Wanneer komt de politie?

Auteur Topic: Wanneer komt de politie?  (gelezen 10379 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

skippy02

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,541
  • Scanman Jan
Reactie #40 Gepost op: 18 januari 2011, 22:37:23
Overlastgevende dronken snuiverds, die kant moet je op denken! ;-)

Ik begrijp het, Dinges. Maar dit kwam niet in eerste instantie in me op toen ik het verhaal las.  :)
En dit zou ook wel eens de reden kunnen zijn voor het misverstand.  98uiye

Als het een gerichte aktie was van de dader dan is het in mijn ogen iets waar wel een aktie op moet volgen. (dus bij deze de correctie)
Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.


Red

  • HAP Eenheid Amsterdam
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,255
Reactie #41 Gepost op: 18 januari 2011, 22:39:38
Daar gaan we weer: geen nepmeldingen! Meldingen die naar later blijken, niets betekenen....zijn dat nepmeldingen?

Nee dat zijn geen nepmeldingen. Maar meer dan drie kwart van de 112 telefoontjes die bij de centrale binnen komen zijn zogenaamde nep meldingen. Dan moet je denken aan bellende kinderen die voor de lol bellen, broekzak bellen etc. En daar valt ook onder de meldingen die gemaakt worden door mensen die dus niet kloppen. Mensen die bijvoorbeeld voor de "gein" een aanrijding melden terwijl er niets aan de hand is. Die meldingen worden eruit gefilterd en mocht dit vaak genoeg gebeuren door dezelfde personen krijgen ze een bepaalde stempel.

Meldingen die naar later blijken niets te betekenen vallen onder de normale meldingen. Daar wordt dus gewoon een incident voor aangemaakt, en eenheden op ingezet.
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.


skippy02

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,541
  • Scanman Jan
Reactie #42 Gepost op: 18 januari 2011, 22:43:36
@RED

Meer dan 75%? ? ?

Daar schrik ik van. Ik dacht dat door het bekend zijn als beller nu toch wel minder zou zijn. En er zijn toch behoorlijke straffen voor?
Dat het dan nu nog zo hoog is verbaasd mij enorm.
Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.


Wout

  • Politie, operationeel specialist
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,373
Reactie #43 Gepost op: 18 januari 2011, 22:44:42
Ik zou terug willen naar de ideale situatie: Als ik de alarmlijn bel, wil ik iemand zien. Iemand met een uniform. 9 v.d. 10 keer zal dat politie zijn. Klaar, dat is mijn mening, en dat van vele anderen.  98uiye
Tja, dat gaat uit van een vraag -> aanbod relatie, of een klant -> leverancierrelatie. Helaas is dat niet het geval. De taak van de politie is niet 'Reageren op alle meldingen van burgers'. Hoe graag je het ook zou willen, dit is niet de realiteit. Het gaat nooit gebeuren, en dat is denk ik maar goed ook. Zelfredzaamheid van burgers is belangrijk, anders zou er veel, veel, veel meer politie moeten komen. En daar is geen geld voor ;)
Wout


xangadib

  • IvP
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 422
Reactie #44 Gepost op: 19 januari 2011, 15:21:40
@Dinges.

Ergens kan ik je wel begrijpen. Het is net als met T-Mobile, als jij de moeite neemt ons te bellen en wij zeggen toe langs te komen, moeten we dat ook doen. Door een bepaalde manier van aansturing door de meldkamer kan het gebeuren dat de burger lang, heel lang en soms gewoon te lang moet wachten. Dat is niet goed, maar is lastig om te buigen.
Digitaal onderzoek


dielangemotormuis

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,094
Reactie #45 Gepost op: 19 januari 2011, 15:45:01
Gaat deze topic over de verhoging van de boetes of dat er mensen niet blij zijn met de politie of deze wel of niet moet komen.

Lijkt mij een schone taak voor de MODS om daar wat van te vinden. 998765


Red

  • HAP Eenheid Amsterdam
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,255
Reactie #46 Gepost op: 19 januari 2011, 16:04:27
Afgesplitst, hier verder over wanneer de politie wel en niet komt.

Voor de discussie over de boetes zie http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php?topic=43658.msg800782#msg800782
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.


DiNozzo

  • Landelijke Eenheid Dienst Infrastructuur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,084
Reactie #47 Gepost op: 19 januari 2011, 17:17:17
Dinges, dat jij geen politie ziet wil niet zeggen dat ze er niet geweest zijn. Tenzij jij degene was die de TV rakelings langs zich heen kreeg heb jij er verder geen partij in. En heb jij sindsdien een uur lang uit het raam gekeken? En dat je geen pitauto ziet wil niet zeggen dat er geen politie is? Een fiets, een scooter of een onopvallende auto vallen niet snel op.

Om die reden zijn er in steeds meer korpsen projecten om de melder vaker terug te bellen. Dan hebben ze nog geen politie gezien maar weten ze wel dat er wat mee gebeurd is. Ik probeer dat al jaren zoveel mogelijk te doen.
"The question that sometimes drives me hazy: Am I, or the others crazy?" — Albert Einstein


TDMdR

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 942
  • Sr. GGP AML|DI|THW
Reactie #48 Gepost op: 19 januari 2011, 18:58:01
Ik ben niet echt een softie of zo, maar de doorsnee burger welke aangifte doet wil net zo goed even een luisterend oor. Dit wordt veel te veel onderschat.
En daarom is internet aangifte dus niet goed. Hoe vaak doet de burger aangifte in zijn leven? Via internet heeft het idee dat de burger gehoord wordt, maar het komt er op neer dat het gewoon een vinkje extra is.

Citaat
Sluit ik me helemaal bij aan. Ook ik ben een praktijkmens, boekjes zeggen mij veel minder dan een praktijkcasus. Wat mij tegen de borst stuit: Ik zie nooit een wijkagent, kleine criminaliteit viert hoogtij, voor aangiftes is geen tijd, aangiftes die worden gedaan daar hoor je niets meer van, maar als burger ben je wel getuige van het opleiden van een legertje ''verkeershandhavers''...? Natuurlijk moet men het vak leren...maar voor de burger is erg duidelijk waar de prioriteiten liggen!

De wijkagent is alleen voor de wijk. Daar heb jij als eerzame burger weinig mee te maken als het goed is. Hij is bezig met de bijzondere gevallen en daarover vergaderen, zodat de noodhulp aan deze tijdrovende gevallen (langlopende burenruzies, overlastgevende verstoorden, etc.) minder tijd kwijt is.Een pluk studenten, ingele hes, valt nu eenmaal meer op, dus dat ziet de burger inderdaad eerder. Of de prioriteit dan ook meer daar ligt? Denk het niet, het is alleen zichtbaarder voor de burger. Het grootste gedeelte van de politie is niet zochtbaar bezig. Dat zal alleen maar meer worden ivm versterking opsporing.

Citaat

Hoort dit nog wel bij de taakstelling v.d. politie? Kijk eens om je heen...en zie de voorbeelden eens die ik eerder heb genoemd!

Ja, verkeershandhaving is nog steeds een politietaak. En een belangrijke! We hebben een laag aantal verkeersdoden in Nederland, juist hierdoor. Ik ben alleen bang dat het in de toekomst weer gaat toenemen, omdat verkeershandhaving steeds minder belangrijk lijkt te worden. Dan bedoel ik niet het flitsen met palen en dergelijke, maar het ouderwetse bekeuringsgesprek. Wat denk je trouwens dat er gebeurt al er gezegd wordt:"Vanaf heden gaat de politie iet meer handhaven op fietsverlichting/snelheid/alcohol/etc. Dan gaat het echt een zooitje worden in het verkeer, met meer doden/gewonden/files etc tot gevolg.

Citaat
En uiteraard doet niet ieder politiemens hetzelfde werk.  Ook in de medische wereld niet, nee. Maar waar steek je je beschikbare capaciteit en budget in? In een fietslampje of een draaideurcrimineeltje...? Of beter: in 5km te hard of een autodief?
Een open hartoperatie of preventieve controles? Een MMT of een wijkzuster?

Alles is nodig. Het is geen of/of verhaal, maar en/en. Daarnaast is het een andere diender die de draaideurcrimineel aanpakt dan die voor een fietslampje schrijft. Ik doe van beide een beetje tijdens mijn diensten, maar er zijn ook specialisten (rechercheurs dus) die die crimineel op de huid zitten en zijn hele doen en laten napluisen. Ik controleer hem op straat, zie wat hij doet en dat hij dus ook op een fiets zonder licht fietst. Van mij krijgt hij een bon en ik leg vast waar, wanneer en hoe hij ergens was. Kijk ook nog even of die fiets niet gejat is. Ik gebruik een andere inval om hem aan te pakken. Alleen kan ik het dan weer niet maken om die huisvrouw die dan langs fietst zonder licht, niet te straffen hiervoor toch? Hij is niet goed bezig en zij ook niet, dus beiden een boete. Dus ben ik dan bezig met fietsverlichtingscontrole....

En die autodief houdt zich ook niet aan de snelheid... De noodhulpmensen gaan voor de heterdaad, de recherches gaan de opsporing doen. En dan helpt het dat die auto geflitst is op bepaalde momenten, zodat met die informatie weer wat gedaan kan worden. Zie je wel, en/en

Citaat
Accepteren dat je in de file staat? File kost miljoenen. Da's 1. 2: milieu, file = slecht. Nu scoor ik punten he?! ;-) ) 3. Ik ben met je eens dat mensen dichter bij huis moeten gaan werken, om het fileprobleem aan te pakken. 3. Nederlands wegencapaciteit was in de jaren '80 voldoende, toen nog wel. Waarom nu niet meer? Waarom zijn we niet meegegroeid? In andere landen kan het allemaal wel... Wat doen wij? Trajectcontroles, waarbij we met duizenden tegelijk, per dag, vol in de remmen gaan en vervolgens gezamenlijk weer optrekken richting 100 of 120 km/pu. Wat is slechter voor ons milieu, denk je? Gelijke snelheid, of allen tegelijk in de remmen, en weer optrekken..? Accepteren dat je in de file staat, is voor mij dus ''not-done''. Betaal je immers wegenbelasting omdat je stilstaat, op de snel-weg....? Nee, het woord zegt het al....snel   weg. ;-)

Nee, we moeten niet accepteren dat we met zijn allen in de file staan. Maar als ik de snelweg opdraai en ik kom in de file te staan, accepeteer ik dat op dat moment. Ik ga me niet lopen ergeren, niet van links naar rechts door de file proberen te komen en ook niet mijn tijd proberen goed te maken door te gaan lopen jagen als de file afgelopen is.

Maar weet dat we veel van de files kunnen voorkomen door juist weer die verkeershandhaving. Niet alle files, die illusie heb ik echt niet, daar is het een te groot probleem. Maar het is wel opvallend dat als ik inmijn opvallende politieauto, in de spits bij een knelpunt ga staan, er ineens een stuk beter ingevoegd wordt, waardoor de doorstroming ineens een stuk beter is. Gevolg: kortere file. En als iedereen zich aan de snelheid zou houden (dus ook die op de matrixborden) zou het ook al minder zijn, die files.

En dat het in het buitenland beter is, ben ik niet met je eens. Wel eens in de spits geprobeerd om langs Parijs, Brussel of het Ruhrgebied te komen? En in de USA is het fileprobleem in sommige steden legendarisch...

Citaat

Capaciteit genoeg. Maar dan moeten we bepaalde nevenfuncties scheiden van politiewerk.. en daarnaar salariëren, inschalen, naar dit idee werven en selecteren, etc. Maar zet daar dan geen agent op, diezelfde agent die op mijn stoep moet staan, als ik 112 bel..

Ik ben het met je eens dat er op sommige (veel...) plaatsen een diender zit, die vervangen zou kunnen worden door een kantoormens, maar die kost ook geld... En echt bij de meeste 112 melding zal er echt gereageerd worden. Als ik zie hoeveel politie er soms op een 112 melding afkomt, zou het zelfs minder kunnen. Alleen zou een van hen even de moeite moeten nemen om de melder even terug te bellen met wat er met zijn melding is gedaan.  e050





[/quote]


sylvester1986

  • Gast
Reactie #49 Gepost op: 26 februari 2011, 11:57:42
Ik had 2 vragen, waarvan er 1 eigenlijk hier niet thuishoort, maar waar ik even geen plek voor weet e050.

Gisteravond reed ik op de snelweg achter een bestuurder waarvan ik dacht dat deze misschien wel onder invloed zou kunnen zijn of met zijn mobieltje bezig was.
Persoon in kwestie reed redelijk vaak tegen de middenlijn cq lijn van de vluchtstrook en omdat dit mij zo opviel bleef ik achter degene rijden voor het geval er toch iets zou gebeuren.
Als ik nu 112 had gebeld omdat deze zo slingerde, zou de politie dan ook komen?
Stel de persoon zou een ongeval veroorzaken en ik ben daar getuige van, kan ik dan later ook nog een bon krijgen als ik bijvoorbeeld hulp moet verlenen en 1 van de agenten krijgt door dat ik daarvoor handheld al melding had gemaakt van de situatie?