0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.
Voor wie het nog niet weet: De overheid wil niet alleen de provinciale jeugdzorg maar ook de gezondheidszorg voor kinderen en jeugdigen met een psychische aandoening inrichten als een gemeentelijke voorziening. Tegen dit wetsvoorstel is buitengewoon veel protest.
Invoering van de totalbodyscan leidt tot meer zorgconsumptie, maar niet tot een betere gezondheid, betoogt huisarts Rob van Valderen-Antonissen.De teneur van de ingezonden brief van G. Verhoeven (O&D, 15 augustus) is dat de totalbodyscan een goede vorm van screening zou zijn en dat de daarmee gevonden aandoeningen eerder een passende behandeling zouden kunnen krijgen, wat veelal tot genezing zou leiden. Geweldig toch? Naar mijn mening is het helemaal niet zo geweldig en zou het goed zijn als iedereen (en vooral de minister van Volksgezondheid) zich bewust wordt van de nadelen.
Het is helemaal niet zeker dat de zorgpremies volgend jaar dalen. Minister Schippers van Volksgezondheid eist van zorgverzekeraars dat ze de premie verlagen als ze winst maken.De zorgverzekeraars maakten het afgelopen jaar 1,4 miljlard euro winst. Meer dan twee keer zoveel dan in het jaar ervoor. Dan zou je denken dat de premie omlaag kan, iets wat minister Schippers ook dacht.Menzis, CZ, Achmea, VGZ, DSW. Deze verzekeraars kunnen nog niet zo goed voorspellen wat die premie gaat doen, maar een premiedaling gaat in ieder geval lastig worden, blijkt uit onze eigen belronde. Eén ding weten we dus al wel: in 2014 weten we het nog niet, maar in 2015 gaat die premie zeker omhoog.
Ziekenhuizen staan onvoldoende open voor zelfzorg, zeggen zorginnovators en patiëntenverenigingen in EenVandaag. 'Ik heb nog nooit zo hard geprobeerd om van een zorgdienst iets moois te maken. Maar het is me ook nog nooit zo slecht gelukt', zegt Rob Neeter van de Nationale Trombose Dienst (NTD).De aanbieder van trombosezelfzorg zegt veel weerstand te ondervinden van ziekenhuizen, die patiënten liever elke week laten langskomen. Dat is niet in het belang van de patiënt, vindt Neeter, maar in het belang van de afdeling.
Beetje raar als het klopt dat Menzis de 1 wel helpt en de ander niet.
Het kabinet wil een wetsvoorstel intrekken dat bewoners van zorginstellingen formeel het recht zou geven op een dagelijkse wasbeurt en een schone luier direct na een ongelukje. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS zal dit vrijdag voorstellen in de ministerraad.
http://medischcontact.artsennet.nl/actueel/nieuwsbericht/135918/toch-geen-recht-op-schone-luier.htm
Schandalig!