Wellicht denkt RN niet alleen aan bewakende brigades?
Volgens mij heeft RN vooralsnog vanuit het ministerie maar 1 eigenlijke taak opgedragen gekregen en dat is de Biza-vloot.
Beste RR,
Ik lees in je stukje: werkvloer, strandhulpverleningsvoertuigen, bewakende brigades....
Heb je ook enig idee, hoeveel brigades het moeten doen zonder een leuke gemeente achter zich, om toch eea voor elkaar te krijgen als het om een voertuig gaat?
Ben het met je eens dat de meeste brigades toch een eigen gang gaan en ik verwacht ook niet dat dit ooit zal veranderen. 1 pluspuntje.... iedere biza-vlet met bepakking is exact hetzelfde....
En datzelfde kan je dus ook doen voor hulpverleningsvoertuigen. Een minimale basis bepakking, zoals bijvoorbeeld omstreven in het SRK stuk. Met die minimale basis bepakking kan elke strandreddingsbrigade, maar ook de binnenwaterreddingsbrigades en een inzet tijdens een Rampenbestrijding, uit de voeten. Elke TAS van de Brandweer heeft een minimale bepakking, vastgelegd door BZK. Elke ambulance heeft een minimale inventaris, anders mag het geen ambulance heten en moet de rode balk van het voertuig vervangen worden door een blauwe band. Dus waarom een hulpverlenende dienst als een reddingsbrigade geen standaard.
Vraag:
Moet RN zich alleen bezig houden met strandbrigades?
Haha, aangekomen bij de kern van de zaak. Of moeten strand reddingsbrigades en actief bewakende reddingsbrigades en reddingsbrigades met een directe link naar Brandweer, Ambulance en Politie een eigen onderdeel krijgen binnen RN KNBRD? Bijvoorbeeld zoals de RVR. Het is een goede insteek. Maar ik ben nog steeds van mening dat je meer steun krijgt door vanaf onder, de werkvloer, naar boven te werken, dan vanaf boven alles dirigeerend naar beneden te laten druppelen.
Dit topic gaat over "Reddingsbrigade zonder toeters en bellen". Dit alles is begonnen in 2001 in Den Haag. In heel Nederland waren er problemen betreffende het voeren van OGS door reddingsbrigades. In Kennemerland was dit getackeld door de "Star of Life" te plaatsen, sinds 1996, en zo als "Voertuig ter Medische assistentie" OGS te gebruiken. Tijdens dit overleg in Den Haag wilde men meer. De toestemming voor gebruik was niet voldoende, nee, belastinggeld en de reddingsbrigades moesten onder de hoede van de Brandweer komen. Jammer, want nu moet je dus de complete structuur van de vrijwillige reddingsbrigade omzetten naar de Brandweer. Dan had RN KNBRD ballen moeten tonen en de structuur in eigen hand moeten houden en zo, bijvoorbeeld zoals de KNRM, een duidelijk leidings mandaat moeten stellen. Nee, RN KNBRD is net als een blaadje in de wind, als deze maar genoeg waait gaan ze vanzelf die kant op en windkracht 1 is al voldoende om die kant opgeblazen te worden.
RN KNBRD vertegenwoordigen 180 reddingsbrigades, waarvan rond de 40 een hulpveleningsvoertuig hebben. Das nog niet eens 1 op de 4 van alle reddingsbrigade. Moeten de zwemverenigingen onder de driften van de bewakende reddingsbrigades lijden, of moeten de bewakende reddingsbrigades lijden onder de zwemverenigingen? Zoals Koen al menig keer gemeld heeft, laat de reddingsbrigades regionaal binnen hun veiligheidsregio participeren als een onafhankelijke poot oranje, naast het rood, wit en blauw.
RR
(die dit al menig keertje opgelepeld heeft)