KNRM concurent of partner Reddingsbrigades??

Auteur Topic: KNRM concurent of partner Reddingsbrigades??  (gelezen 26332 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Henk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,891
Reactie #110 Gepost op: 13 oktober 2004, 11:35:30
Brandweer heeft de ervaring niet, brigades hebben het geld niet, de knrm heeft allebei maar niet genoeg geld om overal stations neer te zetten. Du toch maar samenwerken met brandweer en overleggen met knrm over opleidingen en oefenen.

9910001

Opleidingen kosten ook geld, 910001, dus zal de KNRM die ook niet weggeven. En als je er toch voor moet betalen, kun je beter rechtstreeks met de opleidende instituten onderhandelen.
De vraag blijft: is de KNRM de partner of concurrent?

Concluderend kunnen we het denk ik als volgt samenvatten:

Op het gebied van fondsenwerving, concurrent?

Ja, iedereen geeft aan- of is lid van de KNRM. Er is daarin weinig ruimte voor de veel kleinere, ongeorganiseerde reddingsbigades. Iemand geeft maar één keer geld aan redden uit en daarin wint de KNRM door de geoliede PR.

Op het gebied van vrijwilligers, concurrent?

Ja en nee, het is over het algemeen een ander soort vrijwilliger die naar de KNRM trekt: de havenmeester, schipper van de UK 1356 de tandarts, tegenover de Reddingsbrigades veel studenten en scholieren.
Aan het kader van de Reddingsbrigades wordt wel eens getrokken door de KNRM.

op het gebied van inzet, concurrent?

Als je tevreden bent met de hulpverlening op- en aan het strand (nog) niet. Als je ambities hebt naar het ruime water zal je je moeten voegen naar de leiding en wensen van de KNRM, in veel gevallen houdt dat in dat je niet nodig bent. Ook de alarmering van Reddingsbrigades zal de KNRM dit, waar ze dit kan liefst via een KNRM station laten lopen om ook dit goed in de hand te kunnen houden.

Daar staat tegenover dat de KNRM als enige in staat is bijna de hele waterhulpverlening van Nederland op de schouders te nemen en bovendien bij 9 van de 10 Nederlanders bekendheid geniet als enige waterhulpverlener (zijn de Reddingsbrigades dan niet van de KNRM?).

Je zal ze dus moeten zien als partner, maar daarbij op een subtiele manier moeten zorgen dat je niet je eigen identiteit en soevereiniteit verliest aan de KNRM.

Het voorstel van de KNRM om HOGE op te heffen wijzen wij dan ook stellig van de hand.

Henk


Jeff

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 308
Reactie #111 Gepost op: 14 oktober 2004, 09:09:25
Ook al weten de mensen het verschil tussen de KNRM en reddingsbrigades wél, dan zullen ze alsnog aan de KNRM geld blijven geven, en geef ze is ongelijk. Als ze een donatie doen aan de KNRM doen ze eigenlijk een donatie aan 80-90% van alle varende reddingsbrigades, die in heel Nederland te vinden zijn. Als ze geld geven aan een reddingsbrigade dan hebben ze een donatie gedaan aan maar 1 van de tientallen stations.


K.N.R.Mark.

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 279
  • Ieder mens heeft de plicht een ander te helpen!
    • Ouddorpse Reddingsbrigade
Reactie #112 Gepost op: 14 oktober 2004, 09:25:37
Beste Henk,

In de hulpverlening zijn wij met alle instantie's partners. Als jullie opgepiept worden voor een vermiste surfer, neem ik toch aan dat jullie met zijn allen zoeken en niet op eigen houtje?
In het kader van vrijwilligers zijn wij ook partners. Als oproepbare vrijwilligers trek je allemaal aan hetzelfde groepje mensen.

Beste Jeff,

Misschien een tip voor de KNBRD om ook een landelijk donatienetwerk op te zetten.

Groetjes Mark.
Zonder redders redden we het niet!!!! http://www.knrm.nl/stations/Stellendam/04Nieuws/


vistuig

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 447
    • KNRM Dordrecht
Reactie #113 Gepost op: 14 oktober 2004, 10:53:51
Landelijk kan je donateur worden van Reddings Brigade Nederland, dan lijkt het of je geld geeft aan heel reddend Nederland, en daar gaat natuurlijk ook wel wat heen. Maar de plaatselijke brigades welke de boten bemannen zien weer niks van dat geld. Al zullen er ook niet zo veel donateus zijn die geld geven aan reddingsbrigade Nederland want de PR is iets minder. Dus elke brigade wil zijn eigen donateurs.

In de hulpverlening zijjn we allemaal partners. Iedereen zal graag hulp willen van een andere organisatie of hulp willen bieden, maar als er de volgende dag een artikel in de krant staat en je naam wordt niet genoemd dan baal je weer. En zo is er denk ik onderling tusssen brigades ook wel concurentie, als twee brigades samen een hulpverlening hebben gedaan willen ze ook graag allebij genoemd worden. Een voorbeeld: er stond laatst een artikel in de krant waar voor een interview was gedaan met een persoon van een plaatselijke brigade, hier in dit interview stond dat ze de wereld haven dagen beveiligden, wat niet zo is, maar omdat de ondervraagde had gezegd dat brigades evenemeneten beveiligen zoals de WHD, en de journalist plakt het wel weer verkeerd in elkaar.
Op evenemeneten beveiliging is wel meer concurentie, want iedereen wil geld in het laadje.
en in alle gewesten  wordt de stem van het water  met zijn eeuwige rampen  gevreesd en gehoord


9910001

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,762
Reactie #114 Gepost op: 14 oktober 2004, 12:21:42
Er wat meer concurentie maar is het niet ook zo als je buiten je gemeente een bewaking doet dat je hulp moet vragen aan de lokale brigade. Dit gebeurt niet altijd maar in veel gevallen wel. Of met met dergelijke bewakingen ook je materiaal kan financieren heb ik mijn twijvels over.

9910001
9910001


Martijn van Mourik

  • Gast
Reactie #115 Gepost op: 14 oktober 2004, 12:50:52
Wij financieren wel met bewakingen materiaal, maar alleen met bewakingen financieren is niet genoeg. Wat inderdaad wel een goed idee is, is een landelijk donateurnetwerk voor de reddingsbrigades. Wij thuis zijn zelf ook donateur van de KNRM omdat je dan aan de KNRM als organisatie geeft die het dan weer verder verdeeld onder de verschillende posten. Bij de reddingsbrigades zou dat ook op die manier moeten.
En de PR kan natuurlijk een heel stuk beter. kijk maar naar de KNRM...


Koen Wiegman

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 813
    • website overleg Samenwerkende Reddingsbrigades Kennemerland
Reactie #116 Gepost op: 14 oktober 2004, 20:17:35
Dé vraag of KNRM en brigades concurrenten of partners zijn is voor mij vooral een vraag van wat de KNRM en de brigades er zelf van vinden.
Zien zij elkaar als partners of juist niet?
Ik ben bang dat men elkaar eerder als concurrenten ziet dan als partners.
Geloof in eigen kracht en identiteit kunnen de brigades ver brengen!


vistuig

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 447
    • KNRM Dordrecht
Reactie #117 Gepost op: 15 oktober 2004, 15:39:03
Het is verschillend per situatie, als het om danateurs gaat: concurrent, maar op pr voor het reddingwezen :partner, en dat zelfde heb je bij de repressie bij een zoektocht:partner en bij een sleepklus: concurrent
en in alle gewesten  wordt de stem van het water  met zijn eeuwige rampen  gevreesd en gehoord


Koen Wiegman

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 813
    • website overleg Samenwerkende Reddingsbrigades Kennemerland
Reactie #118 Gepost op: 16 oktober 2004, 00:15:27
Uiteindelijk is er geen keuze tussen concurrent of partner.
Want als de brigades de strijd aangaan met de KNRM zijn ze gedoemd worstelend ten onder te gaan. De realiteit is dat de KNRM oppermachtig is, met een ijzersterk imago, volledige financiele onafhankelijkheid en een centraal aangestuurde organisatie.

Kortom ik zie het somber in als de KNRM niet wil samenwerken, waar overigens best goede redenen voor zijn met al die als los zand samenhangende brigades.

Op het moment dat de KNRM met de meldkamers inzetafspraken maakt voor strand en zee, blijft er voor de brigades uiteindelijk alleen nog een preventieve taak over.
Geloof in eigen kracht en identiteit kunnen de brigades ver brengen!


Martijn van Mourik

  • Gast
Reactie #119 Gepost op: 16 oktober 2004, 14:19:43
Ik denk dat de reddingsbrigades inderdaad meer centraal geleid moeten worden, en niet als onafhankelijke brigades van elkaar.