Zelf probeerde hij met man en macht door te hozen zijn scheepje drijvende te houden tot de inmiddels gewaarschuwde hulptroepen zouden arriveren.
Zeven minuten na het alarm, dat om 23.30 gegeven werd arriveerde de eerste hulpverleningsboot van de waterhulpdienst, snel gevolgd door de Meander, ook van deze dienst , de Seeker van de Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer, de Nicolaas Wijsenbeek van het KNRM-station Huizen (die ben je vergeten...) en de Johanna Smidt van de Reddingsbrigade Naarden.
Mogelijk zit hier het grote probleem, 5 boten op 1 actie....
(Te?) veel boten onderweg, terwijl er eigenlijk geen reddingactie nodig is voor de bemanning m.b.t. een levensgevaarlijke situatie (mensen staan op het eiland De Schelp volgens het KWC bij het inmelden van de Blizzardt). Gewoon dus een klusje voor de berger/waterhulpdienst, eventueel aangevuld met de
gealarmeerde reddingboot. Echter, een ieder gaat en blijft gewoon doorvaren.
Citaat uit het radioverkeer (4:30min) van de KWC:
...dat hadden we inmiddels door dat jullie er met z'n vijven waren....
@ Alexander (en anderen): Dat is het grote verschil tussen land (brandweer) en het Gooiwater: Niemand heeft de leiding, niemand neemt de leiding (lees: KWC), niemand zegt tijdig 'we gaan retour er zijn al genoeg hulpverleners', een ieder vindt het zijn of haar klus, niet gealarmeerde boten varen uit en de belangen van een ieder verschillen.
De één helpt en sleept gratis, de ander helpt gratis, maar sleep niet en weer een ander helpt en/of sleept tegen betaling, maar komen allemaal t.p. bij een actie waarvan de situatie al geheel onder controle is.
Als wij als hulpverleners hier soms het e.e.a. al niet van begrijpen, laat staan dat de burger deze soap begrijpt....
Als KNRM-donateur (geen saboteur) zou het m.i. de KNRM Huizen wel sieren, indien zij ook wat meer rekening houden tussen hun gratis dienstverlening en de omliggende commerciele dienstverlening bij
niet spoedeisende hulpverlening. Dan heeft de berger een boterham en blijft de reddingboot beschikbaar voor noodhulp.