Lelystad wil reddingspost KNRM

Auteur Topic: Lelystad wil reddingspost KNRM  (gelezen 9829 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Doruz

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,483
  • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #50 Gepost op: 11 januari 2012, 11:57:08
In deze PDF over de waterhulpverlening van de veiligheidsregio Flevoland verwachten ze dat het station in 2012/2013 operationeel is.

http://www.omroepflevoland.nl/sitefiles/doc/111020_rapport_C5FE75A9B8F84973C125792F003428F2.pdf

Keurig document wat ook duidelijkheid geeft over de andere IJsselmeer reddingbrigade/KNRM discussies op dit forum !! O0 O0


Dorus Rijkers

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 4
Reactie #51 Gepost op: 5 februari 2012, 20:31:55
Iemand een idee wat de status is van deze ontwikkeling?


Doruz

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,483
  • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #52 Gepost op: 16 maart 2012, 17:54:49


Henk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,891
Reactie #53 Gepost op: 16 maart 2012, 19:02:00
Citaat
De burgemeester is doorgaans de voorzitter van dit bestuur, zo ook in Lelystad. Onlangs werd ik tot de secretaris door de KNRM benoemd.

Interessante ontwikkeling.


Doruz

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,483
  • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #54 Gepost op: 31 maart 2012, 17:15:27
KNRM zoekt redders in Lelystad

IJmuiden, 30 maart 2012

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) start in 2012 een nieuw reddingstation in Lelystad.

Op woensdag 9 mei 2012 organiseert de KNRM een informatie avond in de brandweerkazerne aan de Gordiaandreef 101 te Lelystad. Geïnteresseerde vrijwilligers, mannen en vrouwen, worden van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met het werk van de KNRM en de mogelijkheden van vrijwilligerswerk voor het nieuwe reddingstation.
Vrijwilligers aan boord en op de wal
De KNRM zoekt gemotiveerde, vrijwillige bemanningsleden en vrijwilligers aan de wal. De bemanning van een reddingboot bestaat uit een schipper en opstappers met verschillende functies en vaardigheden. Aan de wal zijn vrijwilligers nodig voor coördinatie, onderhoud en voor communicatie en fondsenwerving.
De voornaamste eisen voor vrijwillige bemanningsleden zijn:

    Leeftijd tussen 18 en 45 jaar bij inschrijving
    Goede gezondheid (medische keuring na aanmelding)
    Wonend en/of werkend dichtbij de reddingboot
    Toestemming van de werkgever om vrijwilliger bij KNRM te zijn.

De voornaamste eisen aan vrijwilligers aan de wal:

    Leeftijd tot 65 jaar
    Ervaring op specifieke vakgebieden. Bijvoorbeeld techniek, management of communicatie
    Enkele uren per week beschikbaar voor vrijwilligerswerk

KNRM als landelijke reddingorganisatie
De KNRM verricht reddingwerk op de Noordzee en de ruime binnenwateren, zoals het IJsselmeer en het Markermeer. Op het Markermeer rond Lelystad kan de KNRM nu vanuit de reddingstations Marken, Enkhuizen, Urk en Huizen niet binnen 30 minuten na alarmering ter plaatse zijn bij een incident. Daarom wordt aan de Bataviahaven een nieuw reddingstation ingericht.
De KNRM wordt gesteund door donateurs, die de jaarlijkse exploitatie mogelijk maken. De organisatie is ongesubsidieerd, maar zal vanuit de gemeente Lelystad een bijdrage ontvangen voor de start van het reddingstation. Voor de exploitatie is het reddingstation aangewezen op donateurs.
 
Informatie avond?
Woensdag 9 mei 2012 geeft de KNRM uitgebreide informatie in de brandweerkazerne aan de Gordiaandreef 101 te Lelystad. De avond begint om 19.30 uur en eindigt uiterlijk om 22.00 uur.
Geïnteresseerden die deze informatieavond willen bijwonen kunnen zich aanmelden via t.vdlinden@knrm.nl of info@knrm.nl. Direct inschrijven als vrijwilliger mag ook via deze adressen.
Kijk hier voor meer informatie over werken bij de KNRM.  Na de inschrijving volgt een selectieprocedure door de KNRM.
 
Aanvullende informatie is vanaf 1 mei 2012 beschikbaar op www.knrm.nl/lelystad.


Doruz

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,483
  • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #55 Gepost op: 6 oktober 2013, 22:30:18
KNRM Lelystad operationeel

Lelystad, 5 oktober 2013
Op zaterdag 5 oktober werd het boothuis van KNRM Lelystad geopend. Tevens werd het reddingstation officieel operationeel in dienst gesteld. Daarmee opende de KNRM haar 45ste reddingstation.


De bouw van het boothuis is mogelijk gemaakt uit de nalatenschap van de in 2011 op 86-jarige leeftijd overleden mevrouw Wil de Braal. Deze Haarlemse vertrok na haar huwelijk naar de geboortegrond van haar man: Zeeland. Daar maakte zij in 1953 de Watersnoodramp mee. Ze vertelde er vaak over. En zoals haar generatiegenoten het hadden over ‘voor of na de oorlog’, zo had zij het over ‘voor of na de ramp’. Na haar overlijden bleek zij twee organisaties, die ze tijdens de Watersnoodramp aan het werk had gezien, tot erfgenamen had benoemd: het Leger des Heils en de KNRM. Zij had daarbij uitdrukkelijk aangegeven dat het geld een tastbare bestemming moest krijgen. Dit is het boothuis voor KNRM Lelystad geworden. Het boothuis draagt de naam van de overleden echtgenoot van mevrouw De Braal en daarom "boothuis Jan de Braal”.  
 
De naam van het boothuis werd onthuld door mevrouw Lensen, waarna de voorzitter van de KNRM, de heer Van Duyvendijk, en de burgemeester van Lelystad en tevens voorzitter van de plaatselijke commissie, mevrouw Horselenberg, beiden een toespraak hielden.
 
Bestaansrecht reddingstation Lelystad
Zowel onderzoek van de KNRM over bereikbaarheid van het vaargebied, als ambities van de gemeente Lelystad voor steeds groter wordende jachthavenfaciliteiten en daarbij de mogelijke toename van incidenten, maakte dat de KNRM en de gemeente Lelystad een paar jaar geleden om tafel zaten met als doel de oprichting van KNRM Lelystad. De gemeente stelde voor de opstart van een reddingstation een aanzienlijk geldbedrag beschikbaar. Het afgelopen jaar is door de KNRM hard gewerkt aan deze opstart, waaronder de werving en opleiding van de vrijwilligers. Op 21 september jongstleden werd de Lelystadse reddingboot “Bert en Anneke Knape” in klein gezelschap gedoopt. En nu met de opening van het boothuis en de operationele indienststelling is KNRM Lelystad een feit.
 
De Boer en De Groot civiele werken uit Harlingen werkte de afgelopen maanden aan het drijvende boothuis. Met een lengte van ca. 25 meter biedt het boothuis een overdekte ruimte aan de reddingboot Bert en Anneke Knape, een bemanningsverblijf en een werkplaats.
www.knrm.nl


water-spotter

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 159
Reactie #56 Gepost op: 25 oktober 2013, 12:10:44
Nog niet gezien gehoord op het IJsselmeer, wie weet de afgemaakte afspraken over gebied , inzet enzo?
hulpdiensten-spotter


ijsselmeervisser

  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
Reactie #57 Gepost op: 25 oktober 2013, 12:56:21
Citaat van: water-spotter link=msg=1213465 date=1382695844
Nog niet gezien gehoord op het IJsselmeer, wie weet de afgemaakte afspraken over gebied , inzet enzo?

dat is vrij simpel.
reken op 10 min na alarm uitvaren ,het bootje loopt 30 kn.
dus 20 min varen is dan 10 mijl.
Dat is het werk gebied van lelystad.
Als je bij alle reddingsstation een cirkel van 10 mijl om het station zet weet je ook waar de stations elkaar overlappen.
Station lelystad heeft na in gebruikname nog geen alarm gehad