1 Politiek moet inderdaad zijn verantwoording nemen en dit kan beter zeker als we kijken naar de financiën. Er moet gewoon geld komen voor een goede hulpverlening.
2 Alleen moeten ze die rol wel nemen. Niet alleen op de alarmeringsknop drukken maar regie pakken. Zij zouden moeten bepalen waar welke hulp naar toe gaat.
3 Rust de schepen uit met AIS/GPS-volgsysteem en je kan op je plotterscherm uitstekend zien wie er dichtbij is en of deze boot inzetbaar is.
4 Uitvragen van de situatie is door de centralist dus een absolute voorwaarde om een goede inschatting van eventueel gevaar te kunnen doen.
Dat gebeurt nu veel te weinig. Daarnaast moeten ze alert en pro-actief reageren zoals bijvoorbeeld bij medische noodsituaties met het bellen van ambulance etc.
5 Wel moet de berger een overeenkomst tekenen dat er 100% paraatheid is binnen x-tijd. Dat geeft duidelijkheid aan alle partijen.
6 Daarnaast zou ik pleiten voor 1 reddingsdienst die 100% van de tijd inzetbaar is.
7 En ook met het preventief aanwezig zijn bij mooie of stormachtige dagen heb je dan je eigen sector. Het KWC kan je volgen en direct inzetten. Meer hulp nodig of meerdere meldingen dan krijg je bijstand uit een andere sector. Zo werken we al tientallen jaren op het land en zou dat niet kunnen op het water? Je bent toch een professional in je vak en stelt de burger centraal in de hulpverleningsvraag?
8 Of zie ik dit allemaal te simpel?!
1. Weing kans in deze tijd. En de reddingboten zijn niet van de overheid.
2. Dat bepalen zij ook voor de eenheden die zij inzetten. Maar dit kunnen zij niet bepalen voor andere eenheden die vrijwillig aan varen.
3. De KNRM boten hebben bijna allemaal AIS.
4. Waar bazeer jij op dat dit normaal niet gebeurd?
5. Dat willen de meeste bergers helemaal niet of hebben te weinig materieel/personeel om hier aan te kunnen voldoen. (m.u.v. Zeeland)
6. Dat is dus de KNRM.
7. De reddingsdiensten bestaan uit vrijwilligers.Incidenten gebeuren het hele jaar door dus het wordt lastig om preventief op het water te zitten terwijl iedereen gewoon een baan heeft.
8. Misschien wel. Zoals je al eerder aangaf is een bezoek aan het KWC zeer verhelderend