Nee hoor, het is goed vrijwilligers management...
Goed vrijwilligersmanagement is als de RAV net als de brandweer zelf vrijwilligers aantrekt en in gaat zetten bij grootschalige ongevallen.
De brandweer weet dat de beroepsbrandweermensen, de gebruikte brandweermaterialen en de brandweervrijwilligers allemaal onder de wetgeving voor brandweer vallen en onder het toezicht van dezelfde landelijke inspectiedienst.
De brandweer heeft nooit bedacht dat de beroeps moeten voldoen aan landelijke wetgeving en ze het aanvullen met vrijwilligers van een zelf opgerichte stichting of het Rode Kruis.
De RAV weet dat eigen vrijwilligers moeten voldoen aan alle eisen die ook gelden voor de RAV en haar beroepspersoneel. De RAV-en omzeilen het door in de achterkamertjes afspraken te maken met andere partijen die de eigen regels, principes, idealen net zo makkelijk over de schutting gooien.
Als je vrijwilligers van rode kruis inzet gaat de inspectie (IGZ) er niet meer over ondanks dat het een ambulancemelding betreft met meerdere gewonden, ongeacht de ernst van de verwondingen zijn het allemaal ambulancepatienten.
Het Nederlandse Rode Kruis weet ook prima dat het Rode Kruis een onafhankelijke organisatie is. In de GGB afspraken staat dat de ambulancedienst bepaalt wanneer het rode kruis ingezet gaat worden en dat de OvD-G/GHOR (overheid) ter plaatse kan bepalen wat ze gaan doen.
De RAV zet ook vrijwilligers van de brandweer in voor reanimaties bij mensen thuis. Deze vrijwilligers hebben nooit gekozen voor deze vorm van hulpverlening. De RAV weet dat ze zelf geen vrijwilligers kun werven om te gaan reanimeren voor de ambulancedienst aangezien deze mensen dan ook moeten voldoen aan de Nederlandse wetgeving en onder toezicht van IGZ vallen.
De ambulancedienst gebruikt de brandweer om goedkope vrijwilligers even wit te wassen. De brandweervrijwilliger valt tijdens reanimaties in opdracht van de ambulancedienst namelijk onder de brandweerwet en de inspectie voor de brandweer.