Kruisingen kunnen handmatig door beheerders ingevoerd worden in gms en ik weet niet of er hier sprake van is maar dan is verkeerde plaats erbij aanklikken een mogelijkheid. Dat er daarna wel een juist inzetvoorstel volgt is ook te verklaren immers het vak waarin men de kruising plaats daar zit een kazerne volgorde tabel aan vast, en een kruising moet ook weer in/aan een vak gekoppeld worden kiest men daar wel de juiste is de bal rond voor wat betreft deze.
Een andere mogelijke verklaring is het gegeven dat de calltaker of dispatcher de geijkte formules niet heeft gevolgd (zoals Peter al aanhaalde) en het veld voor het huisnummer heeft 'misbruikt' om een tweede straatnaam (en eventueel zelfs een tweede gemeentenaam) in te geven. Aangezien huisnummers vaak voor problemen zorgen omdat de info in de software niet overeenkomt met de werkelijkheid, laat meldkamersoftware vaak toe om zonder enig probleem om het even wat in dat huisnummerveld in te geven, dus ook verkeerde info of tekst die helemaal niets met huisnummers te maken heeft.
In die gevallen zal de locatie cartografisch niet kunnen worden weergegeven maar dan kiest de software normaal gezien het midden van de straat of zo, zoals Peter ook al aanhaalde.
Wanneer je je gegevens echter op die manier ingeeft, krijg je bij de aanmaak van de alarmmelding dan de verwarrende situatie dat op de plaats waar het huisnummer zou moeten staan er opeens terug een straat- en of gemeentenaam staat. De aanwijzing van het juiste korps is echter normaal gezien dan geen probleem omdat het systeem bij de keuze hiervan geen rekening meer houdt met de 'domme info' uit het huisnummerveld (die info herkent hij immers niet) maar met de straatnaam- en gemeentevelden die gekoppeld zijn aan een database waarin voor dat stukje straat het juiste korps staat opgeslagen. Dat is dan doorgaans meteen ook de oorzaak van zo een praktijken: als het kruispunt niet in de database staat (omdat de programmeur OF de oproeper abusief zijn!), kan het logischerwijs niet worden gekozen uit de database van het straatnaamveld (doorgaans worden kruispunten daarin omschreven als 'straat 1 # straat 2') en dan is de verleiding groot om het kruispunt dan maar losjes te omschrijven via het huisnummerveld, in mensentaal dus. Zeker als men vermoedt dat de oproeper het weldegelijk bij het juiste eind heeft, verlaat men de afgebakende paden al wel eens om goed te willen doen. Niet zo slim want dan combineer je computertaal met 'vrije taal' waarmee de computer niets is én loop je het risico dat je fouten de wereld instuurt.