Zucht.... Dus met andere woorden "eigen veiligheid" is voor jullie dus niet zo belangrijk? En wat gaat er nou eigenlijk voor.... het welzijn van de patient of het evenement.
Onze prioriteiten zijn juist..
1. Veiligheid voor team.
2. Patienten veiligheid
3. de rest..
Echter er zijn meer methodes dan een race stil leggen, om een veilige werkplek te organiseren.. Veel teams hebben daar hun eigen procedures voor, die speciaal behoren bij het risico-profiel van de activiteit..
Ander puntje.... Waar een aantal forumleden in hun discussie aan voorbij lijken te gaan is het feit dat eindeloos trainen je nog geen goed hulpverlener maken. Regelmatig ook daadwerkelijke inzetten hebben (en daarvan leren), dus ervaring opdoen, maakt je een betere hulpverlener.
Heel goed punt.. Daarom moeten hulpverleners voor dat ze zelfstandig bevoegd zijn, ook eerst veel praktijkdagen draaien. Met meer dan 100 event-dagen per jaar en meer dan 100 incidenten per jaar, Heeft iedereen kans, om veel praktijk ervaring op te doen.. en daarbij ook de nodige begeleiding te krijgen..
Ik proef toch wel enige aversie jegens de reguliere zorgverleners.... en ik wens me zeker niet te laten kenschetsen als een van de ''mannetjes van de ambulance'' beetje denigrirend.....en , zeker niet als die afgezetmoeten worden tegenover de (jaja) ''gespecialiseerde teams''
Jammer dat je dat proeft.. Ik heb geen aversie tegen de reguliere zorgverleners.. Ik heb een aversie tegen te simpele antwoorden, die denken dat "een reguliere ambulance"
Het enige antwoord is, op deze probleem stelling... En daarmee suggereren dat elk ambulance team elk event even simpel aan kan..
Ik ken door mijn vak, vele omgevingen, waar je geen ambulance teams zult tegenkomen. en waar wel slachtoffers liggen. (zie ook bijvoorbeeld deze discussie :
http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php?topic=54437.msg914527#msg914527)
Gezien de financierings structuur van GHOR en RAV, zullen ze nooit (ondanks dat ze heel veel investeringen niet hoeven doen..) nooit tegen vergelijkbare kostprijsen kunnen concureren tegen teams als EMS, Service Medical en vele anderen..
Daarmee is de noodzaak voor gespecialiseerde teams voor dit soort klussen aangetoond. En zijn antwoorden, dan moet er maar een reguliere ambu staan..
Ik heb enorm respect voor ambu-teams, en daarmee kan ik alleen voor onze organisatie spreken van dat van alle incidenten die wij maakte tot op heden. 99% super samengewerkt wordt, en 1% er aan beide kanten wat te leren valt. en dat die lessen ook getrokken zijn, aan beide kanten..
Ik ben blij met de aandacht die we krijgen van de drie MMA's en de teamleiders van de 3 verschillende regio's waar we intensief aanwezig zijn.. Zij helpen ons door feedback te geven ook om onze diensten te verbeteren.. Inmiddels worden we gezien als een serieuze club, die niet zo maar wat doet.. en die patientenveiligheid en respect voor ketenpartners hoog in het vaandel hebben, maar ze weten ook dat we niet onnodig het kaas van het brood laten eten. En we krijgen dat respect ook terug.. Ja, dat was 4/5 jaar geleden wel anders...
Welke clubs krijgt het voor elkaar om meer dan 100 evenementen dagen per jaar, met vrijwilligers, een hoge kwaliteit van zorg te leveren.. dat zijn er niet zo veel.. En daar mogen die vrijwilligers trots op zijn.. en hoeven ze niet door een ambu-pleeg afgeschilderd worden als Monkeys..
Inmiddels zijn er wel ontwikkelingen in het Intermediate werkveld, die draagvlak vergrotend zijn..
Daar zijn VWS, IGZ en vele andere organisaties nu ook meebezig.. het struikelblok is nog steeds financiering van dat soort medewerkers.. en daar is nog geen formeel budget voor..