De variabelen die je beschrijft zijn er zeker, maar deze worden al meegenomen in het verschil onbekend of bekend of überhaupt het water in gaa.
Temperatuur: Bij een redding ga je met de kleren het water in die je aanhebt, je trekt vanwege de snelheid niets (behalve dikke gewatteerde winterjas) uit. Mocht het water koud zijn dan kan je daar je zwemslag op aanpassen, qua manier van te water gaan maakt het niet veel uit. Bij te koud water wacht je hulp van de brandweer af en probeer je contact te maken, of een reddingsboei toe te gooien.
Kleding / schroeisel: Zie hierboven, in princiepe houd je alles aan (tenzij het het zwemmen echt onmogelijk maakt, te bate van je eigen veiligheid. Een spijkerbroek kan je opblazen en als drijvendhoudend hulpmiddel gebruiken, schoenen beschermen je tegen de bodem. Maar ook al heb je schoenen aan, dan kan je nog niet springend een gracht in, de fiets die daar ligt wint:)
De spoed waarmee je te water moet gaan: Deze methoden zijn ontwikkeld voor een redding, met dus de meeste spoed. Wel moet je bij een redding eerst het gebied in kaart hebben voor je een redding inzet
De helderheid van het water: bij al het buitenwater in Nederland is de bodem niet zichtbaar, dus spreken we over onbekend water. Springen of duiken mag alleen in zwembaden.
Tijdens een geplande redding heb je uiteraard beschikking over overlevingspakken, redvesten, boten en andere dingen die je keuze beïnvloeden, maar dit maakt de redding makkelijker, je moet wel de punten overdenken.
En bedankt voor het advies, zoals bij elke hulpverleningsdienst staat ook in de Reddingsbrigade veiligheid op #1:)