Denatureren de meeste eiwitten niet vanaf een temperatuur van 42 graden?
Is dit ook niet de reden waarom koorts boven de 40 graden C. gevaarlijk is, dan gaan de eiwitten in menselijke cellen ook denatureren?
* graaft eens diep in het geheugen, de Guyton ligt bij m'n ouders
*
Google leert dat mijn 42 graden assumptie natuurlijk dom is, er zullen ook eiwitten zijn met een hogere en lagere drempel...
Medscape leert dat water van 42-45 graden C. zou helpen.
http://emedicine.medscape.com/article/769538-treatmentVaak zie je ook gebruik van Azaron, een antihistaminicum, en nu bevat het gif van kwallen wel histamine, maar dit blijkt niet de boosdoener te zijn met betrekking tot de pijn. Prof. Dr. Jan Tytgat van de KU Leuven heeft ontdekt dat de pijn veroorzaakt wordt door een stof die bindt en kan leiden tot depolarisatie van zenuwen. De receptor heet TRPV1 en is te vinden in het celmembraan.
Is het wellicht dan niet beter om een pijnstillende zalf als nestocyl te gebruiken i.p.v. een antihistaminicum?