Het kan ook zijn dat iemand wel reanimatiebehoeftig is en dat de AED niet schokt. Je plakt dus na je checks de elektrodes en constateert 'reanimatie'. Dus je plakt, je kan tenslotte aan de buitenkant niet zien of het VF is. Het kan ook een asystolie zijn, het kan een CVA zijn, het kan veel zijn, maar dat kan je niet aan de buitenkant zien. Echter bij bijvoorbeeld een asystolie kan het zijn dat d.m.v. borstcompressies er toch weer iets van elektrische pulsen worden afgegeven, waardoor er mogelijkerwijs weer geschokt kan worden (Hiervan zijn enkele voorbeelden bekend).
De AED heeft duizende elektrische patronen in zijn geheugen opgeslagen.
De AED geeft alleen een schok, als tijdens de analyse een, elektrisch, schokbaar patroon is herkend.
In alle andere gevallen wordt geen schok gegeven.
Even het kostenplaatje, Ik neem aan dat men snel een ambulance belt.
In het geval van reanimatie worden er 2 ambulances gestuurd.
Degene die de ambulance belt is de formele opdrachtgever. (een ambulancevervoer kost zo'n 800 euro)
Degene die daarvoor noodzakelijke kosten maakt en/of schade veroorzaakt, om verder onheil te beperken, kan dat op het so verhalen.
Wat houdt nou zaakwaarneming in:
zaakwaarneming is het inlaten met de behartiging van iemands belang, zonder daarvoor de bevoegdheid te hebben (gekregen)
de zaakwaarnemer kan rechtshandelingen verrichten in naam van de belanghebbende
de zaakwaarnemer moet daarbij de nodige zorg betrachten en, en binnen redelijke grenzen, de begonnen zaakwaarneming voortzetten, totdat anderen dit overnemen
de belanghebbende moet, voor zover zijn belang naar behoren is behartigd, de kosten daarvan vergoeden
heeft de zaakwaarnemer echter zonder redelijke grond gehandeld en/of is het belang niet naar behoren behartigd, dan kan de zaakwaarnemer aansprakelijk gesteld worden