Het betreffende boek is er één uit een serie bundels over openbare orde en veiligheid, onder redactie van Erwin Muller. Zo zijn er ook bundels over de krijgsmacht, brandweer, detentie, crisisbeheersing en veiligheid.
Veiligheid heb ik zelf en Crisisbeheersing heb ik nu in mijn handen (nouja, bijna dan, anders kon ik niet typen). Ik weet niet wat jij als wannabe aspirant (of weet ik veel wat voor termen je gebruikt
) zoekt aan informatie, maar mijn ervaring is dat deze bundels vrij 'stevig' zijn. Per bundel zijn er meerdere schrijvers, dus het is wel afhankelijk van wie het betreffende deel voor zijn rekening heeft genomen, maar stukken die een hoog theoretisch gehalte hebben en niet al te makkelijk weg lezen kun je wel verwachten.
Ik denk, gebaseerd op mijn ervaring met andere bundels, dat het boek in mindere mate op de praktijk gericht is, maar meer zal gaan over de geschiedenis, het bestaansrecht, democratische beginselen, democratische borging, ontwikkelingen, enz. En dan meer gericht op wetenschappelijk- en beleidsniveau.
Dus als dat is wat je zoekt, ja, dan zal dit boek zeker de moeite waard zijn. Aan deze serie bundels werken in ieder geval wel de 'autoriteiten' op het gebied van openbare orde en veiligheid mee, zoals Muller, Feinaut, Rosenthal en Helsloot (en dan doe ik er nog een hoop tekort).