Op de lokale site
www.pen.nl wordt het voorval anders omschreven:
Een grote groep jongeren heeft in Vreeswijk de politie ernstig gehinderd na een ongeluk. Ook kreeg een ambulance niet direct vrije doorgang. Op de Handelskade werd afgelopen zaterdagnacht om 02.40 uur een voetganger aangereden door een auto met vier mensen erin. Het was een bekende van de groep jongeren.
Na het ongeluk kwam een groep van vijftien mensen uit de kroeg 'Het Wapen van Vreeswijk' op de hoek. Ze scholden agenten en ambulancepersoneel uit en stonden in de weg toen de ambulance weg wilde rijden.
Ze wilden die er pas doorlaten, nadat een cameraman was gestopt met filmen. Het slachtoffer is met een gebroken been naar het UMC in Utrecht gebracht. Klik hier voor het filmpje met de jongeren die het ambulancepersoneel belemmerde hun werk te doen. De politie onderzoekt hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren. Er is niemand aangehouden voor het hinderlijke gedrag.
Op
www.spitsnieuws.nl wordt het anders verwoord:
Pas nadat een cameraman was gestopt met filmen mocht de ambulance erdoor.
Ook hier worden zaken genoemd die niet direct door de video worden ondersteund, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurd is. Verder heb ik sterk de indruk dat de motoragent bewust de cameraman vraagt om een stuk naar achteren te gaan zodat de brancard met het slachtoffer langs de ambulance kan. Niet geheel onverstandig van de motoragent.
Dat ze de ambulance niet wilde laten wegrijden zie ik echter niet terug in de video, mogelijk omdat de cameraman bewust gestopt is met filmen?. Wel dat ze een paar keer gemaand moeten worden om afstand te houden van de ambulance.
Enige nobele inborst van de personen is niet te bespeuren. Het zijn gewoon opgewonden standjes. Hadden ze echt het slachoffer willen beschermen dan hadden ze beter in een kring daaromheen kunnen gaan staan en de cameraman met rust kunnen laten.
De politie heeft het denk ik wel goed aangepakt door de zaak niet te laten escaleren. Waarom er niet eerder een lint is gespannen is niet duidelijk.
Als cameraman/fotograaf kom ik een enkele keer dit soort situaties tegen, maar nooit zo massaal. Meestal is het voldoende om uit te leggen dat het om de situatie gaan en niet om het slachtoffer. In enkele gevallen heeft de politie de bezwaarmaker even aangesproken.