Precies, het duurt veel langer. Is het dan nog wel nodig dat er veel agenten rondlopen?
Nee, maar is dat hier aan de orde midden in Den Haag? Geen nondiscussie uitlokken aub.
Het volslagen begrijpelijk dat er in een stad meer politie rondrijd, er wonen meer mensen en er is meer verkeer dus is dus meer werk voor de politie. Bij incidenten is er meer oploop en is je effectgebied (potentieel) veel complexer. We zien hier tientallen woningen die bezocht moeten worden, een netwerk van straten wat afgezet moet worden, veel omwonenden die komen kijken en drukke wegen die vast komen te staan. Dan moet je dus ook meer mensen hebben, en de politie kan die initieel het snelst leveren. 30 minuten later is die druk veel minder omdat andere diensten t.p. komen en taken overnemen en het incident wellicht al beter onder controle is. Het zal me dus niet verbazen als blijkt dat de politiemacht dan ook al vele malen kleiner is.
Afgelopen week is er in het buitengebied van Didam een huis met de grond gelijk gemaakt door (naar schijnt) een gasexplosie. Daar was inderdaad veel minder materieel van alle diensten, en dat was prima gezien de locatie en het tijdstip van het incident. 1 toegangsweg, 1 buurwoning, dat heb je met 1 koppel initieel al snel gezien. Er zullen meer mensen T.P. komen om assistentie te verlenen, denk aan het veiligstellen van een helispot of het begeleiden/opvangen van familie, maar dat is fase 2.
Interessanter wordt het als er in een van de dorpskernen zoiets gebeurt en het effectgebied dus groter en complexer is. Weet iemand een voorbeeld wat we kunnen gebruiken om te zien hoe dat verloopt?