Na voorgaande opmerkingen te hebben gezien volgt hierna mijn mening:
Het is een onuitvoerbaar idee en hoewel kostenbewuste overwegingen altijd goed zijn is het systeem van zowel brandweer als ambulance in Nederland zo'n beetje op het toppunt van effectiviteit ingericht. Elke aanpassing hierin ( lees minder personeel ) zorgt voor een verlaging van het veiligheidsniveau.
Een "brambulance " kan geen patient vervoeren. In de ambulancehulpverlening is niet alleen stabiliseren de oplossing. Soms is de patient zo instabiel dat er sprake is van scoop & run oftewel inladen en scheuren naar de dichstbijzijnde OK. Als je dan eerst moet wachten op een ambulance voor vervoer, wat is dan de meerwaarde anders dan bezuinigen ?
Zowel brandweerpersoneel,ambulancepersoneel, als agenten moeten op hun eigen vakgebied tegenwoordig ontzettend veel oefenen, opgeleid zijn, vakbekwaam blijven. Zozeer dat de meesten al aan hun max. zitten. Als ieder ook nog de protocollen en opleiding van de andere vakgebieden moet volgen, oefenen, bijscholen, profchecks doen etc. dan kun je slechts bedenken dat dit onmogelijk is.
Elke verlaging van aantal brandwachten op een voertuig verminderd de kans op een snelle redding bijv. in een portiekflat en mensen door de rook redden met een combitox. Dan kom je dus handjes tekort ( en kennis/geoefendheid ).
Ik zie geen goede mogelijkheid en dan blijft dus alleen het motief bezuinigen over.