Zwemdiploma: verantwoordelijkheid overheid of ouders?

Auteur Topic: Zwemdiploma: verantwoordelijkheid overheid of ouders?  (gelezen 4785 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Thor

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 7,221
  • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #10 Gepost op: 29 juli 2013, 12:53:04
Leren zwemmen:

Het belangrijkste isnatuurlijk het op jonge leeftijd te kunnen zwemmen.

Zolang kinderen niet kunnen zwemmen in de buurt van het water en op het water in ieder geval een zwemvest om(hoe vervelend en lastig misschien ook) en als begeleider nooit de aandacht laten verslappen.

Gevaren ook als je kunt zwemmen :

Met name opgroeiende jongeren moeten zich terdege bewust zijn van of bewust worden gemaakt van de gevaren die langs en op het water schuilen : gevaren onder water bij springen en duiken in een onbekend gebied, scheepvaartverkeer zwemmen en enteren van schepen, springen van bruggen, (onvoorspelbare) stromingen, plotselinge temperatuurverschillen waardoor mogelijk kramp....................... en door het ijs zakken.(Overmatig) alcohol gebruik.
Dus geen bravoer kunsten.

Externe veroorzakers ongevallen :

Tussen de zwemmers door jakkerende speedboten, windsurfers met behoorlijke snelheden,
snelle catamarans etc.


Peter71

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 21,386
  • Hoofdbrandwacht
Reactie #11 Gepost op: 31 juli 2013, 19:36:07
Citaat van: 024 link=msg=1186082 date=1374767419
In principe ben ik het helemaal met je eens maar wens daar wel aan toe te voegen dat het nimmer zo kan zijn dat ouders ontslagen zijn van de plicht om hun kinderen van 5 of 6 jaar non-stop in het oog te houden als ze met het mooie weer met de koters een drukke, recreatieplas bezoeken. Ook kinderen met een A-diploma moet je op die leeftijd goed in de gaten blijven houden.

Ik haat het benadrukken van allochtone kinderen, als mocht blijken dat vooral kinderen van buitenlandse afkomst verdrinken dan hebben zijn een probleem en moeten zich aanpassen aan het verblijf in een land waar overal water is.
Geheel mee eens, wij hebben onze beide kinderen op zwemles gestuurd. Juist omdat wij het belangrijk vinden dat onze kinderen zich kunnen redden mochten zij te water raken. O0


oma

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 10,711
Nederland beschikt, als zwemland, over een ijzersterke zweminfrastructuur. Die infrastructuur staat echter onder druk door bezuinigingen en door schuivende consumentenvoorkeuren. Om een zwemland te blijven, dienen overheid, commercie en burgerij de handen ineen te slaan en met nieuwe modellen te komen voor de exploitatie van voorzieningen en voor zwemonderwijs dat iedereen bereikt en de basis legt voor een leven lang zwemmen. Het is aan de rijksoverheid om daarin duidelijker de koers aan te geven, en aan lokale partijen om handen en voeten te geven aan die modellen.

Zwemmen biedt volop kansen om mensen een leven lang in beweging te laten blijven. De zwemsport levert een belangrijke bijdrage aan de topsportambities van Nederland. Goed zwemonderwijs is van levensbelang voor het voorkomen van verdrinkingen.

Dit zijn de meest in het oog springende conclusies uit Zwemmen in Nederland. In dit eerste ‘brancherapport sport’ bundelen onderzoekers van het Mulier Instituut voor het eerst alle beschikbare kennis over de zwemsport in Nederland.

Meer info + download: http://www.mulierinstituut.nl/actueel/nieuwsoverzicht/zwemmen-in-nederland_groot-maatschappelijk-belang_uitdagingen-voor-de-toekomst.html