Allereerst, bijzondere casus van Sesamzaadje. Een mooi 'schoolvoorbeeld' van burgerhulpverlening. Dat zijn dan weer de voordelen van alle moderne communcatiemiddelen.
Tja, tijdens een toets hoort een mobiele telefoon gewoon uit te staan. Dat is op iedere school of hogere school verplicht. Als je hem dan toch aan hebt staan en een smsje krijgt en er op kijkt, tja... Allereerst natuurlijk recht op een onvoldoende
. Op het moment dat het een AED-Alert is, dan komt de afweging. Kan de toets worden ingehaald? Bij een gewoon proefwerk, ach.
Bij een centraal eindexamen? Blijven zitten.
Er zijn nu vast mensen die zeggen: 'Ja, maar een mensenleven gaat voor!'. Mee eens. Maar er zijn meer mensen die de sms ontvangen, er zijn ambulances en politie (en misschien zelfs brandweer) aanrijdend, dus de hulpverlening hangt niet van jou alleen af. Het is prachtig dat er onder burgerhulpverleners zo'n enorm verantwoordelijkheidsgevoel leeft, dat heb ik ook. Maar er zijn ook grenzen. Dat wordt ook niet voor niets op de site van bv. AED-alert geschreven.
Zijn er overigens mensen die het met de baas besproken hebben en een negatieve reactie kregen?