Assistentie ambulance bij reanimatie

Auteur Topic: Assistentie ambulance bij reanimatie  (gelezen 263108 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

Azijnzeikerd

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 327
Reactie #220 Gepost op: 2 januari 2013, 13:44:51
Nee, dat mag je hier niet uit op maken. Ik maak namelijk een verschil tussen reanimaties bij burgers thuis en reanimaties op straat. Ik heb geen probleem met EHBO, AED projecten, etc. buiten op straat.

EHBO is nooit bedacht als organistatie om te gaan uitrukken naar woonadressen voor medische spoedsituaties. Een bejaarde op het sportveld of op straat staat niet gelijk aan de bejaarde in huis. In de huissituatie kan je bejaarden aantreffen die om 9 uur uit bed worden gehaald door de thuiszorg, als de thuiszorg ze in bed laat liggen komen ze die dag niet meer uit bed. In de huissituatie tref je mensen aan die zo ziek zijn dat geen arts ze nog kan genezen.

Ik kan zeuren en zeiken maar Meid, waar haal je de energie vandaan om te blijven reageren in dit topic? Wat grappig is, is dat je enorm overtuigd bent van je eigen gelijk, maar het is mij nu wel duidelijk geworden dat je geen flauw benul hebt hoe het er werkelijk aan toe gaat.

Thuis is niet de plek, zoals jij steeds denkt,  waar iedereen fijn, veilig en gezond woont en waar men op een gegeven ogenblik vredig doodgaat op respectabele leeftijd, liefst nog 's nachts tijdens het slapen. Jij denkt dat thuis een soort heiligdom is waar nooit iets gebeurt?

Thuis is ook de plek waar zich vreselijke drama's afspelen. De meest gore, gruwelijke letsels heb ik in thuissituaties gezien. Mensen die thuis een ongeluk krijgen, daardoor gruwelijke verwondingen of verminkingen hebben of overlijden omdat ze onhandig doe-het-zelven, of van trappen vallen, of uit ramen vallen, of onvoorzichtig met de barbeque of de open haard of de gaskachel of de elektriciteit geweest zijn. Thuis is de plek waar kinderen dood in bed aangetroffen worden, waar kinderen doodgaan omdat ze zich verslikken in een stukje appel, of iets gesnoept hebben uit het gootsteenkastje ondanks alle voorzorgsmaatregelen van ouders. Thuis is de plek waar mensen zich ophangen, of door hun kop schieten of zich op 1001 andere manieren suicideren.

Thuis is ook de plek waar een echtgenote midden in de nacht wakker schrikt omdat haar man ligt te gaspen. Waar relatief jonge mensen ineens een acuut cardiaal probleem krijgen waarbij snelle defibrilatie het verschil kan maken tussen weinig restschade of hartstikke dood.

Ik heb te veel "thuis" situaties gezien waarbij de snelle komst van een hulpverlener die over basale EHBO-kennis beschikte het verschil had kunnen maken tussen dood / ernstig letsel en niet dood en veel minder ernstig letsel. Misschien moet je eens over je eigen schaduw heen stappen en proberen te begrijpen dat het er thuis heel anders aan toe gaat dan jij denkt/vindt? En dat iemand die EHBO kan verlenen soms zeer waardevolle hulp kan verlenen.

Wat ik niet helemaal met je oneens ben is dat op zich die zogenaamde burgerhulpverlening wellicht anders georganiseerd zou kunnen / moeten worden. Gaat volgens mij ook wel binnen een paar jaar gebeuren. Dat hele gedoe met AED's is nog relatief nieuw.


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #221 Gepost op: 2 januari 2013, 13:45:42
Dan zal ik nog 1 keer de boodschap duidelijk maken. Misschien drukt de gemiddelde huisarts of psychiater zich iets milder uit. Ik laat me niet door een EHBO-er of leek vertellen hoe ik mijn werk moet doen.

Zeker bij een reanimatie is het bij mij top-down, niets anders, ook verpleegkundigen doen wat ik zeg. Gelijkwaardige communicatie heb ik met een anesthesioloog, intensivist of een cardioloog. Verder met helemaal niemand, iemand die praatjes heeft stuur ik weg. Ouwehoeren, janken en klagen doet men maar later, echter wil dat niet zeggen dat ik ga zitten polderen met niet-medisch specialisten.
Je zit hier op een forum waar 99,9% van de leden dat beroep niet heeft. Dus moet men zich hier maar gewoon af laten zeiken. Dat is wat je zegt. Fijne dokter...


Hulpverleningsforum

  • Forum Moderator
  • Senior gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1,057
    • HVforumNL
Reactie #222 Gepost op: 2 januari 2013, 18:57:50
Beste leden,

De discussie is momenteel zeer hevig. De inhoudelijke discussie concentreert zich op dit moment sterk op persoonlijke kwalificaties van beroepsgroepen en burgers. Iedereen is het er over eens dat iedere seconde telt. Daarbij zijn persoonlijke kwalificaties niet direct van belang. Wij verzoeken iedereen dan ook om de discussie niet tegen personen en beroepsgroepen te voeren, maar vooral op inhoud en feiten.

Het moderatorteam constateert dat de inhoudelijke discussie langzaam afglijd in een discussie die slechts gaat over de kwalificaties van elkaar en of iemand de ander daardoor wel of niet mag corrigeren. Het gaat er wat ons betreft niet om wie iemand is en wat iemand doet, maar we gaan er wel vanuit dat er respectvol naar elkaar wordt gediscussieerd. Helaas zien wij in een deel van de berichten een denigrerende toon richting enkele takken van de hulpverleningswereld.  Dat er af en toe hard gediscussieerd wordt kan dan geen kwaad, maar houd het dan wel bij de feiten en niet bij meningen, gevoelens, en emoties. In diverse reacties lezen we feitelijke onjuistheden en deze tonen maar weer eens aan het mooi is om de theorie te kennen maar dat het in de praktijk gewoonweg anders werkt.  Dat geeft natuurlijk niet, maar het wordt dan wel op prijs gesteld als de mening van mensen die wel in deze situaties hebben gewerkt zou worden gerespecteerd. Het kan geen kwaad om af en toe iets aan te nemen van een ander, het gaat daarbij niet om wie iemand is en wat zijn of haar opleiding is.

Het gaat er in deze niet om of iemand een arts, brandweerman, politieagent of eerste hulpverlener is. Het uiteindelijke doel wat iedereen hier voor ogen heeft is namelijk eenduidig.  Zo snel mogelijk een succesvolle reanimatie opstarten zodat mensen de meeste kans op overleven hebben.  Ik denk ook dat iedereen het er mee eens is dat het meest ideale scenario, twee ambulance’s binnen een minuut voor de deur  nooit haalbaar zal zijn.  Een doel moet wel realistisch zijn en dat is het wat ons betreft niet. Zelfs met de meest ideale omstandigheden, aanrijdtijden van minder als 6 minuten dan kan nog het opgang helpen van het hart voordat de eerste ambulance ter plaatse is cruciaal zijn.
  
Iedereen zal onderschrijven dat letterlijk iedere seconde telt, en al scheelt het 10 seconden, die kunnen wel net het verschil maken tussen wel of niet overleven en wel of geen ernstige schade overhouden aan een reanimatie.

Als forum zijn wij van mening dat we geen partij moeten kiezen in deze discussie, ondanks dat diverse moderators uit hoofde van hun forumlidmaadschap hun mening niet onder stoelen en banken hebben gestoken. Wij willen wel benadrukken dat dergelijke reacties worden geplaatst als forumlid en niet als moderator.  Sommige van deze berichten kunnen geplaatst zijn uit emotie, of in een opwelling. Dat praat het niet goed, maar hopelijk wel iets beter te begrijpen.  

In de discussie zijn diverse voorbeelden geplaatst, allemaal gespitst op dingen die voor zouden kunnen komen of die voor zijn gekomen. Iedereen kan voorbeelden geven van waarom iets wel of niet gedaan moet worden en er zijn altijd voors en tegens te vinden. Wij stellen dan ook voor om de discussie te laten bij het uitvoeren op reanimaties in het algemeen en ons niet toe te gaan spitsen op incidenten.

Op dit forum discussiėren we als gelijkwaardige mensen waarbij iedereen het hart op de juiste plek heeft zitten. Iedereen streeft naar hetzelfde doel, en dat is de beste zorg verlenen aan hen die deze nodig hebben. Vandaar nogmaals het verzoek om de discussie inhoudelijk en op feiten te voeren en niet tegen personen en beroepsgroepen.


ir. Auditor

  • Ingenieur die nog geen band kan plakken.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,655
  • Do one thing every day that scares you (M Schmich)
Reactie #223 Gepost op: 2 januari 2013, 19:16:24
Dan wil ik de aftrap wel nemen ;-)

Bij projecten als HartslagNu, hoe belangrijk is het om daar de volgende "foutjes" uit te halen en op welke manier zouden we dat kunnen doen zonder het project in de kliko te gooien:

-Hoe voorkomen we dat burgerhulpverleners in een reanimatie setting komen waar ze door het slachtoffer of familie leden niet gewenst zijn? (bijvoorbeeld iemand die al terminaal was, die een niet reanimatie wens heeft om wat voor reden of waar de reanimatie bij voorbaat kansloos is.) Dit niet om de hulpverlener te beschermen maar om de nabestaande niet met een huis vol mensen op te zadelen. Zit er in het protocol dat de MKA en of hartslagNu doorlopen zodra er een telefoontje binnenkomt een beveiliging hiervoor of hoe zouden we die kunnen implementeren.
Dit punt geld ook voor reanimatie meldingen waar politie/brandweer op af gestuurd worden. Eigenlijk zou je het geen reanimatie melding meer mogen noemen, want er wordt niet gereanimeerd als het aan slachtoffer/nabestaande ligt.

-Hoe voorkomen we dat er ramptoeristen op af komen. Of wat doen we om die mensen als ze er al zijn vervolgens uit het systeem te gooien?

-Hoe moet de burgerhulpverlener zich opstellen zodra professionele hulp aanwezig is. Gaat hij direct naar huis/buiten, gaat/blijft hij actief meehelpen met de reanimatie, gaat hij zich met de familieleden/omstanders bezig houden etc etc.

- Hoe zorg je dat het hierboven genoemde punt overgedragen wordt aan die hulpverleners, en ook een onderdeel van de cursus wordt.

- Hoe gaan we om met fout(jes) in reanimatie richtlijnen? (AED en kleine kinderen)

- Wat is de positie van de brandweer/politie die ook mee rijdt naar een melding en als ze aankomen is de ambulance reeds ter plaatsen en bezig.

- Wat is de positie van de brandweer/politie als bij aankomst burgers al aan het reanimeren zijn? Sturen ze die burger weg, of bieden aan te assisteren en stellen zich dus op de zelfde manier op als de andere burgerhulpverlener.

- Wat doet een opsporingsambtenaar als hij ergens komt voor een reanimatie melding, buiten dienst tijd en hij ziet strafbare feiten.

- Wat is de juridische positie van een huiseigenaar die de politie/brandweer/burgerhulpverlening toegang weigert tot zijn huis. Aan 1 kant zijn recht als huiseigenaar, aan andere kant belemmert hij hulp aan een mens in nood.

Vul gerust aan!


Red

  • HAP Eenheid Amsterdam
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,255
Reactie #224 Gepost op: 2 januari 2013, 19:38:49
-Hoe voorkomen we dat burgerhulpverleners in een reanimatie setting komen waar ze door het slachtoffer of familie leden niet gewenst zijn? (bijvoorbeeld iemand die al terminaal was, die een niet reanimatie wens heeft om wat voor reden of waar de reanimatie bij voorbaat kansloos is.) Dit niet om de hulpverlener te beschermen maar om de nabestaande niet met een huis vol mensen op te zadelen. Zit er in het protocol dat de MKA en of hartslagNu doorlopen zodra er een telefoontje binnenkomt een beveiliging hiervoor of hoe zouden we die kunnen implementeren.
Dit punt geld ook voor reanimatie meldingen waar politie/brandweer op af gestuurd worden. Eigenlijk zou je het geen reanimatie melding meer mogen noemen, want er wordt niet gereanimeerd als het aan slachtoffer/nabestaande ligt.
Ik denk dat hier een aantal dingen duidelijk gemaakt moeten worden, mogelijk dat een pleeg van de ambu hier uitsluitsel over kan geven. Allereerst vind ik persoonlijk dat hier een deel verantwoordelijkheid ligt bij de melder. Een stukje bewustwording op het moment dat men het ziekenhuis verlaat, voorlichting door de huisarts en eventueel een gratis niet reanimeren verklaring als dit gewenst is om alle onduidelijkheid te voorkomen. In de situaties waarin ik reanimaties heb meegemaakt gaat ook de ambulance bemanning gewoon beginnen met behandelen, zeker als het slachtoffer voor hun neus ligt. Er is echt geen tijd om eerst een paar minuten te gaan praten met de familie over het hoe en waarom en of iemand misschien wel terminaal is. Tijdens het handelen zal het personeel van de ambulance uiteraard vragen stellen aan de familie, voorzover dat mogelijk is, maar dan worden de eerste (medische) handelingen ook al verricht.
- Wat is de positie van de brandweer/politie als bij aankomst burgers al aan het reanimeren zijn? Sturen ze die burger weg, of bieden aan te assisteren en stellen zich dus op de zelfde manier op als de andere burgerhulpverlener.
Ik vraag altijd of ik moet aflossen of dat het nog gaat. Aan de hand van het antwoord neem ik ofwel de reanimatie over of ik ga bezig met de opvang van ambulance, familie etc.
- Wat is de positie van de brandweer/politie die ook mee rijdt naar een melding en als ze aankomen is de ambulance reeds ter plaatsen en bezig.
Voor de politie hetzelfde als hierboven. Zelfs met twee ambulance bemanningen ter plaatse wordt de hartmassage bij ons bijna altijd uitgevoerd door politie en/of brandweer. De reden hiervoor is dan dat beide plegen en chauffeurs bezig kunnen zijn met alle medische handelingen. Het "simpele" toedienen van hartmassage kan zo goed als iedereen. Mocht ik niet nodig zijn bij het reanimeren dan vang ik familie op, ik zorg dat alles klaar is zodat men meteen weg kan naar het ziekenhuis en alle taken die daarbij komen kijken.
- Wat is de juridische positie van een huiseigenaar die de politie/brandweer/burgerhulpverlening toegang weigert tot zijn huis. Aan 1 kant zijn recht als huiseigenaar, aan andere kant belemmert hij hulp aan een mens in nood.
De politie zal je niet kunnen weigeren, wij hebben toegang tot elke plaats als dat voor de acute hulpverlening noodzakelijk is. (ook de woning)
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.


ir. Auditor

  • Ingenieur die nog geen band kan plakken.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,655
  • Do one thing every day that scares you (M Schmich)
Reactie #225 Gepost op: 2 januari 2013, 19:47:10
Ik denk dat hier een aantal dingen duidelijk gemaakt moeten worden, mogelijk dat een pleeg van de ambu hier uitsluitsel over kan geven. Allereerst vind ik persoonlijk dat hier een deel verantwoordelijkheid ligt bij de melder. Een stukje bewustwording op het moment dat men het ziekenhuis verlaat, voorlichting door de huisarts en eventueel een gratis niet reanimeren verklaring als dit gewenst is om alle onduidelijkheid te voorkomen. In de situaties waarin ik reanimaties heb meegemaakt gaat ook de ambulance bemanning gewoon beginnen met behandelen, zeker als het slachtoffer voor hun neus ligt. Er is echt geen tijd om eerst een paar minuten te gaan praten met de familie over het hoe en waarom en of iemand misschien wel terminaal is. Tijdens het handelen zal het personeel van de ambulance uiteraard vragen stellen aan de familie, voorzover dat mogelijk is, maar dan worden de eerste (medische) handelingen ook al verricht.

Het ligt zeker in de melding, maar een melder kan in paniek raken, dat recht hebben ze. De centralisten zijn echter getraind om de goede info uit een melder in paniek zijn gesprek af te leiden. Moeten centralisten hier dus ook een actievere rol in spelen bij het uitvragen van de melder in plaats van in een soort van automatisme op de knop voor HartslagNu te drukken?


oma

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 10,711
Reactie #226 Gepost op: 2 januari 2013, 20:14:19
-Hoe voorkomen we dat burgerhulpverleners in een reanimatie setting komen waar ze door het slachtoffer of familie leden niet gewenst zijn? (bijvoorbeeld iemand die al terminaal was, die een niet reanimatie wens heeft om wat voor reden of waar de reanimatie bij voorbaat kansloos is.) Dit niet om de hulpverlener te beschermen maar om de nabestaande niet met een huis vol mensen op te zadelen. Zit er in het protocol dat de MKA en of hartslagNu doorlopen zodra er een telefoontje binnenkomt een beveiliging hiervoor of hoe zouden we die kunnen implementeren.
Dit punt geld ook voor reanimatie meldingen waar politie/brandweer op af gestuurd worden. Eigenlijk zou je het geen reanimatie melding meer mogen noemen, want er wordt niet gereanimeerd als het aan slachtoffer/nabestaande ligt.


AED-ers niet alarmeren voor inzet op huisadressen. Alleen als het buiten op straat is of in publieke ruimtes.

Bij terminale patienten is niet eens relevant of de patient (c.q. familie) een wens heeft om wel of niet te reanimeren. Indien de patient het wel wenst mag een arts een eigen afweging maken. Er bestaat geen enkele wet of regel die kan dwingen tot zinloos medisch handelen.

De hele discussie gaat niet om de rol van een arts of verpleegkundige. Het gaat om de patient en de familie. Ik zie het hele AED circus in deze situaties als mensonterend. Het gaat me veel te ver om te roepen dat men zich moet wapenen met allerhande penningen of dat het eigen schuld van familie is als ze toch 112 bellen in paniek.

-Hoe voorkomen we dat er ramptoeristen op af komen. Of wat doen we om die mensen als ze er al zijn vervolgens uit het systeem te gooien?

Is niet te voorkomen, iedereen mag zich aanmelden bij HartslagNU. In bezit zijn van een certificaat is geen vereiste.

-Hoe moet de burgerhulpverlener zich opstellen zodra professionele hulp aanwezig is. Gaat hij direct naar huis/buiten, gaat/blijft hij actief meehelpen met de reanimatie, gaat hij zich met de familieleden/omstanders bezig houden etc etc.

Doen wat de ambulanceverpleegkundige of een aanwezige arts zegt. Als een MMT arts of een deskundig arts de ruimte wil hebben en kiest om samen met de aanwezige verpleegkundigen verder te werken dan heeft iedereen gewoon de ruimte te verlaten. Daar is niets vreemds aan. In het verleden toen traumatolgie nog in de kinderschoenen stond heb ik op de SEH ook ingrepen gedaan. Om legio redenen stuur ik mensen weg, ik kan me storen aan mensen, het kan me afleiden, het kan zelfs zo zijn dat ik weet ga ik ga doen en andere mensen die er niet bij hoeven te zijn de aanblik wil besparen. Het onmiddelijk vertrekken doe je niet voor de arts, je doet het omdat je het beste voor hebt met de patient, het besef dat de arts zich beter kan concentreren.

- Hoe zorg je dat het hierboven genoemde punt overgedragen wordt aan die hulpverleners, en ook een onderdeel van de cursus wordt.

Zorgen dat er een standaard opleiding komt voor burgerhulpverleners, een einde maken aan de wildgroei van bedrijfjes die AED cursussen aanbieden en zich niet alleen op prijs van elkaar onderscheiden maar ook door verschillende inzichten. De huidige opleiding schiet zeker te kort om ingezet te kunnen worden bij mensen thuis.

- Hoe gaan we om met fout(jes) in reanimatie richtlijnen? (AED en kleine kinderen)

Zelf nadenken, als men dat niet kan moet men zich afvragen waar ze mee bezig zijn.

- Wat is de positie van de brandweer/politie die ook mee rijdt naar een melding en als ze aankomen is de ambulance reeds ter plaatsen en bezig.

- Wat is de positie van de brandweer/politie als bij aankomst burgers al aan het reanimeren zijn? Sturen ze die burger weg, of bieden aan te assisteren en stellen zich dus op de zelfde manier op als de andere burgerhulpverlener.

Zelfde status als burgerhulpverleners bij reanimaties.

- Wat is de juridische positie van een huiseigenaar die de politie/brandweer/burgerhulpverlening toegang weigert tot zijn huis. Aan 1 kant zijn recht als huiseigenaar, aan andere kant belemmert hij hulp aan een mens in nood.

Als de huiseigenaar geen toestemming geeft dan is het op dat moment niet anders. Dan zal je moeten wachten tot er een politieman komt, hij zal waarschijnlijk wel weten wat de rechten van een huiseigenaar zijn, als de huiseigenaar de ambulancedienst wel binnen laat is er al helemaal niets meer aan de hand. Het is niet zo de politie naar binnen mag in de woning omdat iemand een hartstilstand heeft.


Wpie

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 239
    • EHBO Enkhuizen
Reactie #227 Gepost op: 2 januari 2013, 20:15:06
Ik heb respect voor iedere EHBO-er. Ik begrijp alleen niet dat men het zo normaal is gaan vinden dat ineens de de woningen van de Nederlandse burgers tot het domein van de EHBO zijn gaan behoren.

het is zeker niet ons domein
maar ik zal er wel binnengaan om de reanimatie te starten
als de ambu er is ga ik door tot het moment dat me gevraagt wordt om over te nemen
ik blijf dan nog wel ter plaatse, eventueel als infuuspaal, of om de reanimatie nog eens over te nemen als de 2e ambu er nog niet is
als men aangeeft dat ik niet meer nodig ben zal ik ook het pand verlaten
mijn laatste reanimatie betrof een man van in de 40
die heeft mij later enorm bedankt dat ik er op tijd bij was, en hij het zonder ernstig letsel overleeft heeft
ambu kwam toen na 8 minuten
Groet Willem Hulpverlener EHBO Reanimatie AED Website: http://www.ehboenkhuizen.nl


oma

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 10,711
Reactie #228 Gepost op: 2 januari 2013, 20:21:38
het is zeker niet ons domein
maar ik zal er wel binnengaan om de reanimatie te starten
als de ambu er is ga ik door tot het moment dat me gevraagt wordt om over te nemen
ik blijf dan nog wel ter plaatse, eventueel als infuuspaal, of om de reanimatie nog eens over te nemen als de 2e ambu er nog niet is
als men aangeeft dat ik niet meer nodig ben zal ik ook het pand verlaten
mijn laatste reanimatie betrof een man van in de 40
die heeft mij later enorm bedankt dat ik er op tijd bij was, en hij het zonder ernstig letsel overleeft heeft
ambu kwam toen na 8 minuten

Alleen worden er elke keer de voorbeelden aangehaald van 40 jarige mensen met een hartstilstand. In mijn beleving is de grootste groep  mensen waarbij in eigen huis deze situatie ontstaat een stuk ouder (vaak in combinatie met andere aandoeningen).


Jim1

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 448
Reactie #229 Gepost op: 2 januari 2013, 20:39:36
Het is niet zo de politie naar binnen mag in de woning omdat iemand een hartstilstand heeft.

Pardon?
Artikel 7, lid 2 Politiewet 2012
2. De ambtenaar van politie, bedoeld in het eerste lid, heeft toegang tot elke plaats, voor zover dat voor het verlenen van hulp aan hen die deze behoeven, redelijkerwijs nodig is.

Algemene Wet op het Binnentreden.

Artikel 2

1.Voor het binnentreden in een woning zonder toestemming van de bewoner is een schriftelijke machtiging vereist, tenzij en voor zover bij wet aan rechters, rechterlijke colleges, leden van het openbaar ministerie, burgemeesters, gerechtsdeurwaarders en belastingdeurwaarders de bevoegdheid is toegekend tot het binnentreden in een woning zonder toestemming van de bewoner. De machtiging wordt zo mogelijk getoond.
2.Onze Minister van Justitie stelt het model van deze machtiging vast.
3.Een schriftelijke machtiging als bedoeld in het eerste lid is niet vereist, indien ter voorkoming of bestrijding van ernstig en onmiddellijk gevaar voor de veiligheid van personen of goederen terstond in de woning moet worden binnengetreden.

Ik heb even snel door dit topic heengelezen. Ik dacht dat jij meer was van de feiten en professionaliteit van de beroepsbeoefenaar.