Wat te denken van het platteland, met een vrijwilligers bemensing? De eerste vrijwilliger kleed zich om en gaat met de scooter tp. om een inschatting te maken en evt. vast op te schalen. In de tussentijd wordt de TAS volledig bezet en rukt die rukt uit met 6 personen. Mocht het loos alarm zijn, kan de TAS in de garage blijven staan.
Is een optie, maar heeft wat nadelen. Je hebt nu 7 ipv 6 vrijwilligers nodig, of doen we 1+5?
Op het "platteland" sorry maar zo staat het er, is juist het probleem dat er te weinig vrijwliigers overdag zijn, te lange opkomsttijd door lange aanrijtijd vrijwilligers naar kazerne en grotere afstanden door het grotere verzorgingsgebied. En de eerste vrijwilliger in jouw optie moet dus een bevelvoeder zijn, of wil je Jan de Brandwacht met twee jaar ervaring laten opschalen, of afschalen
En als het loos is, is de scooter mooi, is het raak om zo maar te zeggen heeft de scooter geen enkele toegevoegde waarde, die ook niet door een BHV-er van het pand kan en behoort te worden gedaan.
En zoals hier boven gemeld, de scooter is niet de oplossing, maar pas de procedure aan. OMS melding, meldkameer neemt hem in ontvangst en neemt contact op met object. Object krijgt tijd X om oorzaak te onderzoeken. Komt er bevestiging binnen tijd X brandweer rukt uit. Komt er geen tegenbericht meer, brandweer rukt uit. Wordt er loos gemeld binnen tijd X, BMC resetten en iedereen weer in rust. (Amsterdam procedure) Hoe je dit uitvoert bij niet 24 bezette panden met doormelding, is mij niet duidelijk.