0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.
kan niet wachten tot ik even tijd heb om daar het één en ander te melden!!!
De Orde van Medisch Specialisten (OMS) ziet het vragen van een gedeeltelijke en betaalbare bijdrage van patiënten voor een second opinion na een diagnose als een van de mogelijkheden om de stijgende zorgkosten terug te dringen. Hoe hoog die bijdrage moet zijn moet door de politiek worden bepaald. Dat zegt OMS-voorzitter Frank de Grave naar aanleiding van een enquête over dit onderwerp door de NCRV en vakblad Arts & Auto. Onder meer het NOS Journaal, Algemeen Dagblad, ANP, Trouw, de Volkskrant, NRC Handelsblad, De Telegraaf en verschillende radioprogramma’s berichtten over de uitspraken van de OMS-voorzitter. Goede zorg moet betaalbaar zijn en blijven, vindt de OMS. Eerder riep minister Schippers van VWS partijen in de zorg op mee te denken welke onderdelen mogelijk uit het basispakket kunnen. Een bescheiden en betaalbare bijdrage vragen voor een second opinion is daarom te billijken, stelt de OMS. Ook omdat uit cijfers blijkt dat een second opinion in veel gevallen niet tot een andere diagnose leidt.
Eigenlijk komt het er op neer dat en second opinion in de toekomst alleen voor de welgestelde mensen is weggelegd. Iedereen moet een second opinion aan kunnen vragen, ongeacht of men dit kan betalen of niet. Artsen kunnen ook fouten maken of het niet met elkaar eens zijn. Binnen mijn familie is dit al meerdere malen bewezen.
Hanneke Houtzagers, die in 2012 na zeven weken vertrok bij ZuidZorg, heeft 170.000 euro ontvangen. Dit blijkt uit het onlangs verschenen jaarverslag van de organisatie.
Minister Schippers van Volksgezondheid krijgt van de belangenverenigingen in de zorg talloze suggesties om te bezuinigen.
Tien tot twintig procent van de ziekenhuiszorg biedt patiënten geen gezondheidswaarde. Dat stelt de koepel van academische ziekenhuizen NFU in een advies om de groei van het basispakket in te dammen en de specialisten in loondienst te nemen.De uitgaven voor de curatieve zorg zijn de afgelopen tien jaar verdubbeld. Slechts vijftien procent van die groei is toe te schrijven aan vergrijzing.
Zorgverzekeraar CZ laat artsen sinds begin 2013 zelf bepalen of ooglidcorrecties worden vergoed of niet. Het heeft daarvoor vier specifieke klinieken aangewezen. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) vindt dit kwalijk.CZ heeft afspraken gemaakt met vier privéklinieken, waaronder Berman Clinics en Velthuis kliniek. CZ vergoedt alleen bovenooglidcorrecties die deze klinieken zijn uitgevoerd. Voorheen konden patiënten nog op tientallen andere locaties terecht voor dezelfde ingreep.
Bijna alle huisartsen hebben te maken met patiënten die om financiële redenen zorg mijden. Twee recente enquêtes onder huisartsen laten dit zien.