Klopt. Overigens ben ik de veronderstelling dat cardiale activiteit van een slachtoffer wordt gemeten in MicroVolt (μV) of MilliVolt (mV) en wordt bepaald door de afstand tussen de top en het dal van het sinus-ritme. Voor zover mijn kennis strekt wordt deze methode de "Top-Top" meting genoemd. De variatie in "Top-Top" is tijdens VF natuurlijk extreem, waarbij een algoritme bepaald welk advies er wordt gegeven. Het natuurkundig principe van een AED / Defibrillator berust op de werking van een condensator.
Die top-top variatie is 1 van de 3 factoren die philips zegt mee te nemen inderdaad.
Zij geven aan te kijken naar amplitude variaties, (de top-top) afstand, de vorm van het ecg (en de vorm van een signaal herken je heel goed aan een frequentie spectrum, waar Zoll blijkbaar veel info uit haalt volgens hun patenten) en de hartslag.
amplitude informatie is alleen erg gevoelig voor storingen zeker bij een ECG meting, als gevolg van de plaatsing van de elektrodes, eventuele storingen in de omgeving etc.
Ik kwam nog een plaatje van dat oude ECG project tegen dat ik een aantal jaar terug gedaan heb (ECG meetprint gemaakt om met een computer inspanning en stress zichtbaar te maken om VWO leerlingen te overtuigen van hoe gaaf electrical engineering is ). Daarin is het verschil tussen topwaarde al redelijk goed te zien, gewoon door storingen uit de omgeving.
Wat je ziet zijn 2 verschillende ECG's de bovenste is de ruwe meting van een proefpersoon. De middelste is de zelfde meting maar met een specifiek filter om wat storingen weg te halen, vooral storing afkomstig van TL buizen. Het begin van dat ECG ziet er raar uit door de werking van dat filter
De onderste is een referentie signaal, afkomstig van een stukje electronica dat ECG's maakt, en dus geen last heeft van slecht bevestigde elektrodes (wel van de tl buis zoals je ziet)
Dat soort storingen maken het alleen kijken naar de amplitude van het signaal wel erg onbetrouwbaar.