekend dat het de rechtbank minstens één keer heeft gewaarschuwd voor eerwraak.

De rechtbank zei toen dat haar niets bekend was van dergelijke waarschuwingen. Nu geeft ze toe dat minimaal twee keer is gewaarschuwd, voor het laatst op 23 februari.
Wat de overwegingen zijn geweest om de man toch te schorsen, kan de rechtbank niet zeggen. Zij wijst erop dat de beraadslagingen van de rechters geheim zijn.

Nu.nl
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


Gast48368

  • Gast
Rechtbank erkent waarschuwing OM eerwraak
Uitgegeven: 9 maart 2010 20:17
Laatst gewijzigd: 9 maart 2010 20:17

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag erkend dat het Openbaar Ministerie (OM) meermalen heeft gewaarschuwd dat de man die zaterdag in Zierikzee twee van zijn drie kinderen doodschoot, zinde op eerwraak.
 
De rechtbank schorste de man op 24 februari uit zijn voorlopige hechtenis.
Het OM maakte maandag bekend dat het de rechtbank minstens één keer heeft gewaarschuwd voor eerwraak.

De rechtbank zei toen dat haar niets bekend was van dergelijke waarschuwingen. Nu geeft ze toe dat minimaal twee keer is gewaarschuwd, voor het laatst op 23 februari.
Wat de overwegingen zijn geweest om de man toch te schorsen, kan de rechtbank niet zeggen. Zij wijst erop dat de beraadslagingen van de rechters geheim zijn.

Nu.nl

Tuurlijk, geheim.......dat weegt ook zeker zwaarder dan 2 dodelijke slachtoffers .  :-X :-X :-X En wie moet de waarheid dan af gaan dwingen? Of gaat dat dus nooit boven water komen wegens roodgekleurde tekst?  ::)


voske83

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,368
Er geldt het geheim van de raadkamer. Dat staat in artikel 7, lid 3, van de Wet op de rechterlijke organisatie:

Citaat
De rechterlijke ambtenaren met rechtspraak belast, de gerechtsauditeurs, de rechterlijke ambtenaren in opleiding, de griffier, substituut-griffiers en waarnemend griffiers van de Hoge Raad, de gerechtsambtenaren en buitengriffiers, bedoeld in artikel 14, vierde lid, zijn tot geheimhouding verplicht van hetgeen in de raadkamer over aanhangige zaken is geuit.

Daar heeft men zich aan te houden. Degene die zich daar niet aan houdt, overtreedt artikel 272 van het Wetboek van Strafrecht (een ex-raadsheer van het Hof Leeuwarden heeft daar ervaring mee). De overwegingen van de rechtbank zullen dus geheim blijven. Er is overigens wel een persbericht van de rechtbank Middelburg dat wel enige mogelijke overwegingen biedt:

Citaat
Feitenoverzicht zaak Zierikzee

Middelburg, 9 maart 2010  

De rechtbank Middelburg heeft in de berichtgeving in de media over de zaak Zierikzee aanleiding gezien om het volgende feitenoverzicht op te stellen.    

1.
Verdachte is gedagvaard op de zitting van de politierechter op 25 november 2009. Hij zat  na zijn aanhouding op 8 september 2009 toen 77 dagen vast in voorlopige hechtenis. Verdachte moest zich verantwoorden voor het sinds september 2003 mishandelen en bedreigen van zijn echtgenote, voor de mishandeling van een ander en voor de overtreding van een huisverbod opgelegd door de burgemeester. Tijdens die openbare zitting heeft de officier van justitie gewezen op de mogelijkheid van eerwraak. Zijn eis luidde 5 maanden gevangenisstraf waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Als voorwaarden stelde de officier voor verplicht toezicht van de reclassering en behandeling door Emergis (psychiatrische instelling), een contactverbod met het gezin en een straatverbod. De politierechter heeft in verband met de gecompliceerdheid van de zaak en de belangen van de slachtoffers verwezen naar de meervoudige kamer van de rechtbank. De verdachte is met ingang van de volgende dag, 26 november 2009 uit de voorlopige hechtenis geschorst onder de voorwaarden van reclasseringstoezicht en behandeling bij Emergis, een contactverbod met het gezin en het verbod om zich te bevinden binnen 100 meter van de woning van zijn echtgenote.

2.
Op 6 december 2009 is verdachte door de politie aangehouden omdat hij zijn echtgenote opnieuw zou hebben bedreigd. Op verzoek van de officier van justitie heeft de raadkamer van de rechtbank op 8 december 2009 de schorsing van de voorlopige hechtenis opgeheven, zodat verdachte weer kwam vast te zitten.

3.
De rechtbank heeft de zaak behandeld op de zitting van 17 december 2009. Op die zitting heeft de officier van justitie gevraagd om de zaak uit te stellen omdat er nog andere strafzaken tegen verdachte werden voorbereid. Ook wilde de officier nog een psychiatrisch rapport laten maken. De rechtbank heeft deze verzoeken afgewezen. Er was nog te weinig bekend over de nieuwe zaken. In het dossier zaten volgens de rechtbank voldoende rapporten over de verdachte: reclasseringsrapporten en een psychologisch rapport. Daarin stond dat verdachte leed aan een ernstige depressie en dat de kans op herhaling reëel aanwezig was. De rapporteurs adviseerden reclasseringstoezicht en behandeling.

4.
De officier heeft bij de rechtbank dezelfde straf geëist als eerder bij de politierechter. De rechtbank heeft alle feiten bewezen verklaard en vond de eis niet zwaar genoeg. Verdachte had dan wel een blanco strafblad, maar de mishandelingen waren lang doorgegaan. De rechtbank heeft verder in de strafmaat meegenomen dat verdachte voor 25 november 2009 zelfs vanuit het huis van bewaring zijn echtgenote telefonisch had bedreigd. Er is bij vonnis van 30 december 2009 een gevangenisstraf opgelegd van 6 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Verdachte moest zich stellen onder reclasseringstoezicht en zich laten behandelen bij Emergis. Verder mocht hij een jaar lang niet komen in een straal van 5 kilometer van de woning van zijn echtgenote met daarbij nog een contactverbod met zijn echtgenote en dochter.

5.
De verdachte is tegen het vonnis in hoger beroep gegaan. De in dat vonnis opgelegde voorwaarden waren daardoor nog niet van kracht. Het vonnis van 30 december 2009 is te lezen op www.rechtspraak.nl onder LJN BL6766.

6.
De verdachte is na het uitzitten van zijn straf vrijgekomen op 17 januari 2010.

7.  
Op 10 februari 2010 is verdachte door de politie aangehouden en twee dagen later heeft de rechter-commissaris verdachte in bewaring gesteld voor drie verdenkingen. De eerste verdenking ging over bedreigingen in de eerste week van december 2009, waarbij verdachte zou hebben gezegd dat hij een wapen in Gent zou halen. De andere verdenkingen waren enige jaren oud en gingen over ontucht en verkrachting van zijn dochter. Daarvan is aangifte gedaan op 9 oktober 2009. De rechter-commissaris vond net als de officier van justitie dat verdachte voor deze feiten vast moet blijven zitten vanwege de grote vrees voor herhaling, waarbij eergerelateerde wraak een rol speelt.

8.
De officier van justitie heeft een week later aan de raadkamer van de rechtbank verzocht om de verdachte nog 90 dagen langer vast te houden en wel om dezelfde redenen als hij had opgegeven aan de rechter-commissaris. Het verzoek om deze gevangenhouding is op 23 februari 2010 door de raadkamer behandeld. Het dossier dat de officier aan de raadkamer heeft verstrekt, bevat een proces-verbaal over de strafbare feiten met aangiften, verhoren en verder onderzoek. Het dossier bevat ook een proces-verbaal van de politie waarin melding wordt gemaakt dat het LEC (Landelijk Expertise Centrum Eergerelateerd Geweld) een rapport heeft opgemaakt omdat er mogelijk eerwraak binnen het gezin van verdachte zou plaatsvinden. Het rapport zelf was nog niet beschikbaar, evenmin een risicoanalyse. Een raadkamer beslist op basis van het dan beschikbare dossier.

9.
De behandeling door een raadkamer is niet openbaar. Verder is er het geheim van de raadkamer. Dat wil zeggen dat de discussie tussen de rechters geheim is. Uit de beslissing die de raadkamer dezelfde dag heeft genomen blijkt dat de verdenkingen voldoende zwaar waren voor een gevangenhouding van 90 dagen. Er blijkt ook dat de advocaat van de verdachte aan de raadkamer heeft gevraagd om hem onder voorwaarden toch vrij te laten (schorsing van de voorlopige hechtenis). De officier van justitie heeft zich tegen de schorsing verzet overeenkomstig zijn vordering vanwege de grote vrees voor herhaling waarbij eergerelateerde wraak een rol speelt. De raadkamer kan tot een schorsing besluiten na het afwegen van de belangen van justitie en de belangen van de verdachte. Er is geschorst, dus heeft de raadkamer de belangen van de verdachte zwaarder laten wegen. De discussie binnen de raadkamer is geheim. Mogelijk heeft de raadkamer overwogen dat de strafbare feiten dateerden van voor het vonnis van december 2009. Verder zal mogelijk zijn overwogen dat niet was gebleken dat verdachte nieuwe bedreigingen had geuit of dat er zich andere incidenten hadden voorgedaan, die zouden rechtvaardigen dat verdachte na 3 ½ weken vrijheid nu weer zou moeten worden gevangengezet. De raadkamer heeft aan de schorsing als voorwaarde een contactverbod verbonden.

10.
De officier van justitie heeft geen hoger beroep ingesteld tegen het vrijlaten van de verdachte.

11.
De weergave van de hiervoor opgenoemde feiten hebben de instemming van het Openbaar Ministerie te Middelburg.

http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/Rechtbanken/Middelburg/Actualiteiten/Feitenoverzicht+zaak+Zierikzee.htm


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
http://www.telegraaf.nl/binnenland/6255025/__Burgemeesters_overlegden_niet__.html

wo 10 mrt 2010, 18:02
Geen overleg burgemeesters dader Zierikzee

ZIERIKZEE -  De burgemeesters van Schouwen-Duiveland en Vlissingen hebben geen overleg gevoerd over de dreiging die uitging van de man die zaterdag twee van zijn drie kinderen doodschoot. Dat bleek woensdag na contact met de beide gemeenten.

De man zat in november vast voor huiselijk geweld. Zijn voorarrest werd toen geschorst onder de voorwaarde dat hij geen contact opnam met zijn gezin en niet in Zierikzee mocht zijn. Daarop verhuisde de man op 28 november naar Vlissingen, geeft burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland aan. Zijn collega Wim Dijkstra van Vlissingen laat via een woordvoerder weten dat hij niet op de hoogte was dat de verdachte in zijn gemeente woonde. Uit de administratie van de gemeente blijkt dat de man er wel woonde, zegt de woordvoerder.

Rabelink sprak over de verhuizing naar aanleiding van de vraag waarom hij geen bevel tot opname had gedaan, zodat de man in een psychiatrische instelling kon worden opgenomen. Doordat de man niet in zijn gemeente woonde, kon Rabelink dit bevel niet geven. Wel waarschuwde hij in februari het Openbaar Ministerie.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Voortgangsbericht familiedrama Zierikzee 2

8 maart 2010 - Arrondissementsparket Middelburg

Naar aanleiding van het familiedrama in Zierikzee op 6 maart en aansluitend op de persconferentie die op 7 maart werd gehouden brengt het OM in afstemming met gemeente en politie dit reeds aangekondigde persbericht uit. Hierin wordt nadere informatie gegeven over de voorgeschiedenis van het incident.

De vermoedelijke dader, een 45-jarige man van Irakese afkomst, werd op 8 september 2009 aangehouden door de politie Zeeland nadat zijn echtgenote die dag aangifte had gedaan van huiselijk geweld. De burgemeester van gemeente Schouwen-Duiveland heeft op 8 september een tijdelijk huisverbod opgelegd, dat op 18 september werd verlengd. De burgemeester heeft 13 oktober met de echtgenote en dochter gesproken en hen geadviseerd zich te melden voor een "blijf van mijn lijf huis". Op 29 oktober heeft de echtgenote telefonisch contact gezocht met de burgemeester. Wederom heeft de burgemeester aangedrongen om naar een "blijf van mijn lijf huis"te gaan. Op verzoek van de echtgenote heeft de burgemeester op 2 november een urgentieverklaring voor een andere woonruimte afgegeven. De politie heeft daarop een veilige woonruimte aangeboden die vervolgens door de vrouw werd geweigerd. Ook verschillende zorginstellingen hebben zich intensief ingespannen om de echtgenote en de kinderen onder te brengen in een veilige omgeving. De echtgenote heeft ook die bemiddeling geweigerd. De strafzaak werd op 25 november 2009 behandeld door de politierechter in Middelburg. De zaak werd doorverwezen naar de meervoudige kamer. De voorlopige hechtenis van de man werd toen geschorst door de politierechter. Hij kwam de volgende dag op vrije voeten.

Op 6 december werd de man aangehouden wegens bedreiging van zijn gezin. Zijn eerdere schorsing uit voorlopige hechtenis van 25 november werd opgeheven en de man kwam weer vast te zitten. De op 25 november verwezen strafzaak wegens huiselijk geweld werd op 17 december behandeld door de meervoudige kamer van de rechtbank te Middelburg. Bij vonnis van 30 december werd de man veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Daarbij werd als voorwaarde bepaald dat de man op geen enkele wijze contact op mocht nemen met zijn echtgenote en dochter. Ook mocht hij gedurende een jaar zich niet in de ruime omgeving van de woning van het gezin begeven. Op 18 januari had de man zijn straf uitgezeten en kwam hij op vrije voeten.

Op 27 januari 2010 heeft de burgemeester per brief bij het OM aangegeven dat zijn mogelijkheden en die van de gemeente waren uitgeput en heeft hij zijn grote zorg geuit vanwege het acute dreigingsniveau voor de veiligheid van het gezin. Het OM heeft naar aanleiding van de brief van de burgemeester op 1 februari de politie verzocht een actuele dreiginginschatting op te stellen en een advies omtrent de te treffen beveiligingsmaatregelen. In afwachting daarvan zijn op 1 februari voorlopige beveiligingsmaatregelen getroffen. Op 10 februari heeft de politie die dreiginginschatting aangeleverd aan het OM en daaruit bleek opnieuw dat de vrouw niet uit de woning wilde vertrekken. Toen is besloten de man dezelfde dag aan te houden wegens de aangifte van een zedenmisdrijf. Deze aangifte was eerder gedaan door de dochter van de man.

Op 13 februari werd de man voor dit feit in bewaring gesteld door de rechtbank. Op 24 februari werd de voorlopige hechtenis geschorst onder soortgelijke voorwaarden als de voorwaarden die de rechtbank in het vonnis van 30 december had bepaald. Het belang hiervan was dat de man bij overtreding van één van de voorwaarden direct zou kunnen worden aangehouden. De eerder getroffen beveiligingsmaatregelen waren ook na zijn vrijlating van kracht.

Politieonderzoek woning Zierikzee

De plaatsen delict worden door de Zeeuwse politie nog steeds minutieus onderzocht. De technische recherche werkt bij dit soort zaken de plaats delict 'van buiten naar binnen' helemaal af, tot op de millimeter nauwkeurig. Het onderzoek is tijdrovend, omdat er zo ontzettend secuur wordt gewerkt.

Verder houden rechercheurs zich op dit moment druk bezig met het opnemen van getuigenverklaringen van buurtbewoners. Ook worden moeder en zoon nog nader gehoord door rechercheurs van Politie Zeeland.

Op dit moment worden geen nadere mededelingen gedaan in het kader van het onderzoek. Meer informatie zal middels voortgangsberichten worden gemeld aan de media.

Bron: OM


Timmos

  • Persfotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,326
    • Tim-Koster.nl
'MOGELIJK HUURMOORDENAAR INGEZET'

MIDDELBURG - De twee gezinsleden die zijn overgebleven na het familiedrama in Zierikzee worden mogelijk bedreigd door een huurmoordenaar. Dat melden diverse media.

Volgens de persbureau's ANP en Novum heeft de 45-jarige man eerder vanuit de gevangenis laten weten dat hij zijn gezin via een huurmoordenaar om zou laten brengen. Het Openbaar Ministerie (OM) zou hier al in december van op de hoogte zijn geweest.

Burgemeester Rabelink van Schouwen-Duiveland bevestigt dat er mogelijk sprake is van een huurmoordenaar. In een brief van 27 januari aan het Arrondissementsparket in Middelburg schrijft hij: “Gedurende zijn detentie heeft de verdachte meerdere malen zijn gezin telefonisch bedreigd, waarbij volgens vertrouwelijke informatie van de zijde van politie zelfs sprake zou zijn van een in de arm te nemen 'huurmoordenaar'”.

In de brief schrijft Rabelink verder letterlijk: "Het is mogelijk dat de situatie eerdaags escaleert, wanneer de echtgenoot weer op vrije voeten komt, dan wel iemand “ingehuurd” heeft om voor hem “het vuile werk op te knappen"."

Eerder deze week werd al bekend dat er extra voorzorgsmaatregelen waren getroffen om de veiligheid van de overgebleven moeder en zoon te kunnen waarborgen. Dat maakte de gemeente Schouwen-Duiveland immers openbaar via een persbericht. Rabelink gaf eerder deze week nog op Omroep Zeeland aan dat er “op dit moment geen acute dreigende situatie was”. Ook liet hij desgevraagd weten dat er “zeker niet iemand anders rondloopt” die het gezin wat aan wil doen.

In een reactie die woensdagavond door de gemeente is verspreid is te lezen: “Ten aanzien van de waarneming dat nog steeds sprake zou zijn van een dreigende situatie voor de beide overlevende gezinsleden, merk ik op dat de actuele informatie van Politie en OM daartoe aanleiding geven.”

In de persreactie laat Rabelink ook weten dat hij eerder nog niet alle details kon of mocht vertellen: "Om u een indruk te geven van de beperkte manoeuvreerruimte, vanwege de privacy van betrokkenen, heb ik tot mijn  spijt niet eerder volle openheid kunnen betrachten. Ik vraag uw begrip daarvoor."

Vooralsnog is niet duidelijk of er inderdaad een huurmoordenaar op de zaak is gezet, of dat dat bedreigingen waren van de vader die hij nooit concreet heeft gemaakt.

http://www.hvzeeland.nl/Nieuws/Item?nid=13069


Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
De politie Zeeland werkt niet met een dergelijk alarmeringsysteem, omdat het korps niet kan garanderen dat binnen enkele minuten een patrouillewagen ter plaatse is. Daarvoor is het werkgebied te uitgebreid en zijn er te weinig agenten.

Lekker door blijven bezuinigen ..... Nederland gaat vanzelf merken wat de gevolgen zijn.
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
http://www.pzc.nl/regio/zeeland/6386136/Lichamen-gezinsmoord-vrijgegeven.ece

Lichamen gezinsmoord vrijgegeven

donderdag 11 maart 2010 | 18:39 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 11 maart 2010 | 18:42
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

ZIERIKZEE - Justitie heeft de lichamen van slachtoffers en dader van de gezinsmoord in Zierikzee vrijgegeven.
Ze zijn ter beschikking gesteld van de moeder, die zich hiervoor laat bijstaan door een advocaat. Het gemeentebestuur overlegt met buurt, jongeren en scholen over een herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers, die mogelijk volgende week plaatsvindt. Zaterdagavond schoot een 45-jarige, Iraakse man zijn 19-jarige dochter en zijn 9-jarig zoontje dood, alvorens hij zichzelf van het leven beroofde.