Onrust over autobranden - Amersfoort - januari 2010

Auteur Topic: Onrust over autobranden - Amersfoort - januari 2010  (gelezen 3483 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #10 Gepost op: 27 januari 2010, 17:00:23
Onderzoek autobranden vast ondanks aanhouding

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/227816
woensdag 27 januari 2010 16:33 uur
 
AMERSFOORT - Het onderzoek naar een lange serie autobranden in Amersfoort wil niet vlotten. De politie zou graag meer getuigen spreken, in het bijzonder de man die op 23 december op de Hogeweg aanklopte bij de eigenaar van een brandende auto.

Inmiddels staat het aantal autobranden op 25 sinds 13 november en opvallend is dat vrijwel alle betrokken auto's in en rond de binnenstad stonden.

Vorige week werd in deze zaak een 26-jarige man aangehouden, maar hij ontkent vooralsnog.
Samen sterk in de hulpverlening!


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #11 Gepost op: 7 december 2010, 22:31:31
Volgende week dinsdagavond op TV  ;)

http://www.eo.nl/programma/derechtbank/2010-2011/page/-/episode.esp?broadcast=11762752&programs=11762715

De Rechtbank (3)

dinsdag 14 december 2010 om 22:30

In 2009 houdt een groot aantal autobranden Amersfoort in zijn greep. De branden worden in verband gebracht met de 26-jarige C. Tijdens zijn aanhouding zit er een frisdrankflesje benzine in zijn zak. Opmerkelijk is dat sinds C. in het Huis van Bewaring zit er geen brand meer is uitgebroken.

Klaas Jan Veenstra (32) is een van de jongste rechters van Nederland. Vandaag heeft hij zitting als vreemdelingenrechter. Op deze zitting verschijnen mensen die illegaal in Nederland verblijven. Een van hen is Ben Bla.

Verder vecht Woonaccent Makelaars een beslissing aan van de gemeente Amersfoort. Makelaar van Griensven is het niet eens met het besluit van de gemeente dat er geen bedrijfsvlag in zijn vlaggenmast mag hangen. Bij andere bedrijven in de straat worden soortgelijke reclame-uitingen wel oogluikend toegestaan.



http://www.eo.nl/programma/derechtbank/2010-2011/page/De_Rechtbank/articles/article.esp?article=12014385

De Rechtbank

‘Vrouw getuigt tegen haar man na 17 jaar huiselijk geweld’
‘Ouders ontzet uit ouderlijke macht’
‘Man verdacht van afpersing en gijzeling’
‘Horecabaas aangeklaagd voor niet uitbetalen overuren’

De dagelijkse krantenkoppen krijgen een gezicht in de 8-ledige documentaireserie ‘De Rechtbank’. De programmamakers zijn exclusief toegelaten achter de schermen bij de Utrechtse Rechtbank.

De belangstelling voor de rechtspraak neemt toe. In verschillende  media wordt volop gediscussieerd over de rechtsgang en de wet. Er gaan stemmen op om juryrechtspraak in te voeren, en de heersende opinie is dat te licht wordt gestraft. Inmiddels weet heel Nederland wat ‘wraking van de rechtbank’ betekent. Tegelijkertijd is bij het grote publiek weinig bekend over de gang van zaken in de rechtzaal, de inhoud van het recht, welke afwegingen er worden gemaakt en hoe een vonnis tot stand komt. Evenmin is duidelijk welke personen de rechterlijke macht vormen en hoe de rechtspraak achter de schermen werkt.

Tv-serie
Het programma ‘De Rechtbank’  speelt zich af in en om de rechtzaal. De programmamakers kijken mee over de schouder en door de ogen van de rechters. De 11 rechters die zich voor deze serie laten volgen, praten openhartig over hun vak. We zien ze aan het werk in de rechtzaal en voelen de dilemma’s die ten grondslag liggen aan een vonnis. Ook worden ze gevolgd als de toga uit is; de serie geeft toegang tot de kantoren en wandelgangen. Het laat zien hoe rechters zich voorbereiden en ze lichten uitspraken toe na de zitting.

‘De Rechtbank’ volgt eveneens advocaten. Met welke strategie treden zij de rechters tegemoet en welke instructies geven zij aan hun cliënten?

En dan zijn er de mensen die voor de rechter moeten verschijnen. Hoe is het om te getuigen tegen de man die je jarenlang heeft mishandeld? Wat doet het met je als ouder als de uithuisplaatsing van je kind met een jaar wordt verlengd? Ook de verdachte van een reeks autobranden komt aan het woord. Op welke manier probeert hij zijn onschuld aan te tonen?

Realiteit
‘De Rechtbank’ laat de werkelijkheid zien van het recht en de rechtspraak. Het programma laat conflicten en de conflictbeslechting vanuit diverse perspectieven zien, met voor de betrokkenen ingrijpende gevolgen. Zakelijk en persoonlijk. Of het nu gaat om een faillissement, bedreiging, een uitzetting, ontslag of het ontzetten uit de ouderlijke macht. ‘De Rechtbank’ wil het drama tonen dat daarbij hoort, en het ook inzichtelijk maken.

Ons rechtsgevoel gaat gepaard met emotie. Toch moeten we ons schikken in een zakelijk uitvoering. Dat roept sterke spanningen op die ons diepste wezen raken. Dat herkent iedereen. De frase ‘hoe we in dit land met elkaar omgaan’, krijgt met recht betekenis bij het zien van deze serie.