Sinecure, geenszins beweer of beweerde ik dat, voor de rest verbaasd mij uw uitleg wel, leest u eens in de Brandweer- en rampenwet 1985, die u toch bekend moet zijn, de rol van de Burgemeester en het College is toch duidelijk “Burgervader” is slechts een volksbenaming zonder status en of plicht.
Dat is toch ook wat SimonSt uitlegt?
door persoonlijk bij het incident ter plaatse te komen om de getroffenen en betrokken hulpverleners een hart onder de riem te steken. Hij laat zich informeren maar bemoeit zich verder niet met de hulpverlening.Dus volgens mij hebben jullie het gewoon over het zelfde
Naast formele taken en plichten van functionarissen bij hulpverlening, hebben die functionarissen ook andere taken en plichten die voortkomen uit de organisatie waar ze in werken. Bovendien hebben ze te maken met verwachtingen vanuit die organisatie. Voor een politiek bestuurlijke functie zoals Burgemeester geld dus ook dat inwoners van een gemeente misschien verwachten dat hij medeleven toont bij bepaalde incidenten, door ter plaatse te gaan.
(Wel zal een burgemeester een afweging moeten maken of hij meer goed dan kwaad doet m.b.t. de feitelijk hulpverlening door ter plaatse te gaan.)
Bij incidenten komen soms net zo goed bijv Politie of Brandweer functionarissen ter plaatse, die op dat moment geen taak hebben bij de eigenlijke hulpverlening, maar om betrokkenheid en interesse te tonen.