Beeldkwaliteit beveilingscamera's.

Auteur Topic: Beeldkwaliteit beveilingscamera's.  (gelezen 3147 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

DiNozzo

  • Landelijke Eenheid Dienst Infrastructuur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,085
Reactie #10 Gepost op: 10 mei 2013, 20:31:26
Het grootste probleem zit nog niet eens in de aanschaf van beveiligingscamera's en de beeldkwaliteit.
Ja men wil graag zo goedkoop mogelijk een camerasysteem hebben maar het grootste probleem zit hem er in dat er nog heel veel bedrijven zijn die de beelden niet digitaal opnemen op een harde schijf maar op de ouderwetse manier namelijk met videobanden.
Nou hoeft het opnemen met videobanden geen direct probleem te zijn maar men gebruikt de banden soms jaren achter elkaar en door dus constant over de oude beelden heen opnieuw op te nemen wordt de uitkijk kwaliteit steeds slechter en slechter.

Kortom schaf een wat duurder camerasysteem aan waarbij je de beelden opneemt op een digitale harde schijf en plaats de camera's zo danig dat je altijd 1 camera met een recht naar voren blik hebt waardoor het gezicht van de dader correct te zien is.

Nu heb ik de afgelopen jaren al heel wat camerabeelden veiliggesteld en uitgekeken maar sinds jaren zijn die dingen echt niet meer in gebruik. Is namelijk veel minder efficiënt dan een harddiskrecorder. Die hoef je niet zo vaak te vervangen ;).
Het probleem zit hem vaak in de camera's die bij dag een prima beeld geven maar 's nachts helemaal waardeloos zijn. Of die gewoon 24/7 slecht beeld geven. Je kan wel merken dat bedrijven die meer risico lopen op criminaliteit of dat vaker tegen komen vele malen betere camerasystemen hebben dan bedrijven waar minder te halen is.
"The question that sometimes drives me hazy: Am I, or the others crazy?" — Albert Einstein


tuinkabouter

  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 46
Reactie #11 Gepost op: 11 mei 2013, 00:25:18
Waarom zou de overheid zich bezig moeten houden met beeldkwaliteit van beveiligingscamera's van particulieren? De particulier is zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van zijn eigendommen en niet de overheid. Dus als de particulier graag wilt dat de politie een dader gaat opsporen dan zorgt de particulier maar zelf voor beeldmateriaal waarvan de kwaliteit voldoende is. Ik denk dat de verzekeraar zich drukker zou moeten maken om beeldkwaliteit van de camera's want de verzekeraar betaalt immers de schade.

Ik vind het erg begrijpelijk wanneer een ondernemer kiest voor een low budget oplossing. Want elke cent die in camerasystemen word geïnvesteerd gaat af van de winst die gemaakt word. Als de verzekeraar perse camerabewaking eist dan hangt de ondernemer de goedkoopste camera op zodat zijn eigendommen zijn verzekerd. Het zal de ondernemer een zorg zijn dat de politie een dader kan vinden want de verzekeraar betaalt toch ::) :-X?


CMKmaat

  • What does this button do?
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,151
  • Geen spoed wel politie? Naambellen! Bel 0900-TUIG
Reactie #12 Gepost op: 11 mei 2013, 00:45:26
Laten we eerlijk zijn mensen. We hebben het over beveiligingscamera's. Bij veel (zeg maar gerust heel veel) bedrijven is beveiliging een sluitpost. Dat mag niet te veel kosten. Want ja ... welk rendement kan je er uit halen?
15.000 euro investeren om bij een geschatte schade van 750 euro videobeelden beschikbaar te hebben waarmee eventueel verder onderzoek gedaan kan worden is voor veel mensen een risico analyse die snel van tafel gaat.

Zoals al eerder gezegd is is er veel mogelijk. Er zijn zelfs al standaarden voor ( kijk eens op http://www.nen.nl/pdfpreview/preview_145386.pdf )
Zoals het nu is zal er voornamelijk bij high risk of overheidsinstanties gebruik van gemaakt worden.
Wij zorgen dag en nacht voor de fysieke beveiliging van de te beschermen belangen van de defensieonderdelen binnen het koninkrijk der Nederlanden.