@Azijn
Toch ook weer niet: als je als huisarts tijdens je dienst op de HAP in een auto gaat zitten die is uitgerust en een uiterlijk heeft van een Ambulance schept dat verwachtigen bij het publiek.
Daarnaast wordt je tijdens de dienst ook nog gestuurd naar medische spoedgevallen waarbij ook ALS kennis en vaardigheden van je worden gevraagd, dan dien je dit ook te beheersen anders heb je niets te zoeken in die auto.
Over het algemeen zijn er steeds minder huisartsen met een tekort aan kennis en vaardigheden op ALS gebied.
Op dit forum lees ik keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer de verwachtingen van "het publiek". Graag nu eens de cijfers of wetenschappelijke onderbouwing over de verwachtingen van het publiek.
Als er sprake is van een medische noodsituatie dan is "het publiek" over het algemeen dolgelukkig dat er hulp komt. Het zal "het publiek" een zorg zijn of die hulp aangevangen wordt door politie, AED-alarmteam, reddingsbrigade, BHV, brandweer, de HAP of een ambulanceteam. Ik heb "het publiek" voorafgaand aan een interventie ook nog nooit naar de vaardigheden, bekwaamheid, geoefendheid en opleidingsnivo horen vragen van de hulpverleners die ter plaatse komen. "Het publiek" zal over het algemeen ook niet tegen een AED-team of huisarts zeggen dat ze maar even moeten wachten met het aanvangen met de reanimatie omdat men dat liever overlaat aan een ambulance met een ALS-team.
De medische spoedgevallen waar HAP of ambulance naartoe gestuurd worden zijn heel vaak niet zo complex dat het uitsluitend van de ALS-vaardigheden afhangt of de casus tot een goed einde gebracht kan worden. Een huisarts / HAP-team is over het zeer goed in staat zeer adequate hulp op te starten. Daarbij is er een discussie gaande of ambulanceverpleegkundigen nou wel echt zo goed zijn in die ALS-vaardigheden....
De verwachtingen van "het publiek" is vooral iets wat tussen de oren van veel forumbezoekers hier zit maar niet op de realiteit gestoeld is.