Denk dat het enigste voordeel wat je daar eruit haalt is dat zij snel een inschatting kunnen maken van de situatie en daardoor (als nodig) sneller veel slagkracht ter plaatse kan zijn dan de oude manier, nadeel is dat ze, maar die 7 kazernes zijn vrijwilligers, dus hebben wel opkomsttijd (of is dat met ingang van SIV veranderd zoals jij zegt?)
Wat ik begrepen heb is dat er in Limburg-Noord op de kazernes die een SIV hebben, op werkdagen van 08:00 t/m 17:00 bemanning voor de SIV zit. De bemanning bestaat uit een ervaren manschap en een bevelvoerder. Als ze opgeroepen worden, zijn ze binnen 2 minuten aanrijdend. Ten opzichte van de vrijwilligers die een TS moeten vullen, is het dus tijdsbesparing.
Een SIV is ideaal voor parkbrandjes, liftopsluiting, bermbrandjes of (assistentie bij) reanimaties. Bij grotere incidenten (woningbrand) wordt door de centralist een SIV en TS4 of TS6 gelijktijdig opgeroepen. De SIV zal sneller ter plaatse zijn, omdat het personeel al op de kazerne zit. De bevelvoerder kan dan sneller eventuele opschaling regelen. Ook kan de SIV bemanning alvast een verkenning & inventarisatie doen. Daarnaast kan de bemanning van de SIV zorg dragen voor eventuele slachtoffers. Ze kunnen echter geen reddingspogingen doen, omdat het niet veilig genoeg is: Er is geen back-up ploeg. Voor Venlo & Roermond (beide gekazerneerde posten) maakt de SIV kwa tijd geen verschil: Zij krijgen een SIV net zo snel vol als een TS.
De vraag is of je dit als brandweer wel wilt. Zoals we laatst zagen in Assen: "De brandweer is er wel maar blust niet" Wat je met een SIV op een woningbrand gaat krijgen is: "De brandweer is er wel, en het slachtoffer is binnen, maar ze redden niemand!" Zoals je begrijpt is dat een beeld wat geen enkele brandweerman/-vrouw wilt.
Genoeg discussies geweest afgelopen tientallen pagina's