Bij veel motorcross evenementen wordt het slachtoffer door ons meestal aan geimmobliseerd aangeleverd aan de ambulancedienst ?, wou jij dat excessen noemen ?
Misschien moet je dan eerst een keer komen kijken voor dat je wat roept..
En misschien moet je als een je een oordeel geeft over de cursussen die ik geef, dan eerst maar eens een cursus komen volgen.. En anders kan je beter je mond houden voor dat je een waarde oordeel geeft en je niet weet waar je over praat..
Geef ik hier een oordeel over een cursus? Ik geef mijn mening over veldwerk. En ja, ik heb het over excessen.
Waarom zou ik mijn mond moeten houden, dit forum is bedoeld voor discussie en het ventileren van een mening. Overigens: ik weet waar ik over praat, ben al sinds 1982 werkzaam als ambulanceverpleegkundige.
Voor wat betreft het geïmmobiliseerd aanleveren van slachtoffers; zolang dat in samenspraak gaat met de ambulancedienst, in opdracht van de MKA, uitgevoerd door goed geoefende mensen: geen probleem mee. Maar dat gebeurt helaas niet .
Wat zo jammer is, is dat er onderhand allerlei clubjes ontstaan die denken dat ze het wiel uit hebben gevonden. Een wildgroei van cursussen dreigt. Als het dan aansluit bij de reeds bestaande ambulanceprotocollen: prima.
De ambulance is immers de spil waar alles om draait: GHOR, MMT, Brandweer. Alle protocollen zijn afgestemd op de ambulanceprotocollen.
En zo zou het ook met de first responder moeten zijn. Overigens is zulks in het buitenland wel zo geregeld: training, uitrusting,inzet en controle van first responders worden geregeld en gecoördineerd door ambulance organisaties.
Slechts dan is er daadwerkelijk sprake van continuïteit van zorg.
Nog even over die geïmmobiliseerde patiënt: als ambulanceverpleegkundige wil ik zelf beoordelen hoe het met het slachtoffer is. Ook zijn rug. Ik ben immers verantwoordelijk voor dit slachtoffer. Ik kan hem niet beoordelen als hij reeds geplankt is.