Er zijn AED's die 1 afleiding kunnen laten zien, omdat, via de pads, de analoge, elektrische, spanningsverschillen aangeboden worden aan de AED. Een interne analoge versterker zorgt er voor, dat een goed signaal aangeboden wordt aan de digitale analyse-unit
Ja zo werken alle AED's maar het een paar keer noemen van: analoog, elektrisch, versterker, digitalen analyse-unit etc. maken het nog geen nuttig diagnostisch apparaat.
Dat doen alle AED's, we hebben er een leuk topic over gehad.
Het ging er hier om, welke informatie geeft dat een arts, het feit dat een AED wel of geen schokadvies geeft. Volgens de standaarden die de AHA stelt geeft een positief schokadvies aan dat er in meer dan 95% van de gevallen geen niet schokbaar ritme is (goed lezen: geen niet schokbaar) heb je dus de slechtste AED in je handen dan is er misschien 5% kans op een onterecht schokadvies. Gelukkig presteren de meeste AED's die ik bekeken heb wat beter, maar goed. Bij de meeste AED's geeft het apparaat geen enkele feedback over hoe hij tot het schokadvies is gekomen.
Er zijn er die een klein scherm hebben waarop een ECG zichtbaar is. Maar ik twijfel dus heel erg aan de diagnostische waarde daarvan. Je hebt een scherm van 3x3 cm, waarop je een lijntje ziet in de vorm van een ECG. Hoe veel periodes zie je? meer periodes betekend amper details per periode, minder periodes heeft wel details per periode maar zegt niets over veranderingen in het ritme.
Daarnaast zitten de signalen zo vol met storing, die wel heel goed onderdrukt en weggefilterd worden, maar dat gaat per definitie ook ten kosten van het signaal. AED's detecteren VF/VT op een andere manier die daardoor minder storingsgevoelig is. (storingen afkomstig van de omgeving, elektrische apparatuur, beweging etc). Daardoor is zo een klein schermpje een heel grappig leuk extratje waardoor je AED wellicht beter verkoopt. Maar het is in geen geval een vervanger van een echte monitor.