Rja, dat verhaal ligt nog grotendeels open, maar met verschillende visies die vanuit een economische, financiele of verpleegkundige & medische hoek kunnen komen. kan het alle kanten opgaan. Momenteel hebben we een adequaat naar duur systeem, in vergelijking met de andere Europese landen.
Voor een klein grondgebied zijn rond de 450 ambulances en zon 7000 actieve ambulancezorgverleners voldoende. Maar in ene land als Frankrijk zouden er onvoldoende ambulanceverpleegkundigen voorradig zijn, en hun ervaring en bekwaamheid op peil te houden is bijvoorbeeld een bevolkingsdichtheid vereist zoals die in Nederland is en die is groter dan in Frankrijk.
De inrichting van de ziekenhuiszorg, bevolkingsdichtheid, landoppervlakte, bereikbaarheid en visie op zorg en hulpverlening verschilt per land, met gevolgen voor de ambulancezorg en zijn (on)mogelijkheden.
Ik denk dat de Nederlandse ambulancezorg er over 10 jaar minder adequaat en optimaal voor staat dan momenteel het geval is,,met name door tekorten in de zorgfinanciering en veranderende visie op zorgaanbod en kwaliteit en niveau van de aangeboden zorg.