Maar andersom ook niet, deze brigades werken al jaren als een knrm station dus kan je het ook wel zo organiseren. Een zwemmende of bewakingsbrigade is anders.
9910001
Dus de manier van werken maakt je geschikt als overname?
De manier van optreden (patrouille varen) van de reddingsbrigades en de KNRM is appels met peren vergelijken.
De KNRM heeft het niet zo op preventie, wacht liever tot ze ergens bij geroepen wordt Gealarmeerd en dan van huis af komen: eerst help je je zelf, als dat niet lukt dan doe je een beroep op een passant en pas dan komen wij om de hoek kijken is het devies van de KNRM.
Daar is ook veel voor te zeggen, krijg maar eens (volwassen) mensen nog zo gek om een hele dag (onbetaald!) van 10.00 tot 17.00 uur, in het seizoen dagen, maanden achtereen op het water door te brengen. De KNRM voert bovendien aan dat door je aanwezigheid je mensen een (vals) veilig gevoel geeft, waardoor je ze mogelijk verleidt grotere risico's te nemen, daarom is de KNRM in principe ook tegen het begeleiden van wedstrijden. Ze zijn er wel eens bij, maar dan meer voor de PR. We hadden ook die ervaring met een plankzeil evenement (recortpoging) over het kanaal, daar wilde de KNRM om die reden niet aan meewerken. De reddingsbrigades hebben daar geen enkel probleem mee.
Een reddingsbrigade die KNRM Station wordt verandert van preventief, autonoom opererende vereniging met plaatselijk, beleidsmakend bestuur in een landelijke organisatie met één of maximaal twee
reddingsboten die pas op komen dagen als het fout gegaan is.
Reddingsbrigade Blaricum is een brigade die dat preventieve optreden nog steeds vol houdt, de vraag is echter hoe lang nog. Op het moment dat ze (binnenkort verwacht ik) KNRM station wordt is het afgelopen met dat rondjes varen om te kijken of er ergens misschien wat aan de hand is. Het is dat twee vooraanstaande lieden van beide verenigingen niet zo goed door één deur kunnen, anders was dit inmiddels allang een feit.