0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.
Politie Fryslân @polfryslan ( 12.49 uur )Bij het bedrijfsongeval in Makkinga zijn 3 mannen overleden en 1 in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De forensische 1/2
Politie Fryslân @polfryslan Opsporing doet onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Alle 4 de slachtoffers werkten oh bedrijf. Identiteit wordt later bekend 2/2
Het inmiddels bekende H2S topic is hier te vinden:http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php?topic=30100.msg642424#msg642424Wordt het niet eens tijd om wettelijk te regelen dat er ademlucht gedragen moet worden bij werkzaamheden in de kelder of silo?
http://nl.wikipedia.org/wiki/WaterstofsulfideHier wordt de opbouw van het gas uitgebreid verteld en staat onder het kopje Toxicologie & Veiligheid de waarden vermeld, inclusief de letsels welke optreden.
De exacte giftige werking van waterstofsulfide is onbekend, maar men vermoedt dat het gas hemoglobine inactiveert. De volgende effecten komen voor wanneer een mens aan opklimmende concentraties wordt blootgesteld: 0,0005 ppm: de geurdrempel < 1,6 ppm: geen negatieve effecten bij een blootstelling van acht uur per dag 10–20 ppm: laagste concentratie waarbij oogirritatie kan ontstaan 50–100 ppm: schade aan de ogen 100–150 ppm: reukorgaan verlamd na een paar keer ademhalen, en de geur wordt niet meer waargenomen 320–530 ppm: optreden van longembolie met mogelijk fatale consequenties 530–1000 ppm: beďnvloedt het centraal zenuwstelsel, vlugge ademhaling 800 ppm: dodelijk voor 50% van de mensen bij 5 minuten blootstelling > 1000 ppm: onmiddellijke bewusteloosheid en uitval van het ademhalingsapparaat, soms na een keer ademhalen
Het verschil is alleen de locatie, maar het gevaar is bij allen even groot. Het hangt puur af van de concentratie gas, hoe gevaarlijk/dodelijk het kan zijn voor de slachtoffers.
Nou, in een put kun je vallen omdat de vloer in stort.Een silo zou je moeten beklimmen.Het verschil is pure pech of een (mogelijk) bewust genomen risico.
Gewoon bij werkzaamheden goed ventileren, dus een schuur openhouden bij het mixen van de mest. En blijf door ventileren ook na het beeindigen van de werkzaamheden, vorming van H2S-gas gaat gewoon door. En zorg ervoor dat iemand bij de silo staat mocht men er in moeten voor werkzaamheden, en ga aan een touw de silo erin zodat men het persoon er direct uit kan trekken zonder er zelf in te hoeven. Of inderdaad een bedrijf laten komen die ademlucht hebben om in een silo te kunnen werken
Als zoiets vaker gebeurd en bekend is, is de gewone routine wellicht niet voldoende. Als je in of boven een mogelijk gevaarlijke omgeving wilt werken lijkt me een verplichte meting van H2S-gas toch een makkelijke en preventieve maatregel.
Ehm... Dit lijkt me niet, 100 is minder slecht dan 500... en 0 is het beste...Laatst een scholing mbt gevaarlijke stoffen etc, vraag me nu dus af of er ook ontsmet is voor de patienten in de ambu/heli zijn gelegd?