Campagne 'De mensen van de ambulance' - www.demensenvandeambulance.nl

Auteur Topic: Campagne 'De mensen van de ambulance' - www.demensenvandeambulance.nl  (gelezen 14726 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
'De mensen van de ambulance'

UITNODIGING:

Regelmatig blijkt dat het grote publiek niet precies weet wat ze van ambulanceprofessionals kunnen en mogen verwachten. Daar willen wij, Ambulancezorg Nederland en Beroepsvereniging V&VN Ambulancezorg, wat aan doen.

Op maandag 25 november, aanvang 17u, te Utrecht organiseren we een informatiebijeenkomst voor ambulanceprofessionals.

We vertellen jullie dan graag over de plannen en willen tevens graag bij jullie informatie ophalen die we kunnen gebruiken in de campagne. De publiekscampagne start eind februari 2014 en loopt tot en met 2016.


Landelijke publiekscampagne ‘De mensen van de Ambulance’
Regelmatig blijkt dat het grote publiek niet precies weet wat ze van ambulanceprofessionals kunnen en mogen verwachten. Daar willen wij, Ambulancezorg Nederland en Beroepsvereniging V&VN Ambulancezorg, wat aan doen.
Op maandag 25 november, aanvang 17u, te Utrecht organiseren we een informatiebijeenkomst voor ambulanceprofessionals. We vertellen jullie dan graag over de plannen en willen tevens graag bij jullie informatie ophalen die we kunnen gebruiken in de campagne. De publiekscampagne start eind februari 2014 en loopt tot en met 2016.

Denk met ons mee op 25 november a.s!
We vragen jullie hulp bij het verzamelen van informatie die belangrijk is voor het grote publiek. Deze informatie wordt hoofdzakelijk ingezet voor social media. We willen graag horen wat burgers volgens jou moeten weten over ambulancezorg. En we willen graag weten waar jij als professional tegenaan loopt tijdens je werk als gevolg van een gebrek aan kennis of bepaalde verwachtingen
van patiënten en omstanders. We waarderen het enorm als je met ons mee wilt denken tijdens de bijeenkomst op maandag 25 november. We starten om 17.00u (tot 19.00) te Utrecht.
Locatie V&VN, adres: Churchilllaan 11 (11e etage, zaal 1105).
Voor de inwendige mens
wordt gezorgd. We hopen dat we op je komst mogen rekenen!

Ambulanceprofessionals als boegbeeld
De campagne draagt de naam ‘De mensen van de ambulance’. Hier hebben we voor gekozen omdat jullie: ambulanceprofessionals, hèt gezicht van de ambulancezorg zijn voor het grote publiek. In de communicatiemiddelen die we in gaan zetten spelen ‘De mensen van de ambulance’, steeds een prominente rol: zij vertellen het verhaal over ambulancezorg. We maken gebruik van ‘grafische professionals’ (getekende figuren) en echte ambulanceprofessionals. Extern bureau Hoofdruimte helpt ons momenteel de campagne handen en voeten te geven en denkt met ons mee als het gaat om de invulling van de communicatiemiddelen.

Aanmelden t/m 19 november
Je kunt je aanmelden tot en met dinsdag 19 november via secretariaatazn@ambulancezorg.nl
Vermeld hierbij je emailadres, naam, organisatienaam, functie, telefoonnummer en -als je dat hebt- je twitteraccount. Eventuele dieetwensen kun je vanzelfsprekend ook doorgeven.

Vragen?
Heb je vragen, opmerkingen of wil je meer weten? Mail dan naar Nadiene Toby: n.toby@ambulancezorg.nl
bron: V&VN




RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1 Gepost op: 17 december 2013, 09:32:36
Arjen Littooij @ArjenLittooij
'De mensen van de ambulance'. Bijzondere inkijk in de wereld van meldkamer ambulance en ambulancepersoneel db.tt/luVVBncs
Folder intro campagne, webversie.pdf

https://www.dropbox.com/s/r6dezf8wkz0vw5i/Folder%20intro%20campagne%2C%20webversie.pdf

6:24pm · 16 Dec 13


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2 Gepost op: 22 januari 2014, 00:31:08
Loeiende sirenes: vooral in de film

We kennen het van films en series: na een belletje naar 112 rijdt een ambulance met loeiende sirenes naar het slachtoffer. Het personeel springt vervolgens uit de auto om de patiënt op een brancard te tillen en rijdt vliegensvlug naar het ziekenhuis. Dat beeld klopt dus niet, zegt ambulancepersoneel.

"Mensen hebben verkeerde verwachtingen", zegt Nadiene Toby van Ambulancezorg. "Zo denken ze dat de ambulance direct komt nadat 112 is gebeld, en snel ook. Dat is helemaal niet zo: er wordt na elk telefoontje bekeken of er een ambulance moet worden gestuurd en dat duurt een aantal minuten."

Agressie
Het onbegrip over de 'late' aankomst van de ambulance leidt dikwijls tot hoogoplopende emoties en agressie tegen ambulancepersoneel.

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vroeg eind vorig jaar al aandacht voor agressie tegen hulpverleners. Bekijk hier de reportage:

"Gooi patiënt in ambulance"
Ook de hulp aan het slachtoffer ter plaatse duurt langer dan gedacht. "Mensen willen graag dat we patiënten de ambulance ingooien en heel hard naar het ziekenhuis rijden", zegt een verpleegkundige tegen Omroep West: "Als we dat beeld wat realistischer kunnen maken, denk ik dat er meer begrip komt."

Het ambulancepersoneel start vanaf februari daarom de campagne 'De mensen van de ambulance'. Bekijk hier alvast de website.

Ons beeld over ambulances klopt niet

http://nos.nl/op3/video/599029-ons-beeld-over-ambulances-klopt-niet.html

Een ambulance die binnen een paar minuten op de stoep staat en personeel dat eruit springt om een slachtoffer direct naar het ziekenhuis te brengen. Het is het beeld dat we in films en series zien. Maar dat beeld klopt niet, zegt ambulancepersoneel. Ze beginnen een campagne.

Video: http://nos.nl/op3/video/599029-ons-beeld-over-ambulances-klopt-niet.html
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #3 Gepost op: 22 januari 2014, 00:35:26


www.ambuprofs.nl

Meer informatie over ambulancezorg.

Minder onbegrip.

Uit een imago-onderzoek ambulancezorg blijkt dat het grote publiek vaak onvoldoende weet hoe ambulancezorg werkt en wat ze er van kunnen en mogen verwachten. Ambulancezorg krijgt van Nederland een hoog cijfer, maar de informatievoorziening kan nog beter. Daarom start eind februari 2014 de informatieve landelijke publiekscampagne 'De mensen van de ambulance'.

Draag als professional ook bij aan de campagne.
De komende tijd horen we graag meer verhalen en tips uit de praktijk. Kom daarom ook met je verhalen uit de praktijk, over momenten die maken dat je weet waar je het voor doet en/of tips en wetenswaardigheden over ambulancezorg die belangrijk kunnen zijn voor het publiek.
/  Wat is volgens jou onduidelijk voor patiënten en omstanders?
/  Wat wil jij het publiek meegeven?
/  Wat vind jij dat burgers moeten weten?
/  Op welke manieren kunnen mensen je helpen? En hoe juist niet?
/  Welke tips heb je voor Nederland?

Je hoeft geen heel verhaal te schrijven. Ieder z'n vak. De campagnemakers gaan met elke input aan de slag. AZN beoordeelt elke bijdrage en bekijkt of en hóe deze (anoniem) in de campagne verwerkt kan worden. We hopen dat we op alle 'mensen van de ambulance' mogen rekenen.



Geef je tips en verhalen door.

Twitter @ambuprofs

Meld je aan voor de gesloten Facebookgroep Ambuprofs
 
Deze social media-accounts zijn alleen toegankelijk voor mensen werkzaam in de ambulancesector.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #4 Gepost op: 22 januari 2014, 00:37:56
Brainstormsessie #1 'De mensen van de Ambulance'

Brainstormsessie #1 'De mensen van de Ambulance'
Mensen Van De Ambulance
Gepubliceerd op 19 dec 2013
Citaat
Op maandag 25 november kwam een groep meldkamercentralisten ambulancezorg, ambulanceverpleegkundigen en --chauffeurs bij elkaar in Utrecht. Doel van deze bijeenkomst was input verzamelen voor de landelijke publiekscampagne 'De mensen van de ambulance'. Deze campagne start eind februari 2014.

De campagne is een initiatief van Ambulancezorg Nederland, waarbij nauw wordt samengewerkt met V&VN Ambulancezorg en de Regionale Ambulance Voorzieningen.

Komende maanden worden nog enkele brainstormsessies georganiseerd. Ook kun je zelf bijdragen via www.twitter.com/ambuprofs, een gesloten twittergroep die alleen toegankelijk is voor wie werkzaam is in ambulancezorg en input wil leveren voor de publiekscampagne.

Meer weten? Kijk op www.ambuprofs.nl.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #5 Gepost op: 27 februari 2014, 00:54:29
De mensen van de ambulance: ambulanceverpleegkundige
De mensen van de ambulance: ambulanceverpleegkundige
RAVBrabantMWN
Gepubliceerd op 25 feb. 2014
De ambulanceverpleegkundige is, samen met de ambulancechauffeur, vaak als eerste zorgverlener ter plaatse. Elke dag komen zij terecht in de meest uiteenlopende situaties en zij behandelen verschillende typen patiënten. De verantwoordelijkheid is groot: de ambulanceverpleegkundige moet medische beslissingen nemen en snel handelen. Daarom volgen ambulanceverpleegkundigen een specifieke opleiding, initiële opleiding ambulanceverpleegkundige. Samenwerken is ook belangrijk: er is veel contact met bijvoorbeeld huisartsen, brandweer, politie of de mensen van de spoedeisende hulp in het ziekenhuis.

De ambulanceverpleegkundige verleent ambulancezorg aan patienten en stelt een werkdiagnose. Hij of zij bepaalt de noodzakelijke (risicovolle en voorbehouden) handelingen en voert deze uit conform protocol.

Werken bij de RAV Brabant Midden-West-Noord? Kijk op http://www.ravbrabantmwn.nl/Werken-bij
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #6 Gepost op: 27 februari 2014, 00:55:24
De mensen van de ambulance: meldkamercentralist
De mensen van de ambulance: meldkamercentralist
RAVBrabantMWN
Gepubliceerd op 25 feb. 2014
Als verpleegkundig centralist ben je de spil in het proces van ambulancezorg. Je initieert, regisseert en coördineert de inzet van ambulancezorg. Door middel van systematische triage bepaal je de indicatie en urgentie van de in te zetten zorg. Als verpleegkundig centralist werk je nauw samen met de partners in de zorg- en veiligheidsketen.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #7 Gepost op: 27 februari 2014, 00:56:09
De mensen van de ambulance: zorgambulancebegeleider
De mensen van de ambulance: zorgambulancebegeleider
RAVBrabantMWN
Gepubliceerd op 25 feb. 2014
Naast het alom bekende spoedvervoer, verzorgen we ook zorgambulancevervoer. De zorgambulance wordt ingezet bij laag complex vervoer. Dit is gepland vervoer van patiënten die op dat moment geen acute medische zorg nodig hebben. Het vervoerscomfort en de veiligheid van patiënten en familie staan daarbij centraal. Op iedere zorgambulance zit een team bestaande uit een zorgambulancechauffeur en een zorgambulanceverpleegkundige.

Het doel is veilig en efficiënt vervoer van patiënten, familie en collega's. De categorie laag complex vervoer kenmerkt zich door planbaarheid. Het accent ligt nadrukkelijk op vervoerscomfort en het verlenen van toegepaste zorg.

Werken bij de RAV Brabant Midden-West-Noord? Kijk op http://www.ravbrabantmwn.nl/Werken-bij
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #8 Gepost op: 27 februari 2014, 00:56:59
De mensen van de ambulance: ambulancechauffeur
De mensen van de ambulance: ambulancechauffeur
RAVBrabantMWN
Gepubliceerd op 26 feb. 2014
De ambulancechauffeur is, samen met de ambulanceverpleegkundige, vaak als eerste zorgverlener ter plaatse. Elke dag komen zij terecht in de meest uiteenlopende situaties en zij behandelen verschillende typen patiënten. De ambulancechauffeur assisteert de verpleegkundige bij diverse medische handelingen. Samenwerken is belangrijk: er is veel contact met bijvoorbeeld huisartsen, brandweer, politie of de mensen van de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Ambulancechauffeurs volgen een initiële opleiding ambulancechauffeur. Het hebben van rijbewijs C is verplicht.

De ambulancechauffeur zorgt voor efficiёnt, effectief en veilig vervoer van patiёnten en collega's bij spoedeisende en niet spoedeisende hulpverlening. Ook levert hij een bijdrage aan de hulpverlening.

Werken bij de RAV Brabant Midden-West-Noord? Kijk op http://www.ravbrabantmwn.nl/nl-NL/Wer...
Samen sterk in de hulpverlening!


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Minister Schippers lanceert campagne ‘De mensen van de ambulance’

PERSUITNODIGING & PERSBERICHT
 
Op dinsdag 11 maart 2014 lanceert minister Schippers met twee ludieke acties de driejarige landelijke voorlichtingscampagne ‘De mensen van de ambulance’. Dit doet zij te midden van een groep ambulancehulpverleners. Met de campagne wil de ambulancesector het grote publiek beter informeren over ambulancezorg, zodat mensen meer begrip krijgen voor de werkwijze van ambulancehulpverleners. Pers is van harte uitgenodigd om de aftrap van de campagne bij te wonen. Locatie: Bouw & Infra Park in Harderwijk, gebouw 20/’de bouwput’.
 
Meer kennis over ambulancezorg, minder onbegrip
Uit een grootschalig imago-onderzoek ambulancezorg blijkt dat het grote publiek zeer tevreden is over ambulancezorg. De resultaten laten echter ook zien dat mensen vaak niet weten hoe ambulancezorg precies werkt en wat ze wel of niet van ambulancehulpverleners kunnen verwachten. Veel ondervraagden veronderstelden bijvoorbeeld dat een ambulance altijd komt als je 112 belt, of dat ambulancehulpverleners een patiënt altijd naar het ziekenhuis brengen. Beide aannames zijn onjuist. Irritaties, onbegrip, oplopende emoties of ongewenst gedrag richting ambulancehulpverleners zijn soms het gevolg. Ambulanceprofessionals onderschrijven dit. Zij ervaren in de praktijk dat patiënten, omstanders of het grote publiek vaak niet weten waarom zij de dingen doen die ze doen. “Automobilisten reageren soms geïrriteerd als ik langzaam op de linkerbaan rijd. Ze vragen zich af waarom ik niet naar rechts ga. Maar in die gevallen ligt vaak een heel zieke patiënt in de ambulance die last heeft van spoorvorming op de rechterbaan”, aldus een ambulancechauffeur. De voorlichtingscampagne brengt duidelijkheid via drie hoofdthema’s, namelijk: ‘als je 112 belt’, ‘in het verkeer’ en ‘bij zorgverlening’.
 
Ambulanceprofessionals boegbeeld campagne
Ambulanceprofessionals hebben zich heel betrokken getoond bij de ontwikkeling van de campagne. Via een brainstormsessie en besloten social media kanalen hebben zij veel campagnecontent aangeleverd. Voor het grote publiek zijn ambulanceprofessionals dé stem (meldkamer ambulancezorg) en hét gezicht (straatbeeld) van ambulancezorg. Logisch dus dat ambulancehulpverleners zelf het boegbeeld zijn van de campagne. Dit blijkt uit de campagnenaam en –huisstijl, maar ook uit een aantal communicatiemiddelen, zoals een serie korte filmpjes waarin zij zelf tips en adviezen geven en vertellen hoe ze te werk gaan. En ook op het weblog ´Het echte werk´ op www.demensenvandeambulance.nl vertellen zij zelf over bijzondere momenten in hun werk. Alles met het doel mensen meer te leren over ambulancezorg, zodat er meer begrip komt en verwachtingen realistisch blijven.
 
Initiatief campagne
De voorlichtingscampagne ‘De mensen van de ambulance’ is een initiatief van sectororganisatie Ambulancezorg Nederland, in samenwerking met beroepsvereniging V&VN ambulancezorg en de Regionale Ambulance Voorzieningen. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie VWS.