Statistische gegevens uit de eerste post zeggen niet heel veel.
71% op tijd van 7 ritten, dan waren er dus 2 te laat, maar hoe veel te laat? 20 seconden, 10 minuten....
Als er 1 meer op tijd geweest was dan zaten ze al op 85%.....
Zelfs al zou je zo een dorp een eigen ambulance geven die 24/7 inzetbaar is, als die vervolgens een lekke band rijdt of betrokken raakt bij een aanrijding of wat dan ook en daardoor niet meer inzetbaar is. Dan is er net 1 rit buiten de normtijd en dan haal je de norm al niet.
Jammer dat mensen met cijfers gaan gooien om hun punt te maken zonder dat ze statistisch gezien iets zeggen. Heel simpel gezegd zo een norm is gewoon onbruikbaar op zo een kleine steekproef en moet je hem ook niet als argument gebruiken.
Wat wel een goed argument zou zijn is gewoon heel simpel 1 voorbeeld van iemand waarbij de ambulance te laat kwam om hulp te bieden maar het wel zou hebben gehaald als de ambulance er eerder was geweest. Is er een dergelijk voorbeeld?
Die 7 ritten was alleen DEELEN, goed lezen is ook een kunst, het kleinste dorp maar het gaat om een groot gebied aan weerszijde van de grens tussen VR 06 VNOG en VR 07 VGGM.
Ambulances te laat in buitendorpen
EDE - De fracties van de SGP, CDA en ChristenUnie vinden dat het te lang duurt voordat ambulances in de buitendorpen Otterlo, Harskamp en Deelen zijn.
,,In Nederland geldt de norm dat een ambulance in 95% van de spoedeisende gevallen binnen 15 minuten ter plaatse moet zijn. Gemiddeld over geheel Ede genomen is deze aanrijtijd ongeveer 96%. Zoomen we echter per woonkern in, dan blijkt dat zowel in Otterlo en Harskamp dit percentage veel lager ligt'', licht Arnold Versteeg van de SGP toe.
Hij vervolgt: ,,Woonkern Deelen kampt ook met een aanrijtijdprobleem. Van de 7 spoedeisende ritten in 2011 was het percentage binnen de norm 71%. Kortom: de witte vlekken blijven en inwoners lopen een groot risico.''
Het gaat jaarlijks om veel en veel meer ritten waarbij in Otterlo en met name Harskamp structureel, dus elk jaar weer, is dat in deze dorpen minder als 80% op tijd, dus binnen 15 minuten, terplaatse komen
Voorbeelden welke jij vraagt bestaan gewoon niet, aangezien je er nooit zeker van bent, dat als iemand doodgaat na een ambulancerit of dat komt doordat de ambulance te laat is of dat het komt door andere oorzaken.
De reden dat je mag afwijken van de 100% is dat er een risico is dat een ambulance een niet voorspelbaar voorval kan krijgen zoals lekke band of aanrijding.
Structureel moet op een gegeven plek in Nederland in 95% van de gevallen op tijd zijn.