Bedankt voor het overzicht.......op basis waarvan wordt bepaald dat er een MICU in een bepaald gebied aanwezig is of standplaats krijgt?
Misschien dat dit een beetje je vraag beantwoord, ik zag het vandaag toevallig oip de UMC site staan.
Met ingang van 2 juni neemt het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) in samenwerking met de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU), een Mobiele Intensive Care Unit (MICU) in gebruik. Dit is een speciaal aangepaste ambulance voor het vervoer van intensive care patiënten tussen de verschillende ziekenhuizen in eerste instantie in de regio Midden Nederland, maar ook in de rest van het land. De MICU zorgt ervoor dat deze patiënten veilig kunnen worden vervoerd en dat de behandeling tijdens het vervoer ook kan doorgaan. De MICU wordt ingezet om de Intensive Care capaciteit in de regio optimaal te benutten.
Bij het MICU-transport wordt gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkelde brancard (trolley) met specifieke medische apparatuur, medicatie en zuurstof. Deze MICU-trolley kan alleen in de nieuw ontwikkelde ambulance worden vervoerd. Het MICU-team bestaat uit een IC-arts, een IC-verpleegkundige en een ambulancechauffeur.
Het UMC Utrecht is één van de zeven MICU-centra in Nederland. Deze centra zijn verantwoordelijk voor de medische indicatiestelling en de coördinatie van het MICU-transport in Nederland. Het MICU-vervoer is ingericht in nauwe samenwerking tussen de RAVU en het UMC Utrecht. De RAVU levert de ambulance en de chauffeur. Het IC-personeel wordt geleverd door het UMC Utrecht dat tevens zorg draagt voor de coördinatie van het MICU-vervoer.
Met de MICU van het UMC Utrecht en de RAVU is invulling gegeven aan de doelstelling van het Ministerie van VWS om een veilig IC-vervoer te garanderen.
Bron:www.umcutrecht.nl