Dat is dan heel erg jammer dat we daar voor betalen. De beloning, het functiebesluit en alle materialen ten spijt kunnen namelijk zo over de plint, wanneer je niet in staat bent, dat wat je meent te moeten claimen, waar kunt maken. Dus inderdaad..., we betalen dubbelop. Over kosten gesproken.
Wat mij betreft hoeven ze mij niet op te roepen na zeven mislukte intubatiepogingen. Snij dan zelf de keel open als dat zo duidelijk is omschreven in het functiebesluit. Ik vraag me af waar het staat in het LPA. Daar wordt alleen gesproken over een naaldconiotomie. In de richtlijn voor MMT's staat dat deze handeling verricht moet worden na twee niet succesvolle intubatiepogingen. Bovendien stelt het LPA dat de onmogelijkheid om iemand te intuberen een criterium is om een MMT secundair ter assistentie in te roepen, in casu een MMT arts.
De MMT verpleegkundige (HCM) heeft vooral een assisterende dubbelrol. Enerzijds tijdens de vliegoperatie en anderzijds ter plaatse tijdens de zorg. Als de situatie onder controle is, dan heeft de HCM niet langer een medisch ondersteunende rol. Aanwezigheid tijdens het transport voegt doorgaans niets meer toe en neemt weer plaats in de cockpit. De zorg wordt dan enroute gegeven door de ambulanceverpleegkundige en de H-MMT arts.
Ondertussen is de titel van het Topic heel stoer is aangepast. "Kan er worden bezuinigd op het MMT?". Prima..., "Kan er worden bezuinigd op het ambulancevervoer?" Zondermeer. Ondermeer door het functiebesluit onmiddelijk aan te passen. Door verpleegkundigen vooral niet te betalen voor handelingen die ze niet uitvoeren.
In mijn ervaring voelen ambulanceverpleegkundigen in een zeldzaam voorkomend geval zoveel twijfel, en daarmee samenhangende remming aangaande hun eigen competentie, dat ze een MMT ter plaatse vragen. Het is krom om de meerwaarde van een MMT in twijfel te trekken, terwijl de ambulanceverpleegkundige krijgt betaald voor een handeling die vervolgens, aan een ander wordt overgelaten bij gebrek aan competentie.
Expert
Is het dan niet zo dat uitgerekend de medisch specialisten werkzaam in een MMT het zien en weten dat de ambulancezorg niet in staat is om waar te maken wat ze behoren te doen.
Is het echt zo dat de oudere MMT artsen niet weten dat er vreselijk veel weerstand is geweest onder medisch specialisten toen de voorbehouden handelingen ter sprake kwamen voor de ambulanceverpleegkundigen. In mijn beleving is daar meer over te doen geweest dan ooit over de mobiele medische teams.
Waarom is er niets mee gedaan. Omdat er gedacht is leven en laten leven, het klootjesvolk moet toch premie betalen? Jij weet heel goed hoe ik er over denk. De conclusies die Dr. Snuggles trekt over mij laat ik volledig voor zijn rekening. Hij onderbouwt het of hij neemt zijn woorden terug.
Ik vind het absurd als er een functiebesluit ambulanceverpleegkundige is dat heel helder stelt dat de ambulanceverpleegkundige handelingen dient uit te voeren om levens te redden, helder is over de competenties en opleiding van deze beroepsgroep, helder is over de verantwoordelijkheden van medisch managers ambulancedienst die horen toe te zien dat ambulanceverpleegkundigen bevoegd en bekwaam blijven en iedereen excuus zoekt als ze het niet waarmaken.
Het LPA is in mijn ogen een laf poldermodel-protocol dat vooral de artsen verbonden aan de ambulancedienst in dekt en buiten schot houdt. Ze hebben het zo kunnen schrijven omdat ze weten dat het MMT ze uit de brand komt helpen.
Daarom staat er niet in het LPA dat na twee intubatiepogingen een coniotomie uitgevoerd dient te worden. Men kan vinden dat een coniotomie lastig is of nogal een heftig middel is. Als dat zo is hadden ze het niet zo in de wet- en regelgeving moeten opnemen.
In 2013 hebben burgers recht op dit soort informatie. Van mij mag de vraagstelling ook worden wat de Nederlandse burgers willen;
ambulancezorg met gewone verplegers/ziekenverzorgers zoals het ooit was in combinatie met de MMT-zorg
ofambulancezorg volgens de letter van de wet- en regelgeving zonder de MMT-zorg.
Wat mij betreft is er geen sprake van de huidige ambulancezorg
en MMT-zorg.
Klopt het dat de Medisch Manager Ambulancezorg in Groningen ook MMT arts is?