Maar Koen,
je zou bijvoorbeeld de hogere opleidingen en kwaliteiten van leidinggevenden, zoals bijvoorbeeld postcommandanten, centralisten kunnen gaan meten aan andere organisaties, waardoor er standarisering en kwaliteitsgarandering komt tijdens inzetten. Dillema is echter wel, tot hoever is dit nog te doen voor vrijwilligers. Bijvoorbeeld; Kan je van een vrijwilliger van de reddingsbrigade, welke is aangewezen door het bestuur van die reddingsbrigade, als zijnde hulpverleningsvoertuigchauffeur, verwachten dat deze de opleiding lichte voertuigen van de Brandweer/ NIBRA en/ of Ambulance/ SOSA volgt. En indien nee, waar ligt de grens dan wel?
Wat zijn de minimale eisen van een hulpverlener? Ik neem aan dat we het eens kunnen zijn over EHBO, BLS, Zwemmen diploma, Reddend zwemmen. Maar is dat de minimale grens?
Maar waar moet een hulpverlener varend, commandant, centralist aan voldoen tijdens een inzet voor RN KNBRD bij een Nationale Ramp. Waar menigeen het met me eens is, is dat de opleiding "Bondsschipper" hier niet afdoende bij is. Maar wat wel?
En waar doen we het eigenlijk allemaal voor? Lokaal en regionaal hebben reddingsbrigades hun handen vol aan het krijgen van erkenneing van hun werk. Regionaal komt dit ook steeds meer van de grond, dooordat reddingsbrigades elkaar steeds meer opzoeken en gezamelijk de regionaal opererende OOV organisaties opzoeken, zodat er meer en meer erkenning klomt voor het werk van alweer diezelfde reddingsbrigades. Maar landelijk . . . . . . . . . . . . .
Gelukkig hoeven we niet allemaal hetzelfde gedachte patroon te hebben, gelukkig, maar als alle neuzen dezelfde kant op zouden staan dan was het toch een heel stuk makkelijker.