Uitgaanspubliek hindert de pers bij ongeval

Auteur Topic: Uitgaanspubliek hindert de pers bij ongeval  (gelezen 13798 keer)

0 gebruikers (en 7 gasten bekijken dit topic.

Arie

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,818
    • Regio15
Reactie #40 Gepost op: 21 juli 2012, 11:33:43
Het gaat er om dat een eigen mening hebben mag, maar dat het te ver gaat dat elke halve zool de persvrijheid (ja echt die bestaat) om zeep mag helpen omdat hij of zij er een onderbuigevoel bij heeft.

Je komt met voorbeelden waarbij fotografen kennelijk te ver gingen cq de privacy van het slachtoffer niet respecteerden en vervolgens bepaal jij DUS dat het allemaal persmuskieten zijn die op een persalarm af komen (...).

Zal wel ff lekker worden dat persfotografen constant gehinderd zouden worden omdat moraalridders zeker schijnen te weten dat die betreffende fotograaf de slachtoffers voluit in beeld gaat publiceren.

Bovendien, je moest ze eens de kost geven, de slachtoffers en/of nabestaanden en hulpverleners (....) die graag de foto's toegestuurd krijgen van incidenten om eea een plaats te geven.

Nee, in jouw reactie scheer je veel teveel alles over 1 kam.
Redactielid bij http://www.regio15.nl, de website voor het laatste hulpverleningsnieuws uit regio 15 (Haaglanden)


Arie

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,818
    • Regio15
Reactie #41 Gepost op: 21 juli 2012, 11:38:52
Ach en zo komen wij vanzelf weer in de discussie die hier al te vaak is gevoerd. Alle fotografen worden over een kam geschoren, het fotograferen is alleen maar leedvermaak (stel je voor dat je een maatschappelijke discussie over een zeer verkeersonveilige kruising in beeld zou brengen... dat zou wat zijn zeg!) en niemand behalve de fotografen zelf kijken naar de foto's, vandaar ook dat de bezoekersaantallen van nieuwswebsites vaak (lokaal) erg hoog liggen en sponsoren graag reclame op dat soort sites willen.

Ik blijf er bij dat menig omstander niet realiseert dat de gemiddelde fotograaf beter omgaat met ongevallen dat een willekeurige omstander die even snel een foto maakt met zijn mobiel en direct op Twitter zet. Maar ja, leg dat maar eens uit aan betrokkenen die door een ongeval of brand helemaal vol zitten met adrenaline en een soort tunnelvisie hebben op zo'n moment.  :(

Dat bedoel ik. Zowel binnen als buiten de hulpverlening is er vaak veel vraag naar de beelden. Ik durf zelfs te beweren dat reportages van dodelijke ongevallen voor familie en kennissen regelmatig dienen als een soort 'virtueel bermmonumentje'.

Wij zelf hadden laatst een item over een jongetje van 13 die was doodgereden en waarbij de veroorzaker was doorgereden. Binnen enkele dagen maar liefst 40000 x bekeken dat item.

En dat zouden allemaal sensatiezoekers zijn?
Redactielid bij http://www.regio15.nl, de website voor het laatste hulpverleningsnieuws uit regio 15 (Haaglanden)