Voor uitgebreider First Responder opleiding, ja zeker daar is een absolute markt voor...
Daar zijn er al een paar van op de markt.. en vele extra modules...
Mijn zorg bij dit soort opleidingen is het volgende : Als je je rijbewijs hebt gehaald, en daarna nooit meer echt rijd, hoe goed ben je dan in 4x4 rijden...
Dus hoe word je echt bekwaam, na een gevolgde training. Dat betekend dat je eigenlijk voor veel zaken stages moet volgen, om zelfs hier praktijkervaring op doet..
Veel mensen willen wel extra leren, maar zijn vaak niet bereid om daarvoor te betalen, en ook de daarbij behorende consequenties te hebben, dat je regelmatig blijft oefenen, en praktijk ervaring op doen.. De tijds investering die er bij hoort is minimaal 40 uur trainen, en minimaal 14 dagen praktijk ervaring, waar je daadwerkelijk de handelingen meer malen heb moeten uitvoeren.. Dan heb ik dus over een geheel first responder pakket, inclusief zuurstof, wervelletsels.. etc..etc..
Ik heb inmiddels 8 jaar ervaringen met dit soort opleidingen. Je merkt dat70% van cursisten die niet aanvullend trainen, en praktijk ervaring opdoen, na een jaar, eigenlijk niet voldoende bekwaam meer zijn.. En dat moet je in overwegingen meenemen, als aanbieder van dit soort opleidingen..
In een van de organisatie waar ik actief ben, trainen mensen 150 uur per jaar, en doen ze ongeveer 12 en 24 dagen per jaar praktijk ervaring op en hebben we meer dan 80 evenementendagen en per jaar meer dan 150 incidenten.. waaronder ook ernstige trauma's Na ruim 5 jaar, is het bloeddruk meten, slechts bij 8 incidenten nodig geweest (en zelfs daar kan je een vraagteken bijzetten).
Als de ambulancedienst komt, is het bloeddruk meten, gewoon een onderdeel van het aansluiten op de patienten monitor, en nauwelijks een vertragende factor..