Misschien dat ze vanuit Den Haag zich er meer mee moeten bemoeien. Als het landelijk geregeld wordt heb je het gemeentelijk probleem ook niet meer.
De kippenvleesmarkt is een wereldmarkt. Nederlandse pluimveehouders concurreren met name op kwaliteit, maar ook op prijs, tegen de rest van de wereld.
Zo bouwt Cargill een pluimveeslachterij voor MacDonalds in Rusland met een capaciteit van 18000 ton kippenvlees. Tot nu toe haalt MacDonalds Rusland zijn kippevlees uit Orleans. Het vlees dat nu uit Orleans zal dus ook op de West-Europese exportmarkt komen. Overigens wordt er in Nederland ongeveer 60000 ton geslacht. Per maand.
Dat heeft ermee te maken dat graanafval en tweede keus graan uit de hele wereld betrekkelijk goedkoop via Rotterdam kan worden ingevoerd en tot veevoer kan worden verwerkt. Per fles sla-olie blijft er ook een net zo groot bergje vetvrije plantaardige "rommel" over, die we of weg moeten gooien (verbranden) of op moeten voeren aan onze kippen. Kippen maken van die afvallen weer eetbare producten. Het is dus niet zo dat de oerwouden gekapt worden voor kippenvoer, maar voor (ultragoedkope) eetbare olieen en vetten. Maar ik dwaal af.
Voor ieder mens dat omkomt of gewond raakt in Nederland komen er 5 kippen om. Ik vind dat geen rare verhouding..
(gebaseerd op 16 miljoen mensen, 900 gewonden en 100 doden en 135.000 duizend omgekomen dieren (kippen) per jaar, rekenfouten voorbehouden)