0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.
Maar als de dader niet te achterhalen is moet de gemeente opdraaien voor de kosten. En als de brandweer dezelfde oplosmiddelen als de bedrijven gebruikt is het goedkoper voor de gemeente om de (beroeps) brandweer de weg te laten reinigen omdat die kosten toch al betaald zijn. Zelfs een vrijwilligers uitruk zal veel al goedkoper en sneller zijn.SIE en SIV had te maken met vrijwillige korpsen die overdag een bezettingsprobleem hadden, maar deze projekten worden nu overgenomen door beroepskorpsen die o.a. door de gewijzigde roosters als gevolg van FLO en Arbeidstijdenperikelen zijn gaan bezuinigen op de repressieve dienst. Kijk naar het buitenland, Klein ALarm Fahrzeuge, Rapid Responders, Premiers Secours worden daar naast de normale voertuigbezetting gebruikt, en niet in plaats van. Zelfs in Denemarken, waar heel leidinggevend Brandweer Ned. is wezen kijken naar het SIV 2 voertuig, gebruikt in stedelijk gebied gewoon dezelfde uitruk bezetting als wij.Geen enkele brandweerman met ervaring zal ontkennen dat je heel veel meldingen met minder dan 6 man af kunt, maar wat nu gebeurd is dat we de 4 mans bezetting als norm gaan invoeren. Daar krijgen we eens de rekening van gepresenteerd.
Het is geen kerntaak van de brandweer, een gespecialseerd bedrijf kan het beter doordat ze naast het schrobben ook de vervuiling weg halen door het optezuigen, in plaats van wat de brandweer doet, verplaatsen van de weg naar de berm of het(regenwater)riool en zo het milieu in.
Alleen zijn er situaties waarbij je er niet aan ontkomt dat de brandweer toch een oliespoortje wegpoetst. Zoals na ongevallen of tijdens weekeinden, waarbij je langer moet wachten op bedrijven.
In bijvoorbeeld de gemeente Ede is er nog ontvetter op de TSsen aanwezig voor een klein beetje olie bij een ongeval, maar de korpsen worden al jaren niet meer apart gealarmeerd voor het reinigen het wegdek, ook niet in het weekend.