HOGE neemt alweer nieuw materiaal in gebruik

Auteur Topic: HOGE neemt alweer nieuw materiaal in gebruik  (gelezen 93706 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

rixten

  • Gast
Reactie #360 Gepost op: 27 januari 2009, 21:56:07
Ok, las nl. op je website dat HOGE alleen voor MEDISCHE noodhulp in aamerking komt. ( Berging geschied door KNRM en JSH) En je gaf zelf al wel eens aan dat je niet voor deze vorm van noodhulp ging varen.  Daarom vroeg ik me dat af. Maar i.d.d als je zoveel water over je spiegel krijgt is het geen overbodig luxe.


Jeff

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 308
Reactie #361 Gepost op: 28 januari 2009, 14:02:28
Bovendien bij dreggen vaar je (wij althans) achteruit en dan zou je zelf nogal wat water binnen kunnen krijgen over de spiegel en dat kun je er dan weer uit pompen. We hebben ook een grote brandblusser.

Waar dreg je naar dan? Lijken?


Henk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,891
Reactie #362 Gepost op: 28 januari 2009, 15:34:58
Nee, naar drenkelingen. Als er nog geen duikers zijn en een drenkeling op de bodem ligt in een beperkt zoekgebied gaan wij dreggen. Daartoe hebben wij een speciale dreg. Er is nu wel afgesproken dat wij stoppen als de duikers arriveren of een duidelijk gescheiden zoekgebied afspreken en markeren. De drenkeling ligt 9 van de 10 keer waar het naar beneden is gegaan in min of meer stilstaand water, dus met een dreg maak je goede kans iemand binnen het gouden uur naar boven te halen. Op de IJssel zal het anders zijn maar daar komen we niet.

Henk


rixten

  • Gast
Reactie #363 Gepost op: 28 januari 2009, 16:57:04
Met wat voor soort dreg werken jullie...???


Henk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,891
Reactie #364 Gepost op: 28 januari 2009, 17:42:17
eerst een lijn, dan een stuk ketting, aan het eind daarvan een dwarsboom met 4 kettingen met aan het eind weerhaakjes met scherpe punten. In het beste geval blijven de haken in de kleding steken. In het slechtste (uitzonderlijke) geval in het oog...

Henk


rixten

  • Gast
Reactie #365 Gepost op: 29 januari 2009, 17:00:11
sry..... maar hoe zit bij jullie de dreg dan bevestigd, als je achteruit varende moet dreggen.....?????
Zat me dat ff af te vragen.


Henk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,891
Reactie #366 Gepost op: 29 januari 2009, 19:20:15
Dreggen doe je zo:


.

Gepikt van de site van het

landelijk dregteam.

De dreg maak je niet vast maar hou je vast. Zodra je "beet" hebt voel je dat met je handen en natuurlijk laat je een paar meter lijn in je boot liggen zodat je de (drijvende) lijn niet kwijt raakt en roep je "stop!".

Henk


zwaailamp

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 146
  • bijrijder op een gele bus....
Reactie #367 Gepost op: 30 januari 2009, 13:32:27
Ja!  O0  we hebben het zaakje (bijna, nog een scetbrancard staat op het verlanglijstje) compleet:

De MTV en demand systeem:



Daarbij de immobilisatie benodigdheden als verstelbare nekkraag, een mooie non ferno riemen- en headblok set (die wel) van Ferno. De plank hadden we al.
Hieronder de bijzonderheden.

Hoofdimmobilisatie kussens
Worden gebruik om hoofd te fixeren op backboards.


u Head Immobilisatie Ferno FW445
u Hoofdbanden tbv FW445



Stiffneck Select nekspalken
De verstelbare variant van Stiffneck nekspalk. Volwassen en kinder/baby uitvoering.
u Stiffneck Select volwassene (4 volwassen maten in 1)

Faststrap patiëntenriemen



Voor veilige en snelle immobilisatie. 10 puntsluiting.
u Fast Strap snelsluiting (combinatiekleuren)




Henk

is misschien een lifepack nog een idee? dan heb je bijna een complete ambu inrichting op je boot! nu de bemanning nog, of denk je werkelijk  dat je genoeg ervaring binnen je club heb om al deze handelingen uit te voeren? cursussen zijn goed en leuk, maar om adequaat te handelen telt toch ervaring.... plus wat doe je als je iemand gespint en geblockt overdraagt aan een ambu, uitpakken en opnieuw op de plank van de ambu fixeren?


Henk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,891
Reactie #368 Gepost op: 30 januari 2009, 15:16:37
Dat hebben we al allemaal  meermalen bij de hand gehad, we oefenen -buiten onze DAN opleiding- deze techmieken onder leiding van een eerstehulp arts in een ziekenhuis. Ik zal eens vragen of ik daar wat foto's van mag plaatsen, in februari gaan we er weer een dagje heen.

De spinel care is voor veilig transport, om te zorgen dat eventueel cerficaal  letsel niet verergerd door het hotsen en botsen van de boot. Bovendien werkt een plank met een goede isolatie deken beter dan die wapperende folie om het zittende SO die meestal gebruikt wordt. Als we bij de ambu komen kan onze plank zo op de brancard. Niet dat dat zomaar gebeurd, de patient wordt bij overdracht los gemaakt, ondermeer gedraaid (rug) en uitgebreid nagekeken.
Ik moet even vragen of ik foto's die ik daarvan heb hier op het forum mag gebruiken.

Henk


Henk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,891
Reactie #369 Gepost op: 31 januari 2009, 20:09:55
Citaat
Dinsdagmiddag om half één wordt het KNRM Reddingstation Huizen opgeroepen voor een omgeslagen Catamaran waarbij een persoon bekneld zou zitten onder water. Een nabijliggend zeiljacht heeft alarm geslagen daar ze de persoon, die door de medeopvarende boven water wordt gehouden, niet aan boord kunnen krijgen. Het Rijkswaterstaatschip de Riepel ligt in de buurt en is snel ter plaatse. Twee medewerkers gaan overboord om de persoon te bevrijden en nemen hem aan boord. De Riepel zet koers naar Muiden alwaar door de Gooier inmiddels is verzocht om een ambulance en alwaar ook de traumahelikopter zal landen. De Gooier zet een opstapper over om eerste hulp te verlenen en te stabiliseren. Een tweede boot van Rijkswaterstaat is inmiddels ook ter plaatse en bekommert zich om de catamaran. In Muiden wordt de persoon overgedragen aan het Ambulance- en traumateam. Op dat moment kan er ook afgeschaald worden, ook brandweerduikers van de regio’s Flevoland en Gooi- en Vechtstreek waren inmiddels ter plaatse en onderweg.
De catamaran is door de Gooier en de Ronduit van reddingbrigade Naarden versleept naar de thuishaven, jachthaven Muiderzand.

In goede samenwerking met een lid van de Reddingsbrigade Blaricum (die ook ambupleeg is) wordt zuurstof toegediend door HOGE, en de patient samen met het MMT op een werverplank geimmobiliseerd. Maar niet voordat met behulp van onze traumaschaar het neopreenpak van onder tot boven opengeknipt en de man volgens het boekje gedraaid is om eventueel letsel vast te stellen.  Vastgeriemd op de Fernoplank wordt de man van boord getild en met plank en al op de gereedstaande brancard gelegd. Ieder heeft daarbij zijn taak Ik let bijvoorbeeld (rechts achter de brancard) op de zuurstof: dat de fles goed blijft liggen en de toediening gewaarborgd blijft. Hier nog met een non rebreather masker, vanaf nu dus met ons demand systeem. De fernoplank is een ruil artiekel, de plank van de ambu gaat met ons mee, onze plank met de patient naar het ziekenhuis, die weer een andere plank aan de ambu meegeeft. Het masker blijft op de patient, de zuurstoffles wordt veruild met een volle uit de ambu.

Kosten voor HOGE: vulling fles 13,50, masker 6,00 euri's.

Kijk, het gaat veel eenvoudiger dan menigeen dacht..  O0

Samenwerking tussen de KNRM en Jachtservice Huizen, de RB Naarden, RB Blaricum, HOGE, Rijkswaterstaat, KLPD, MMT, AMBU en brandweer G&V, havendienst Muiden.. Helemaal top, lekker gevoel als dat zo goed gaat!

Henk

Met dank aan KNRM Huizen

en Evert Bruinekool fotografie